Etapa a doua din CNR-B se va desfasura in premiera in Brasov si Harghita

In premiera pentru istoria raliurilor din Romania, cea de-a doua etapa a CNR Betano se va desfasura n doua orase, doua regiuni diferite. Raliul va debuta la Brasov si va avea in program bine cunoscutele probe speciale “Poiana Brasov“, “Valea Cetatii“ si “Paraul Rece“ si va continua la Odorheiu Secuiesc pe, la fel de cunoscutele, speciale “Lueta“, “Craciunel“ si “Martinis“, informeaza organizatorii printr-un comunicat.

Shakedown-ul si startul festiv vor avea loc tot in Brasov, iar sosirea festiva si festivitatea de premiere vor fi organizate la Odorheiu Secuiesc.

„Pregatim un raliu total nou pentru noi in ceea ce priveste distanta dintre localitatile de resedinta a celor doua zile de intreceri. Avand in vedere faptul ca lucram in parteneriat cu prietenii nostri cu istorie as putea spune, de la clubul Auto Blic Brasov, ca nu ne indoim deloc ca munca noastra nu va fi un succes gustat de, speram, numerosii sportivi care vor participa la acest eveniment. Suntem optimisti in ceea ce priveste viitorul acestui raliu al prieteniei, cum l-am numit noi, si ne gandim inca de acum la un eveniment international pentru anii urmatori. Luand cele mai bune speciale din doua regiuni, recunoscute prin spectaculozitatea lor nu putem sa ne gandim decat la viitor”, a declarat Csaba Ferencz, presedintele Maxx Racing, coorganizatorul etapei.

„Avand in vedere faptul ca de ani buni lucram impreuna la etapele noastre de raliu cu echipa lui Csabi (n.r. Csaba Ferencz), noi, cei de la Auto Blic ne simtim atat la Brasov cat si la Odorheiu Secuiesc acasa, ca intre prieteni. De aici si denumirea neoficiala data muncii noastre. Nu trebuie sa uitam totusi ca noi, cei de la Auto Blic, suntem in joc, cum se spune, beneficiind de mana intinsa de Csabi intr-un moment in care raliul Brasovului nu mai era in calendarul sportiv de raliuri al sezonului 2020. Pentru gestul prietenului nostru nu putem decat sa fim recunoscatori si totodata responsabili pentru a nu stirbi cu nimic succesul unui parteneriat ce tine de ani buni”, a declarat Bela Stoica, presedintele Auto Blic Brasov.

Asa cum organizatorii s-au unit pentru o etapa comuna, asa si partenerii doua cluburi si-au dat mana pentru a sustine etapa comuna. Astfel oficial a doua etapa a CNR Betano se va numi: Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total.

Astfel traditionalul partener sustinator al raliului din Harghita am numit compania Perla Harghitei si sustinatorul brasovean Tess isi vor da mana pentru a sustine raliul impreuna cu noul partener al raliului din Brasov, compania Total Romania.

„Sustinerea la un nivel tot mai inalt al motorsportului romanesc este unul din targeturile companiei TOTAL Romania de mai bine de un deceniu. Pas cu pas, dupa initierea in etapele de viteza in coasta, initiere in urma careia am devenit, in 2020, parteneri ai Federatiei Romane de Automobilism Sportiv pentru campionatul amintit, a venit si vremea raliurilor. O ramura sportiva unde, pe langa sustinerea campionului national de raliuri la juniori, Norbert Maior, compania noastra a devenit partener al etapelor de la Cluj (Transilvania Rally) si Pitesti (Raliul Argesului) in anul 2019. In premiera pentru campionatul national de raliuri, in 2020 se mai adauga un raliu in portofoliul Total Romania. Este vorba despre raliul din Brasov – Tess Rally, raliu care in 2021 isi va sarbatori 50 de ani de existenta. Suntem alaturi in calitate de parteneri oficiali, de traditionalul nostru partener organizator, clubul Auto Blic din Brasov si suntem convinsi ca si pe ramura raliurilor vom avea un parteneriat la fel de fructuos si la fel de lung ca si la viteza in coasta si Promo Rally”, a declarat domnul Marius Amir, Business Developer Total Romania, care a mai adaugat: „Compania Total Romania sustine intrutotul restrictiile impuse de autoritatile avizate privind combaterea raspandirii virusului COVID-19. Impunem tuturor partenerilor nostri sa militeze pentru distantarea sociala si responsabilitate in toate domeniile de activitate, profesionala, sportiva si de familie.”

Documentele pentru etapa a doua din Campionatul National de Raliuri Betano sunt disponibile aici.

„Fiind un partener traditional al Raliului Harghitei, de-a lungul multor ani de colaborare, impreuna cu echipa organizatoare, cu Csaba Ferencz, am trecut prin numeroase scenarii in care s-a desfasurat raliul. La inceput a fost ultimul din calendar, organizat toamna, pe macadam, apoi am schimbat pe asfalt, mai apoi s-a mutat vara. Anul acesta urma sa fie primul, pe 1 mai. Toate aceste schimbari erau interesante, fiecare a adus cate ceva pozitiv din punctul nostru de vedere, al sponsorului. In situatia actuala nu putem sa fim decat bucurosi ca pana la urma evenimentul se poate tine, pentru ca din pacate, anul acesta am pierdut multe alte parteneriate, care nu se pot organiza. Bazandu-ne pe experienta si profesionalismul echipelor organizatorice, suntem convinsi ca si in aceasta situatie inedita “Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total“ va fi un succes”, a declarat Istvan Puskas, Marketing Manager Perla Harghitei SA.

In conformitate cu restrictiile enumerate in Ordinul comun al Ministerului Tineretului si Sportului si al Ministerului Sanatatii Nr. 601 / 971 / 2020 privind organizarea si desfasurarea competitiilor sportive in aer liber, prezenta spectatorilor la acest eveniment este restrictionat.

Programul Raliului Perla Harghitei Tess powered by Total

Vineri, 17 Iulie – Judetul Brasov
09:00 – 12:30 Shakedown (Harman – Bod)
14:30 Start festiv cumulat cu startul in raliu (Sala Sporturilor Dumitru Colibasi)
14:53 PS 1 – Poiana Brasov
15:31 PS 2 – Paraul Rece
18:04 PS 3 – Rasnov
18:27 PS 4 – Paraul Rece

Sambata, 18 Iulie – Judetul Harghita
10:53 PS 5 – Lueta
11:41 PS 6 – Craciunel
12:04 PS 7 – Martinis
14:22 PS 8 – Lueta
15:10 PS 9 – Craciunel
15:33 PS 10 – Martinis
17:51 PS 11 – Lueta (Power Stage)
18:30 Sosire festiva (Str. Rakoczi Ferenc, Odorheiu Secuiesc)
21:00 Festivitatea de premiere (Piata Marton Aron, Odorheiu Secuiesc)

sursa: fras.ro

Recomandari pentru tine!