Bogdan Duma si-a adjudecat etapa de la Magherani din CNVC2

Intr-un sfarsit de saptamana deosebit de activ prin prisma evenimentelor sportive din Romania, clujeanul Bogdan Duma a obtinut victoria in a doua etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta 2 (CNVC2) – Trofeului METALUBS Magherani.

Desfasurata sambata, 21 mai, a doua etapa de coeficient 1 din 2022 a adus la start un numar de 28 de sportivi din ambele esaloane: CNVC si CNVC2, intrucat regulamentul anual le impune pilotilor din prima divizie sa puncteze la minimum doua etape de coeficient 1.

In aceste conditii, Trofeul METALUBS Magherani s-a bucurat de prezenta la start a 11 astfel de piloti, printre ei si Botond Szabo (Radical SR3 RS), brasoveanul Florin Durche (Mitsubishi Lancer Evo IX RS), debutantul din esalonul secund Alexandru Cazacu (Skoda Fabia) si gentleman driverul Mircea Popescu, cu un superb Subaru Impreza.

Dupa startul sezonului de la Cheile Gradistei, caravana Campionatului National de Viteza in Coasta 2 a continuat la Trofeul METALUBS Magherani, unde dupa o lupta spectaculoasa si intensa, tanarul Bogdan Duma (Peugeot 208 R2) si-a trecut in cont victoria cu un timp total de 3m39,129s, cu 9 zecimi mai putin decat campionul en-titre Erik Zsolt Fazakas (Honda Civic Type-R), in timp ce podiumul a fost completat de castigatorul primei etape din acest sezon, Cosmin Oprinesc, la volanul unui VW Golf, la o diferenta de 5 secunde de clujeanul de 16 ani.

TOP10-le etapei in ierarhia pilotilor cu licenta CNVC-2 a fost completat de Bogdan Murgulescu (Renault Megane Coupe), Peter-Laszlo Pasko (VW Polo), Alexandru Andreoiu (Renault Clio), Ovidiu Ponea (VW Golf GTI), Zsolt Patakfalvi (VW Polo), Dragos Bizoi (Renault Megane 2 RS) si de singura prezenta feminina de la start, Alexandra Teslovan, cu micutul Renault Twingo RS.

Datorita noului regulament cu Performante Factor, clasele A1, A2 si A3 au fost inlocuite de altele in functie de puterea si constructia masinilor, iar castigatorii sunt: Grupa 4 – Cosmin Oprinesc, Grupa 5 – Peter-Laszlo Pasko, Grupa 6 – Bogdan Duma, castigator si la juniori, respectiv Grupa 7 – Zsolt Patakfalvi, in timp ce Ovidiu Ponea si-a adjudecat victoria la debutanti.

Totusi, nu trebuie sa ii uitam si pe cei mai rapizi piloti ai acestei etape, mai exact pe cei cu licenta CNVC. Florin Durche a fost nevoit sa se multumeasca cu pozitia secunda, la 4,2 secunde in spatele lui Botond Szabo, care a stabilit timpul de referinta la 3m33,049s. La volanul unui Mitsubishi Lancer Evo, Ovidiu Dulacioiu a urcat pe a treia treapta a podiumului, la 10,4 secunde diferenta in spatele castigatorului din Miercurea Ciuc.

Acelasi Florin Durche s-a impus si la Categoria I, respectiv Grupa 3, in timp ce Dulacioiu si-a trecut in cont victoria la Grupa 4, in timp ce Silviu Parnuta a plecat acasa cu trofeul de la Grupa 6.

Anuntat initial prezent pentru aceasta etapa, Emil Ghinea nu a mai venit, lasandu-l pe Szabo sa obtina victoria atat la Categoria II cat si la CN/E2-SC, in timp ce Andrei Barbu s-a clasat al 8-lea in clasamentul general, cu modelul Mini Cooper SE MIMI.

Clasamentele finale ale etapei de la Magherani pot fi accesate AICI

Trofeul METALUBS Magherani este un eveniment sustinut de Consiliul Judetean Covasna, Primaria si Consiliul Local Magherani, Primaria si Consiliul Local Miercurea Nirajului, organizat de Asociatia Club Sportiv Club Auto Crono CV, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Partener oficial: Metalubs
Parteneri principali: EGS, Plasmaserv, Retacom, Farel, Fomco
Parteneri media: Autorally, Autostiri.ro

Trofeul METALUBS Magherani este un eveniment organizat cu sprijinul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Mures, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Mures, Inspectoratului Judetean de Politie Mures – Serviciul de Politie Rutiera, Politia comunei Magherani, Politia orasului Miercurea Nirajului.

Recomandari pentru tine!