Octavian Ciovica a fost cel mai rapid, dar Dominic Marcu a stralucit in prima zi a Trofeului Straja

Digiqole Ad

Profitand si de vremea insorita care i-a avantajat evolutia – si care a scos din case iubitorii sportului cu motor – brasoveanul Octavian Ciovica a dominat prima zi a editiei din acest an de la Trofeul Straja – Lupeni, stabilind timpul de referinta atat in recunoasteri cat si in antrenamente.

Parcursul sportivului de sub Tampa (n.r. Ciovica) nu este insa o surpriza – acesta avand parte de o evolutie identica si la editia precedenta, insa „steaua” care a stralucit cel mai mult in prima zi a etapei hunedorene a fost Dominic Marcu, care, daca este sa ne rezumam la rezultatul de sambata – lider la categoria I – are toate sansele sa bifeze nu doar a doua victorie consecutiva la grupa turismelor, ci si un nou loc pe podiumul absolut al unei etape de viteza in coasta.

Sa revenim insa la dimineata si prima parte a zilei de sambata, atunci cand s-a dat startul celor 3 manse de recunoastere a traseului de concurs ce masoara aproape 5 km in lungime. Ciovica nu s-a lasat invins de rivalul sau Ghinea, pe care l-a invins de fiecare data in urcarile menite sportivilor sa se familiarizeze cu traseul. Brasoveanul a reusit un BEST TIME de 02:57,395 la finalul primei parti a zilei, fiind astfel mai rapid cu 5,7 secunde decat Emil Ghinea, respectiv cu 13,6 secunde decat cel mai rapid pilot al categoriei turismelor – Dominic Marcu, acesta din urma avand si dezavantajul greutatii date de bateriile masinii sale – Tesla Model 3 Performance, o masina ce la momentul producerii sale in garajele Cyclon Motorsport din Brasov, era primul asemenea model proiectat pentru competitiile sportive de viteza. Evident, din cadrul categoriei I nu-l putem exclude nici pe timisoreanul Bogdan Cuzma, care la prima participare interna cu modelul de TOP al categoriei Rally2 de la raliuri – Skoda Fabia RS – s-a aflat in permanenta in „coastele” pilotului din Sinaia (n.r. Marcu)

Unitatile de masura si protagonistii din prim-plan s-au mentinut si in a doua parte a zilei – atunci cand au fost programate mansele de antrenament cronometrat, importante in stabilirea ordinii de start a zilei urmatoare. Nici de aceasta data, Octavian Ciovica nu l-a lasat pe Emil Ghinea sa se apropie de el, fiindu-i superior cu 3,3 secunde datorita timpului sau de referinta de 02:56,840. Nu degeaba am spus ca Dominic Marcu a fost cel ce-a stralucit, intrucat experimentatul schior si-a incheiat evolutia primei zile pe podiumul absolut provizoriu, fiind astfel si liderul categoriei I – acolo unde duce o lupta inca din prima etapa cu resiteanul Claudiu Ciuca, cel ce si-a incheiat ziua de sambata cu al 6-lea timp la OPEN – si 3 la categorie – in urma colegului sau de echipa de la CB Rally Vest, anume Bogdan Cuzma.

De-a lungul primei zile s-au remarcat si Cristi Sugar – lider provizoriu la Grupa 6, precum si Razvan Dan Gosta, care si-a incheiat parcursul de sambata cu intaietate la Grupa 5, insa cu un Andrei Precup ce a fost privat de mansele de antrenament dupa o roata rupta in penultima urcare a zilei. Dupa ziua de antrenamente, Ovidiu Ponea este lider la Grupa 4 in timp ce Alexandru Krepelka a stabilit timpul de referinta al Grupei 7, care insa nu a avut o misiune deloc usoara cu debutantul Sorin Hutanu, cel ce a fost ca un ghimpe pentru experimentatul timisorean.

Va reamintim ca Trofeul Straja – a V-a etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta – este un eveniment organizat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv in parteneriat cu asociatiile sportive Auto Blic si Auto-Moto Retezat, cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Hunedoara si Primaria Municipiului Lupeni, respectiv cu sustinerea Asociatiei Pro Straja.

Partener in mobilitate – Porsche Timisoara
Partener in logistica – A24 Assistance
Parteneri: Side Trading – Cash&Carry, Cricova, DGAMPT
Parteneri media: Prima Sport, Autorally.ro
Fotografii realizate de Balazs Attila

Recomandari pentru tine!