Bogdan Moldovan si Sergiu Rogozan devin vicecampioni ai clasei 11 la Raliul Moldovei

Sezonul 2020 din Campionatul National de Raliuri Betano a reprezentat revenirea echipajului format din Bogdan Moldovan si Sergiu Rogozan pe scena principala a raliurilor din Romania. La bordul unui Mitsubishi Lancer EVO VII de clasa 11, echipajul Danny Ungur Racing a luat startul la cele sase curse din acest an competitional, incheiat cu Raliul Moldovei Bacau, etapa desfasurata pe macadam in weekend-ul incheiat.

Cu peste 100 de kilometri cronometrati si 12 probe speciale, competitia a fost scena duelului pentru titlul de campion national al clasei 11, lupta in care Moldovan si Rogozan au fost implicati datorita rezultatelor din 2020. Cu un parcurs constant, cei doi au incheiat fiecare cursa a sezonului si au acumulat treptat puncte pretioase, care i-au propulsat in varful clasamentului categoriei inaintea ultimei curse.

Bogdan si Sergiu au luat startul in premiera pe probele de macadam din judetul Bacau, o cursa noua pentru cei doi. Probele speciale dure din prima zi de concurs sau suprafata alunecoasa si inselatoare din a doua parte a competitiei au fost obstacole peste care Moldovan si Rogozan a trecut cu succes. Obiectivul de a ajunge la sosire a fost indeplinit, ritmul constant, timpii buni de pe probele speciale si determinarea celor doi fiind recompensata cu un loc patru in cadrul clasei 11. La finalul ultimei competitii din sezon, echipajul Danny Ungur Racing a reusit un excelent loc 13 in clasamentul general open, care include toate modelele prezente in cursa, fiind cea mai buna clasare a celor doi din cariera.

„Raliul Moldovei Bacau ne-a placut foarte mult, desi am participat in premiera aici. Probele au fost foarte frumoase, tehnice, de viteza, dar si destul de dure. Am incercat sa ne distram, sa ne bucuram de probe, dar si sa menajam masina pentru a ajunge la sosire. Una peste alta, suntem foarte multumiti de rezultat si de ritm, reusind cei mai buni timpi in clasamentul general de cand particip la raliu.” a spus Bogdan Moldovan la finalul Raliului Moldovei, ultima etapa CNRB 2020.

Punctele acumulate de-a lungul celor sase raliuri ale sezonului 2020 au fost suficiente pentru ca Bogdan Moldovan si Sergiu Rogozan sa devina vicecampioni ai clasei 11, categorie in care 15 echipaje au luat startul in acest an competitional. Cu un ritm constant si progresiv, cu podiumuri si cu fiecare cursa din 2020 incheiata, Bogdan si Sergiu reusesc o performanta excelenta la revenirea in Campionatul National de Raliuri Betano, dar si indeplinirea unui vis.

„La final de sezon, daca facem o scurta analiza, a fost un an dificil, dar cu ajutorul partenerilor am reusit sa luam startul la toate etapele. Mai mult, am reusit sa le terminam pe toate fara niciun abandon, iar constanta ne-a adus cel mai mare punctaj in clasamentul clasei National 11. Din cauza regulii n-1, cel mai slab rezultat a fost scazut din total, iar in final am terminat in postura de vicecampioni ai clasei, la 9 puncte de lider.” a completat Bogdan.

„Pentru sezonul viitor ne propunem, in primul rand, sa evoluam si sa fim mai rapizi. De asemenea, ne dorim sa imbunatatim masina, cu conditia asigurarii bugetului necesar. Multumesc tuturor celor care ne-au ajutat si au fost alaturi de noi in acest an: Ferro Romania, Gebo Tools, echipelor tehnice, echipei Danny Ungur Racing, familiei si prietenilor, dar si lui Andrei, copilotul de la Brasov-Harghita.” a incheiat Bogdan Moldovan.

In 2020, Bogdan Moldovan si Sergiu Rogozan sunt sustinuti de catre partenerii Ferro Romania si Gebo Tools.

Credit foto: Flavius Croitoriu/RallyArt.ro

Recomandari pentru tine!