Calendarul provizoriu pentru Campionatul National de Raliuri 2018

Calendarul competitional provizoriu pentru Campionatul National de Raliuri 2018, dar si al Rally 2 si Istorice a fost facut public de Federatia Romana de Automobilism Sportiv.

Brasovul deschide balul pentru Campionatul National de Raliuri 2018 si in sezonul urmator cu etapa ce multi dintre iubitorii motorsportului ii spun ” micul Monte Carlo „, deoarece in perioada in care se desfasoara, conditiile meteorologice se pot schimba foarte rapid.

Dupa Brasov, ajungem la Cluj, etapa ce face parte si din Tour European Rally, urmata in aceeasi luna de etapa Aradeana, o alta etapa internationala, insa aceasta face parte din European Rally Trophy. Etapa de la Bacau se va desfasura in luna iunie, fiind inclusa la fel ca si Aradul, in Europeanul de Raliuri.

Dupa aceste etape internationale, trei etape mai raman de ” jucat ” de concurentii din CNR, Rally2 si CNRI, etapa din Harghita se va desfasura in luna Iulie, urmand ca, caravana sa se muta la Iasi in luna septembrie, dupa o luna de pauza competitionala in August. Sibiul va incheia sezonul 2018 si se va desfasura la inceputul lunii octombrie.

Astfel, calendarul pentru Campionatul National de Raliuri, Campionatul Rally2 si a Campionatului National de Raliuri pentru Vehicule Istorice, sezonul 2018 arata dupa cum urmeaza:

Et. 1: Brasov ( 23-24 martie 2018 ) (Autoblic)
Et. 2: Cluj  ( 04-05 mai 2018 ) (TER) (Napoca)
Et. 3: Arad ( 25-26 mai 2018) (ERT)(AMC)
Et. 4: Bacau ( 15-16 iunie 2018) (ERT)(Rally Spirit)
Et. 5: Harghita ( 13-14 iulie 2018) (Maxx Racing)
Et. 6: Iasi ( 07-08 septembrie )(XS Motorsport)
Et. 7: Sibiu ( 05-06 octombrie )(Aria pentru Sport)

Calendarele sunt PROVIZORII pana la:

 – verificarea situatiiilor financiare ale cluburilor organizatoare

– verificarea si omologarea unor noi propuneri de etape raliu, de catre comisiile sportive de specialitate, propuneri care vor fi ulterior discutate de catre Consiliul Federal si care pot modifica actualul format al calendarelor

– semnarea de catre toti organizatorii a contractelor de organizare cu FRAS

 

Recomandari pentru tine!