Podiumul Cupei Suzuki 2018 se va decide la Raliul Sibiului

Sezonul 2018 a debutat in martie, la Brasov, desfasurandu-se pe durata a 8 luni, cu sase raliuri parcurse pana in prezent: Tess Rally, Transilvania Rally, Raliul Aradului, Raliul Moldovei, Raliul Perla Harghitei, Cotnari Rally Iasi, ultima etapa urmand a avea loc la Sibiu in acest weekend. Raliul Sibiului se desfasoara pe probele speciale de asfalt din jurul localitatii care a fost capitala culturala europeana, pe o lungime de aproape 124 de kilometri cronometrati. Cu 13 probe speciale incluse in program, competitia va purta echipajele din Cupa Suzuki pe Transfagarasan, pe drumul spre statiunea Paltinis, dar si pe alte trasee din judet.

Raliul Sibiului debuteaza miercuri si joi cu recunoasterile traseului de concurs, ca mai apoi, joi, in Piata Mica din Sibiu, incepand cu ora 19:30, sa aiba loc o sesiune de autografe dedicata fanilor, urmata de startul festiv din centrul orasului, incepand cu ora 20:30. Dupa ce cele 9 echipaje din Cupa Suzuki isi vor face incalzirea la sesiunea de teste oficiala a raliului vineri dimineata, startul pe prima proba speciala e programat dupa ora 14:00. Prima zi de concurs, vineri, va duce echipajele pe patru probe: pe traseul dus-intors dintre Cartisoara si Balea Cascada si pe speciala dintre localitatile Poiana Sibiului si Dobarca, care va fi parcursa de doua ori, la lumina farurilor suplimentare. Sambata echipajele vor parcurge trei speciale de cate doua ori in zona localitatii Agnita, in lungime totala de 49 de kilometri, ca mai apoi ziua de duminica sa duca echipajele pe traseul dus-intors dintre Rasinari si Paltinis, celebru printre fanii raliurilor. Raliul Sibiului se incheie cu o superspeciala desenata pentru fani, care va avea loc duminica, incepand cu ora 12:38, in zona Salii Transilvania din oras.

La startul Raliului Sibiului se vor afla 9 echipaje in Cupa Suzuki, un numar care s-a regasit la aproape toate raliurile din acest sezon, cel mai competitiv, disputat si interesant din istoria cupei monomarca. Dupa ce la Cotnari Rally Iasi si-a adjudecat titlul de campion in Cupa Suzuki, echipajul Raul Badiu si Gabriel Lazar va fi prezent si pe probele ultimului raliu din sezon, acesta fiind cel ”de casa” pentru sibianul Badiu. In paralel, pentru locul secund al Cupei Suzuki se va da o lupta intensa la Sibiu intre echipajele Bogdan Vrabie/Cosmin Diacu si Radu Necula/Adrian Temes: dupa ce au ocupat locul secund intreg sezonul, Necula si Temes au cedat argintul provizoriu echipajului Vrabie/Diacu la Cotnari Rally Iasi, dar la Sibiu vin cu determinare pentru a se lupta de pe primul pana pe ultimul kilometru cronometrat. Diferenta intre cele doua echipaje este de doar 5 puncte in acest moment, astfel ca orice schimbare de clasament este posibila la Sibiu.

Locul 4 in clasamentul Cupei Suzuki in prezent, echipajul format din Danut Budai si Lucian Budai vor lua startul in Raliul Sibiului cu scopul de a-si consolida locul in clasament. Aflat pe locul 6 in clasamentul provizoriu al cupei, echipajul Andrei Girtofan/Doru Vraja va lua startul in etapa sibiana cu aceeasi dorinta si determinare pe care au aratat-o intreg sezonul, avand sansa sa urce un loc in clasamentul Cupei Suzuki, profitand de faptul ca la start nu se va afla Cristi Timisica, cel care ocupa locul 5 in acest moment. Dupa absenta de la Iasi, Vlad Miculici revine pe probele speciale la Sibiu, unde va lua startul alaturi de Laszlo Csegzy, copilotul alaturi de care se pare ca pilotul se regaseste si are un ritm bun pe probele speciale. Dorin Costea si Horatiu – Serban Voicu pornesc in cursa sibiana cu un singur obiectiv: sa aiba un ritm bun in timp ce evita problemele anterioare, sa se simta bine pe asfaltul de pe Transfagarasan si de pe celelalte trasee de concurs si sa obtina cat mai multe puncte in Cupa Suzuki.

Desi revenirea era planificata la Cotnari Rally Iasi, etapa anterioara, din cauza unui incident la testele premergatoare raliului, Alexandru Ardelean si Mircea Patru au fost nevoiti sa isi amane prezenta in Cupa Suzuki pentru Raliul Sibiului. Etapa ”de casa” pentru ambii sibieni, competitia va fi una unde cei doi isi doresc sa continue acomodarea pilot-copilot, pilotul sa isi intre din nou in ritm dupa o lunga pauza, dar si sa faca spectacol pentru proprii fani. O prezenta noua in Cupa Suzuki la Raliul Sibiului, echipajul Ioan Mihut – Radu Guramulta va debuta pe un Swift Sport dupa multiple participari pe alte masini de concurs in sezoanele trecute.

Prezenta la start a 9 echipaje in Cupa Suzuki confirma faptul ca aceasta competitie devine tot mai populara, cautata si disputata, competitivitatea, spiritul de fair-play dintre concurenti, premiile puse in joc si performantele competitionale ale masinilor de concurs fiind unele dintre motivele care atrag acest numar mare de echipaje la start. Raliul Sibiului va fi, cu siguranta, o etapa de urmarit atat in lupta pentru clasamentul general, cat si in cadrul Cupei Suzuki, unde nivelul apropiat al echipajelor va obliga pilotii si copilotii sa ridice ritmul constant si sa atinga limitele lor si ale masinilor.

Partener al Cupei Suzuki in 2018, Stefanini continua colaborarea cu competitia in care se ”alearga” cu modelul Swift Sport si la Raliul Sibiului. Logo-ul Stefanini va fi purtat de echipaje pe portierele masinilor de concurs pe cele 13 probe speciale programate, dar si la prezentarea oficiala din Piata Mica de joi, acolo unde mii de fani sunt asteptati, Sibiul fiind cunoscut pentru fanii numerosi care vin sa isi sustina favoritii. Stefanini este o companie braziliana cu peste 30 de ani de experienta in furnizarea de servicii IT la nivel mondial, de la externalizarea infrastructurii IT pana la dezvoltarea aplicatiilor software. Aceasta are o prezenta directa in 40 de tari, prin cele 73 de birouri din intreaga lume si are un portofoliu de peste 500 de clienti activi. Clientii vin din sectoare precum servicii financiare, industria prelucratoare, telecomunicatii, industria chimica, servicii, tehnologii, sectorul public si beneficiaza de un set complet de servicii mature si profesionale, care acopera intregul ciclu de viata al unei aplicatii.

Recomandari pentru tine!