Au început înscrierile pentru Raliul Sibiului 2016

Ne mai desparte fix o lună de startul Raliului Sibiului, etapa a doua a Campionatului Național de Raliuri Dunlop și Campionatului Național Rally 2 Dunlop, competiții organizate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). Potrivit regulamentului întrecerii interne, este momentul în care devin publice documentele oficiale ale rundei care, anul acesta, va reprezenta și prima etapă a Campionatului Național al Bulgariei și, totodată, se dă startul înscrierilor. Termenul limită al acestora este 7 aprilie 2016.

Start înscrierilor la Raliul Sibiului 2016Sibiul revine pe asfalt și anul acesta, dar cu un organizator nou, ASC Aria pentru Sport, șicu un traseu care cuprinde secțiuni ale Transalpinei, despre care se spune că este cea mai înaltă și frumoasă șosea din România. Potrivit documentelor oficiale, competiția va avea o lungime totală de 297,10 km, din care 107 km reprezintă distanța competitivă a celor 12 probe speciale.

Întrecerea debutează joi 14 aprilie, cu startul festiv organizat în Piața Mare, începând cu ora 19:30. Dimineața următoare este rezervată Shakedown-ului găzduit de un traseu de 2,5 km creionat în zona Gura Râului-Călugăru, pentru ca startul raliului să fie dat la ora 16:30. În aceeași zi sunt programate două probe speciale, în zona Păltiniș, în urcare și coborâre, cea secundă fiind derulată în nocturnă. Sâmbătă,16 aprilie, disputa pentru victorie se va derula pe parcursul a zece probe. Specialele Călugăru, Dobârca, Șugag și Oașa se vor parcurge de câte două ori, pentru ca finalul zilei se fie rezervat Power Stage-ului Poiana Sibiului și Super Specialei care se va desfășura pe un traseu cu o lungime de 1,50 km amenajat în centrul orașului.

Suita premierelor nu se oprește însă aici. Așa cum a fost anunțat deja, Raliul Sibiului 2016 va reprezenta și prima etapă a Campionatului Național al Bulgariei. În plus, am amintit deja prezența în program a Power Stage-ului. Noul regulament al campionatului introduce acordarea de puncte adiţionale conform clasamentului de pe ultima proba specială a raliului (alta decât Super Speciala) după modelul din Campionatul Mondial de Raliuri. Power Stage va fi PS11, Poiana Sibiului, cu o lungime de 6,60 km, iar cei mai rapizi trei piloţi ai acestei probe vor primi, 3,2, respectiv, 1 punct, care se vor adăuga la punctele obţinute în urma clasamentului final. „Pregătirile pentru Raliul Sibiului 2016 au intrat în linie dreaptă și întreaga echipă de organizare e concentrată pentru a asigura condițiile cele mai bune, atât piloților participanți, cât și iubitorilor de raliu, pe care îi așteptăm la eveniment. Știm că proba Super Specială va fi cea mai așteptată de public și, pentru că avem privilegiul de a organiza această etapă de Campionat Național la Sibiu, etapă ce va fi considerată prima și în Campionatul Bulgariei, sunt convins că sibienii și turiștii care vor veni în centrul orașului pentru a-i urmări pe piloți, vor pleca acasă cu amintiri nemaipomenite de la Raliul Sibiului 2016”, a spus Claudiu Mărășescu, marketing manager ASC Aria pentru Sport, organizator al Raliului Sibiului 2016.

O altă noutate o reprezintă faptul că Raliul Sibiului va reprezenta și a doua etapă în Campionatul Național de Rally 2 Dunlop. ”Această competiție este soluția FRAS pentru iubitorii de motorsport cu bugete reduse și pentru cei aflați la începutul carierei în raliuri. Astfel, aceștia pot participa alături de marii piloți de raliuri ai României, dar pe trasee mai scurte, cu grade de periculozitate mai scăzute și cu echipamente și mașini de concurs ieșite din omologare. Desfășurându-se, în cea mai mare parte, pe trasee deja omologate de FRAS, cu arbitrii și securitate a probelor la cel mai înalt nivel, sportivii care participa in Rally2 vor beneficia de aceleași condiții ca și participanții în Campionatul Național de Raliuri Dunlop”, a precizat Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv. Concurenții înscriși la startul Campionatului Național de Rally 2 Dunlop vor avea de parcurs 7 probe speciale. Vineri vor evolua pe cele două probe din zona Păltiniș, pentru ca sâmbătă să efectueze câte o trecere pe specialele Dobârca, Sugag și Oașa, dar și pe Poiana Sibiului și Super Specială. Clasamentele urmează să fie stabilite pe baza timpilor obținuți pe cei 63,80 km competitivi.

Competiția va fi organizată la Sibiu în perioada 15 – 16 aprilie 2016 de ASC Aria pentru Sport în parteneriat cu AMC Racing, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu, Consiliului Județean Sibiu, Consiliului Județean Alba și Centrului Aria.

Recomandari pentru tine!