Final spectaculos de sezon la Women Rally – Cluj-Napoca

Final spectaculos de sezon la Women Rally – Cluj-Napoca

Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service 2020 a ajuns la final o data cu desfasurarea celei de-a treia etape din acest sezon, care a avut loc la Cluj-Napoca in data de 2-3 octombrie 2020. Evenimentul a avut parte de un record de participare: 80 de femei s-au regasit pe lista de start, pregatite sa se lupte cu secundele la volanul propriilor masini, in singurul campionat de automobilism din Romania dedicat exclusiv doamnelor si domnisoarelor.

Masinile au defilat vineri, 2 octombrie, pe sub poarta de start amplasata pe esplanada Cluj Arena. La startul festiv al Trofeului Castrol a fost prezent si primarul municipiului Cluj-Napoca, dl. Emil Boc, care a salutat fiecare echipaj alaturi de Norris Mageanu, presedintele FRAS. „Toti cei care incurajati sportul si miscarea aratati o forma de respect pentru acest oras si sanatatea fiecaruia dintre noi”, a declarat dl. Emil Boc, care a primit si o cupa din partea FRAS pentru sustinerea motorsportului romanesc.

Concursul s-a desfasurat sambata, 3 octombrie, pe circuitul special amenajat in parcarea VIVO! Cluj-Napoca. Intr-o atmosfera de poveste, concurentele au beneficiat de indrumarea si incurajarea ambasadoarelor Ramona Rusu si Cristiana Oprea, piloti cu experienta care le-au stat la dispozitie pe toata durata evenimentului. Bucuria imbunatatirilor din mansa a doua nu s-a lasat asteptata, iar unele participante au reusit sa fie mai rapide chiar si cu 10 secunde pe traseul de 1,4km. Ele si-au exprimat entuziasmul de a reveni la start si in 2021, cand si-au propus sa devina din ce in ce mai competitive la volan.

Campionatul National Women Rally, editia 2020, este sustinut de catre Bosch Car Service, care a crezut inca de la inceputul sezonului in potentialul acestui parteneriat: “Bosch Car Service reprezinta brand-ul strategic pentru Divizia Automotive Aftermarket a grupului Bosch si cuprinde peste 15.000 membri intr-o retea globala de service-uri auto independente, infiintata acum aproape 100 de ani.
Sustinem evenimentul Women Rally in semn de respect si apreciere pentru prezenta femeilor in randul conducatorilor auto din Romania. Ne bucuram ca am ajuns cu bine la etapa de la Cluj a acestui eveniment, ocazie cu care adresez multumiri organizatorilor Women Rally pentru modul exemplar de gestionare a tuturor activitatilor. Etapele anterioare s-au bucurat de interesul si dedicatia participantelor, pe care le felicitam cu ocazia rezultatelor inregistrate si eforturilor depuse, in special in conditiile actuale dificile generate de pandemie.
Intrucat grija pentru masina si siguranta pasagerilor sunt preocuparile cheie din activitatea celor peste 80 parteneri Bosch Car Service din Romania, am pus si de aceasta data la dispozitia concurentelor asistenta rutiera nationala gratuita pentru 1 an + pachete de revizii gratuite constand din filtre Bosch si ulei Castrol. De altfel, ne mandrim cu alaturarea partenerilor nostri de la Castrol la etapa de la Cluj a Women Rally.” a declarat dl. Mircea Bela director de vanzari Robert Bosch SRL.

Experienta Women Rally de la Bucuresti si-a lasat amprenta semnificativ pe unii parteneri, astfel ca etapa de la Cluj-Napoca a devenit Trofeul Castrol: “In urma experientei extraordinare pe care am avut-o la etapa de la Bucuresti, ne-am hotarat sa facem un pas in plus in parteneriatul nostru si sa acordam pentru prima data Trofeul Castrol in cadrul etapei a 3-a a Campionatului National Women Rally de la Cluj, octombrie 2020.
Women Rally este o competitie care castiga din ce in ce mai multa notorietate la nivel national si ne bucuram ca am fost parte dintr-un eveniment care aduce femeile pasionate de motorsport impreuna, chiar si in climatul actual.
Felicitam in aceeasi masura organizatorii si participantele si speram ca succesul de anul acesta sa fie catalizatorul pentru ei, astfel incat anul viitor sa „Go Bigger and Faster”, poate chiar la nivel international”, a declarat d-na. Tatiana Stroescu, Castrol Marketing Manager Romania & SEC & Bulgaria.

