Cristiana Oprea revine la start la Raliul Argesului

Dupa luni de incertitudine care au afectat motorsportul la nivel global, pilotul Cristiana Oprea si-a anuntat prezenta la primul raliu al sezonului 2020. Ea va concura in acest weekend la Raliul Argesului (26-27 iunie), cu “consacratul” Sean D’Or – Dacia Sandero cu care a alergat romaneste inca din 2017 in cadrul Cupei Dacia.

“Ma bucur foarte mult sa pot lua startul la primul raliu din acest sezon, dupa atatea luni de pauza si provocari financiare majore. Sesiunea de teste pe asfalt de la finalul lunii mai a decurs foarte bine si sunt increzatoare ca noua echipa tehnica H Motorsport, condusa de Vlad Cosma, imi va oferi toata sustinerea necesara pentru a avea o evolutie cat mai buna pe probele de la Arges. Desi momentan nu am reusit sa atrag noi parteneri in demersurile mele sportive, sunt convinsa ca perseverenta si seriozitatea cu care imi construiesc drumul spre performanta in raliuri vor da roade curand.”

Contextul economic dificil si-a pus amprenta si pe obiectivele tinerei, care avea in plan pentru acest an schimbarea materialului de concurs si trecerea la o clasa superioara, cu un Peugeot 208 R2 de clasa RC4, modelul cu care a concurat la Rally di Roma Capitale in Campionatul European de Raliuri 2019. Din pacate, fara noi parteneri aceasta schimbare este imposibila. Mai mult, Cristiana vorbeste cu incertitudine despre planurile sale in Campionatul National de Raliuri 2020, din cauza lipsei sustinerii financiare care i-ar putea permite sa atace un loc pe podiumul final al Cupei DACIA.

Cristiana are ca obiectiv o clasare cat mai buna in competitia monomarca la Raliul Argesului 2020 si spera sa poata repeta rezultatul de anul trecut, cand a ocupat locul 2 in clasamentul general Cupa DACIA 2019. In acest weekend tanara va beneficia de experienta si indrumarea copilotului Dumitru Gheorghe, veteranul Cupei DACIA care l-a secondat ani buni pe Viorel Ivan, campionul editiei din 2010.

“Am amintiri foarte placute de anul trecut de la Raliul Argesului: aici am urcat pentru prima data pe podiumul Cupei DACIA, un rezultat muncit impreuna cu Diana Hategan, care va reveni in dreapta mea cand va fi posibil. Acum insa sunt foarte incantata de colaborarea inceputa cu Dumitru Gheorghe, care nu doar ca ma va ajuta sa cresc ritmul pe probele speciale din acest weekend, dar aduce in masina un entuziasm si un optimism de care avem cu totii nevoie in aceasta perioada dificila. Vom trata totul cu seriozitate ca de obicei, insa vreau sa ma si bucur din plin, cu o noua atitudine, tinand cont de faptul ca nu stiu cand voi mai avea bugetul necesar sa iau startul in acest sezon. Ar fi extraordinar sa am sansa sa concurez si la urmatoarele etape, incepand cu Raliul Brasovului si Harghitei, una dintre etapele mele preferate unde stiu sigur ca as avea o sansa la podiumul Cupei DACIA.”

Cristiana Oprea este din nou, la Raliul Argesului, singura prezenta feminina care concureaza ca pilot in Campionatul National de Raliuri, insa prin rolul de fondator si promotor al conceptului Femei in Motorsport spera sa incurajeze cat mai multe femei sa isi urmeze visul in automobilism si sa promoveze toate valentele acestui sport.
Si in sezonul 2020 Cristiana este ambasador Michelin, care ii sustine proiectele inca din 2017, precum si ambasador Walero Motorsport. Partener media este AutoBild, care va promova incepand cu sezonul 2020 experientele Cristianei de la volanul masinilor de curse.

Recomandari pentru tine!