Obiectiv indeplinit pentru DTO Rally in WRC Acropolis Rally Greece 2023

  • DTO Rally a incheiat prima participare in Campionatul Mondial de Raliuri

  • Cristian Dolofan si Traian Pavel au incheiat toate probele speciale la bordul Citroen-ului C3 Rally2

  • Eugen Caragui si Robert Fus au avut parte de un ritm excelent pana ce o problema tehnica le-a incheiat parcursul

DTO Rally a fost prezenta in perioada 7-10 septembrie 2023 la WRC Acropolis Rally, competitie organizata la cel mai inalt nivel in cadrul Campionatului Mondial de Raliuri. Dupa multiple sezoane in Romania si participari ocazionale in etape internationale, doua echipaje au luat startul in „Raliul Zeilor” din Grecia, o cursa renumita pentru dificultatea sa, dar si pentru duritatea probelor speciale.

Cristian Dolofan & Traian Pavel si Eugen Caragui & Robert Fus au concurat cu modele Citroen C3 Rally2 in cadrul categoriei RC2, unde un numar de 34 de echipaje s-au aliniat la start. Intreg programul si ritmul dintr-o etapa de Campionat Mondial au fost complet noi pentru echipajele DTO Rally, acestea avand de parcurs trei zile pline de recunoasteri inaintea startului efectiv in raliul de macadam din Grecia.

Acropolis Rally a programat 15 probe speciale in centrul Greciei, cu multiple provocari noi pentru echipaje: drumuri cu noroi sau treceri prin apa dupa ploile abundente din zilele precedente cursei, probe speciale lungi si cu o suprafata dura. Competitia a inceput cu superspeciala de langa Atena, unde fanii au aplaudat evolutia echipajelor romanesti pe traseul amenajat in Portul Piraeus, ca mai apoi adevaratele probe speciale de macadam sa inceapa a doua zi. In categoria RC2, dedicata modelelor Rally2, cele doua echipaje DTO Rally au obtinut timpi buni, reusind sa urce constant in clasament de-a lungul celor cinci probe programate vineri. 

A treia zi de concurs a continuat cu acelasi ritm pentru Cristian, Traian, Eugen si Robert, cu timpi mai buni de la o proba la alta. Cele doua echipaje au progresat treptat, parcurgand specialele intr-un ritm comparabil cu adversari cu o experienta mai vasta, reusind sa urce pana in topul 15 al clasamentului RC2. Ultima zi de concurs a programat trei speciale care s-au incheiat diferit pentru membrii DTO Rally.

Cristian Dolofan si Traian Pavel au incheiat Acropolis Rally Greece pe locul 29 in clasamentul general, in timp ce in categoria RC2, dedicata modelelor Rally2, echipajul a ocupat locul 12. Pentru cei doi, planul cu care au pornit in prima cursa WRC a fost indeplinit, ajungand la finalul raliului fara probleme tehnice si cu un bagaj nou de cunostinte.

„A fost prima noastra participare la o etapa de Campionat Mondial si cu siguranta nu va fi ultima. Am ramas impresionati, deoarece a fost o experienta complet diferita fata de ceea ce am avut parte pana acum in Campionatul National. Organizarea, securitatea si regulile impuse intr-o astfel de competitie sunt atent stabilite si respectate pana in cele mai mici detalii, iar aceste lucruri confera concurentilor increderea necesara pentru a lua startul in cursa. Noi am incercat sa fim competitivi si sa obtinem un rezultat cat mai favorabil. Consider ca am avut o evolutie buna, Citroen-ul C3 Rally2 a mers foarte bine si am reusit sa tinem pasul cu ritmul alert impus de competitie.” a spus Cristian Dolofan la finalul cursei din Grecia.

Dupa un ritm excelent, cu timpi foarte buni pe probele din Grecia, Eugen Caragui si Robert Fus au avut parte de un final nedorit. O problema tehnica cu alimentarea masinii de concurs i-a obligat pe cei doi sa se opreasca inaintea probelor de duminica, cand erau pe cale sa incheie pe locul 11 in clasamentul RC2.

„Raliul din Grecia a fost superb, o adevarata experienta si aventura complet noua. De la recunoasterile intense, pana la probele speciale pe care le-am parcurs cat de rapid am putut noi, totul a fost o placere. Ne-am simtit excelent pe macadam si ne-am intors acasa cu zambetul pe buze, in ciuda faptului ca nu am parcurs ultimele trei probe ale cursei.” a spus Eugen Caragui la finalul Acropolis Rally.

Pentru ca intreaga participare sa decurga perfect, o intreaga echipa tehnica si logistica a fost alaturi de echipajele DTO Rally in Grecia. Citroen-urile C3 Rally2 au avut parte de o pregatire suplimentara inaintea startului pe cei  270 de kilometri de proba speciala, in timp ce transportul masinilor de concurs a fost coordonat de catre echipa logistica Dolo Trans Olimp.

„Acest eveniment a fost o provocare pentru toata echipa, atat sportiv, cat si logistic sau tehnic. Vreau sa multumesc tuturor celor care au fost implicati in aceasta cursa! Obiectivele setate la inceput au fost atinse, iar experienta acumulata sigur ne va fi de ajutor pentru viitor, cand ne propunem sa revenim in Campionatul Mondial de Raliuri. Imi pare rau pentru abandonul tehnic al lui Eugen si Robert, din pacate fiind privati de un final de raliu cu un rezultat foarte bun din cauza unei probleme de alimentare cu combustibil care nu a putut fi anticipata.” a declarat Traian Pavel, copilotul lui Dolofan si team managerul DTO Rally.

Recomandari pentru tine!