Echipajul timisorean Mircea Samuil – Calin Maier, castigator la clasa NAT 12, la Raliul Maramuresului

Echipajul timisorean Mircea Samuil – Calin Maier, castigator la clasa NAT 12, la Raliul Maramuresului

Debut in forta pentru echipajul Mircea Samuil – Calin Maier, in Campionatul National de Raliuri. Pe o vreme capricioasa, care a facut ca aproape o treime din concurentii inscrisi la start sa abandoneze pe parcurs, timisorenii s-au impus la clasa NAT12, acolo unde Samuil detinea si titlul national.

Ploaia si, mai tarziu, zapada, le-au dat mari de cap atat pilotilor, cat si organizatorilor Raliului Maramuresului. Doua iesiri grave in decor au marcat etapa de debut din Campionatul National de Raliuri: cele ale echipajelor Bogdan Marisca / Sebastian Itu, respectiv Catalin Catana / Arnold Caitanu. De altfel, interventia echipajelor de prim-ajutor dupa accidentul primilor, a dus la anularea probelor speciale 5 si 6.

 

Nu au fost insa singurele probleme ale celor doua zile de concurs. Ultima proba speciala a fost, la randul ei, anulata, din cauza ninsorii care a facut traseul impracticabil. Zapada a luat prin surprindere echipajele, care venisera pregatite cu cauciucuri speciale pentru ploaie. Chiar si in conditiile anularii unei treimi din numarul total de probe speciale, numarul abandourilor a fost ridicat – nu mai putin de 25 de echipaje au incheiat etapa inainte sa ajunga la linia de finish.

„In conditiile date, principala realizare este ca am reusit sa terminam cursa. Cu atat mai mare este bucuria ca am avut cel mai bun timp de la clasa noastra. Din pacate, conditiile meteo nu ne-au permis sa exploatam noile setari ale masinii, dar ce este la fel de important e faptul ca am inceput sa ma acomodez cu noul copilot. Sigur, mai avem mult de munca in continuare si sper ca in etapele urmatoare sa se vada progrese”, a spus Mircea Samuil.

Etapa a doua din CNR Betano, Raliul Harghitei, va avea loc in weekendul 29-30 aprilie.
Mircea Samul concureaza in acest sezon pe un Audi A3 2.0 Tdi, iar participarea lui in actuala editie a Campionatului National de Raliuri este realizata cu ajutorul partenerilor: Aronia Charlottenburg,Goya Residence, MAD Turbo, Snap Vet, Healling Hub.

Recomandari pentru tine!