Pilotul timisorean Mircea Samuil revine in fruntea ierarhiei generale la clasa NAT 12, dupa Raliul Argesului

Raliul Argesului a adus o noua victorie de etapa pentru Mircea Samuil, la clasa NAT 12, din Campionatul National de Raliuri Betano. Cu un nou copilot, George Marinescu, Samuil a inceput etapa a treia cu gandul la revenirea in fruntea ierarhiei, pozitie de pe care coborase dupa locul 3 de la Raliul Harghitei.

Se parea ca socoteala de acasa nu se va potrivi cu cea de pe soselele argesene, din cauza unor probleme la suspensii, insa interventia rapida in service, coroborata cu o buna manevrare a Audi-ului din ce in ce mai responsiv la setarile noi de la inceputul sezonului i-au ajutat pe cei doi sa recupereze si sa incheie prima zi pe locul doi in ierarhia clasei.

Evolutia a continuat in cea de-a doua zi, cand cuplul Samuil-Marinescu a reusit sa urce pe prima pozitie, profitand si de abandonul tehnic al echipajului care incheiase prima zi in postura de lider. In ciuda unor probleme la ultima proba speciala, in care a avut parte si de o rasucire pe traseu, ceea ce le-a pricinuit si o intarziere de 15 secunde, echipajul timisorean a reusit sa incheie etapa in fruntea clasamentului, ceea ce le-a permis si revenirea in fotoliul de lider in ierarhia general a clasei NAT 12.

„Suntem bucurosi ca am obtinut aceasta noua victorie, pe un traseu spectaculos, cum e cel de pe Transfagarasan. Am avut parte de conditii prielnice, cu o vreme foarte buna. Au fost cateva probleme de supraincalzire a motorului, dar le-au avut toti concurentii, asa ca nu avem niciun motiv sa ne plangem. Cea mai dificila proba a fost urcarea de 27 de kilometri spre Lacul Vidraru, dar inedita a fost si proba de recunoastere, din cauza ursilor care isi faceau aparitia pe marginea soselei. De altfel, masina noastra s-a si ales cu cateva zgarieturi de la unul din ei”, a spus Mircea Samuil.

Urmatoarea etapa din Campionatul National de Raliuri Betano va avea loc in judetul Suceava. Raliul Bucovinei e programat pentru weekendul 17-18 iunie.

Participarea lui Mircea Samuil la Raliul Argesului a fost posibila cu sprijinul partenerilor: Aronia Charlottenburg, Goya Residence, MAD Turbo, Snap Vet, Healling Hub.
Raliu

Recomandari pentru tine!