La Cluj-Napoca, podiumurile celor 5 clase au fost decise in unele cazuri de doar cateva zecimi de secunda, semn ca spiritul motorsportului este la el acasa la etapele Women Rally. Iata care au fost primele 3 clasate la Trofeul Castrol, a III-a etapa a Campionatului National Women Rally – Bosch Car Service 2020:

Clasament General (clasele 1-3):
Angela Sautea – Renault Clio
Izabella Gavrila – Citroen C2
Ioana Elena Berindei – Audi A3

Clasa 1 (masini cu motoare cu capacitatea cilindrica sub 1600cmc):
Angela Sautea – Renault Clio
Izabella Gavrila – Citroen C2
Anna Sandero – Peugeot 206

Clasa 2 (masini cu motoare cu capacitatea cilindrica intre 1600-2000cmc):
1. Florina Stela Pascu – Ford Fiesta
2. Ioana Ramona Petrisor – Ford Fiesta
3. Mirela Bejnariu – Seat Toledo

Clasa 3 (masini cu motoare cu capacitatea cilindrica peste 2000cmc):
1. Ioana Elena Berindei – Audi A3
2. Brigitta Bokor – Mercedes Benz A180 CDI
3. Madalina Sarca – Audi Q3

Clasa 4 (vehicule electrice):
1. Felicia Floarea – Renault Zoe
2. Anamaria Soaita – Renault Zoe
3. Bianca Matinca – Renault Zoe

Clasa 5 (sportive licentiate sau masini modificate):
1. Ligia Barbu – Renault Clio
2. Anca Raluca Grigorescu – Audi TT
3. Mariuca Ionescu – Mini Cooper S R53

Ambasadoarele Women Rally s-au bucurat si de aceasta data sa se afle la volanul ultimelor modele din gama Mercedes-Benz, puse la dispozitie de un partener cu traditie al evenimentului.
“Felicitam echipa Women Rally pentru ca, intr-un timp atat de scurt, a reusit sa duca acest concept la un nivel de o asa mare anvergura. Ne bucuram sa sustinem acest proiect inca de la prima lui editie si sa dezvoltam un parteneriat cu traditie. Pentru aceasta etapa am hotarat ca masinile de deschidere sa fie cele mai noi SUV-uri din familia Mercedes”, a declarat dl. Bogdan Ionut, director general RMB Inter Auto, reprezentanta Mercedes-Benz.

Ca un presedinte atent la toate ramurile motorsportului romanesc, dl. Norris Mageanu, s-a aflat, pentru al doilea weekend consecutiv la Cluj-Napoca, dupa ce, cu o saptamana inainte a participat la Transilvania Rally.
“Ma bucur enorm ca am raspuns pozitiv, anul trecut, la cererea de infiintare a acestui campionat unic, dedicat femeilor. Iata ca, aceasta decizie a fost una de bun augur, acest Campionat crescand de la an la an, numarul participantelor rivalizand si depasind chiar pe cel al concurentilor din campionate mult mai vechi. Experienta organizatorilor isi spune cuvantul la fiecare etapa, iar ceea ce am vazut in acest weekend la Cluj-Napoca, ne face mandri ca Women Rally este parte a FRAS”, a declarant dl. Norris Mageanu, presedintele Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Laura Savu, fondator si organizator al Campionatului National Women Rally, se declara multumita la final de sezon: “Este o mare bucurie pentru mine ca am reusit cu succes sa ducem la bun sfarsit organizarea Campionatului intr-un an atat de dificil si cu atat de multe provocari, cu atat mai mult cu cat am avut un numar record de participante la startul acestei ultime etape. Le multumesc tuturor celor care ne-au fost alaturi!”

Campionatul National Women Rally, editia 2020 a fost sustinut de catre Bosch Car Service.

Etapa a III-a – Cluj-Napoca (2-3 octombrie 2020) a Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service 2020, Trofeul Castrol, a fost sustinuta de catre Castrol Edge, si partenerii gold: RMB Inter Auto, reprezentanta Mercedes-Benz, Gerovital – Doctor in frumusete, Banca Transilvania, Parsa Beauty, Rottaprint, Vittel, Warsteiner, VIVO! Cluj-Napoca.

Parteneri silver: AEA Medical, UNIQA Asigurari, Vitrina Advertising, Duble Tree by Hilton Hotel Cluj – City Plaza, Florariile Magnolia, Coca-Cola, Corny, Dallmayr, Sigemo.

Partneri: Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Judetean Cluj, Cluj Arena.

Parteneri media: TVR, Europa FM, Radio Romania Cluj, Livestream Romania, VIAClujTV, RallyCow, RallyMax, Autostiri.ro, GP24.ro.

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, a Ministerului Tineretului si Sportului si a Automobil Clubului Roman, prin programul Women in Motorsport.

Noutati
Vezi mai multe