Octavian Ciovica ramane stapan pe traseul de la Trofeul Straja – Lupeni

Digiqole Ad

Dupa succesul categoric din editia anului 2022, a venit randul editiei din acest an sa fie cucerita – din nou – de brasoveanul Octavian Ciovica, care aflat la comenzile Radicalului SR8 Evo si-a invins fara emotii adversarii, preluand astfel sefia categoriei II cu numai doua etape ramase pana la final.

Totodata, Dominic Marcu n-a renuntat nici macar o secunda la lupta din varful ierarhiei absolute a etapei hunedorene, urcand pentru a doua oara consecutiv pe pozitia a treia – la OPEN – bifand si o noua victorie in cadrul categoriei turismelor

Dupa ce si-a trecut in cont victoria tuturor celor 5 manse ale zilei precedente, Ciovica a continuat in aceeasi maniera si de-a lungul zilei decisive, adjudecandu-si suprematia si celor 4 urcari desfasurate in ziua de duminica – inclusiv pe cele doua care i-au adus a treia victorie a sezonului national de viteza in coasta. Dat fiind faptul ca pilotul de sub Tampa a stabilit timpul de referinta in toate cele 9 urcari, acesta a obtinut si titlul de „King of the Hill” al traseului in lungime de aproape 5 km, cel mai bun timp al sau fiind de 2:54,990 obtinut in prima mansa de concurs. Cu doua etape ramase pana la finalul sezonului din CNVC, Octavian revine in fotoliul de lider de unde spera sa nu mai coboare.

Locul secund in clasamentul absolut – dar si in cel al categoriei II – i-a revenit lui Emil Ghinea, care astfel rateaza sansa de a se distanta in clasamentul unde lupta sa devina campion. Totusi, in cele doua etape ramase acesta poate produce surpriza, detronandu-l pe campionul in exercitiu (n.r. Ciovica).

A treia si totodata ultima treapta a podiumului absolut ii revine – pentru a doua etapa consecutiva – lui Dominic Marcu si al sau Tesla Model 3 Performance. Sportivul experimentat a fost foarte aproape de a incheia Trofeul Straja cu al doilea timp la general, dupa ce incheiase prima mansa de concurs imediat in urma lui Ciovica. Totusi, greutatea masinii sale – datorate bateriilor – a facut ca in ultima urcare sa piarda cele 5 zecimi care il desparteau de cel mai bun rezultat al sau de pana acum. Una peste alta, pilotul din Sinaia poate fi bucuros de reusita si evolutia sa de la Straja, caci aceasta noua victorie in clasamentul categoriei I (turisme) il apropie si mai mult de titlul national.

Si in timp ce podiumul categoriei II a fost completat de Claudiu Erhan, in urma lui Dominic Marcu – la categoria I – s-au clasat rand pe rand Bogdan Cuzma si Claudiu Ciuca. Acelasi Cuzma – la prima participare intr-o competitie interna cu modelul Skoda Fabia RS Rally2 – a obtinut victoria Grupei 3, in timp ce Ovidiu Ponea a bifat a doua reusita consecutiva in lupta pentru titlul Grupei 4. O remarca ce nu poate fi trecuta cu vederea la finalul Trofeului Straja este componenta podiumului Grupei 5, format in proportie de 100% din resiteni – cu Andrei Precup victorios, urmat de Darius Vilsan si Razvan Gosta. Aflat pentru prima data in acest sezon la startul unei etape de viteza in coasta, tanarul Cristi Sugar a cucerit Grupa 6 dupa o lupta dusa cu Costin Popescu, in timp ce Cosmin Petre si-a surclasat surprinzator adversarii – pe Adrian Coteanu si Alexandru Krepelka – in a-si adjudeca victoria Grupei 7.

Peter Pasko ramane lider in clasamentul Juniorilor dupa victoria de la Trofeul Straja, in vreme ce Valentin Olteanu – la numai a doua participare din acest sezon – incheie printr-o reusita in clasamentul Debutantilor.
In ceea ce priveste lupta modelelor cu pasaport istoric, Eduard Tontsch ramane neinvins in cele patru prezente ale sale de pana acum, fiind foarte aproape de a-si adjudeca titlul national. Podiumul absolut al CNVCI a fost completat la Trofeul Straja de Marius Baltateanu si Mihai Alexandescu – in aceasta ordine.

Va reamintim ca Trofeul Straja – a V-a etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta – este un eveniment organizat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv in parteneriat cu asociatiile sportive Auto Blic si Auto-Moto Retezat, cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Hunedoara si Primaria Municipiului Lupeni, respectiv cu sustinerea Asociatiei Pro Straja.
Partener in mobilitate – Porsche Timisoara
Partener in logistica – A24 Assistance
Parteneri: Side Trading – Cash&Carry, Cricova, DGAMPT
Parteneri media: Prima Sport, Autorally.ro

Fotografii realizate de Balazs Attila si Flavius Croitoriu

Recomandari pentru tine!