Women Rally – cursa frumusetii a facut senzatie in Capitala

In weekend-ul care a trecut, s-a desfasurat la Bucuresti cea de-a 2-a etapa a Campionatului National Women Rally – Bosch Car Service, Trofeul Enel X Way, clasa de masini electrice powered by George, inovatie BCR. Aflata pentru al treilea an consecutiv in Capitala, seria evenimentelor Women Rally avea sa fie pentru prima data gazduita de Piata Constitutiei, locul unde s-a oficiat Startul Festiv, in care concurentele si presa s-au intalnit cu ambasadoarele Elisabeta Lipa, Alina Dumitru, Valeria Sabo Raicu, Cristiana Oprea.

Doamna Elisabeta Lipa, presedinte Federatia Romana de Canotaj, multipla campioana olimpica si mondiala, a oficiat startul, avandu-i alaturi pe Valeria Sabo Raicu, consultant de imagine FRC si pe Norris Mageanu, presedinte Federatia Romana de Automobilism Sportiv.

   „Women Rally este un mix reusit de divertisment asezonat cu competitie, pentru ca asa este frumos, sa se intreaca fetele care dau dovada de ambitie si curaj, demonstrand ca nu au nimic in minus fata de competitivitatea barbatilor! Ma bucur sa fiu ambasador al acestui eveniment, mi-a placut tot ceea ce am vazut aici si sper ca pe viitor sa intre in aceasta frumoasa poveste si alte doamnisoare si doamne, pe care sa le vedem prezente la start, la urmatoarea editie, in numar cat mai mare! Femeile trebuie sa se spijine si sa se ajute intre ele!” – a declarat doamna Elisabeta Lipa.

La volanul uneia dintre  masinile de deschidere, pe linia de start s-a aflat Alina Dumitru, campioana olimpica si multipla campioana europeana la Judo, alaturi de cele 50 de echipaje Women Rally.

   „M-am simtit deosebita din postura de ambasador Women Rally. Am condus o masina superba si pentru asta tin sa le multumesc celor de la Auto Cobalcescu, dealer BMW si MINI. Pe traseu a fost o experienta frumoasa care acum ma pune pe ganduri pentru a ma inscrie oficial in competitie. Vreau sa o felicit pe Laura Savu pentru ca a reusit sa faca o competitie dedicata doamnelor pasionate de automobilism, oferindu-le astfel sansa de a-si etala abilitatile pe circuit. Ma bucur ca fac parte din echipa ei. Vreau sa ii felicit pe toti, pentru buna organizare a evenimentului”. – a declarat Alina Dumitru, ambasador Women Rally. 

Aflata pentru prima data la eveniment, Valeria Sabo Raicu si-a aratat admiratia pentru acest proiect:

   „Women Rally este un proiect care aduce puterea  si determinarea femeilor intr-o competitie unica in Romania! Si nu putea sa fie altfel decat precum initiatoarea acestui proiect, Laura Savu, o femeie puternica, determinata si ambitioasa care promoveaza atat de frumos performanta! Sunt onorata sa fac parte din acest proiect, ca Ambasador Women Rally! WE RUN THE WORLD, GIRLS!

 Intre 2 competitii internationale, Cristiana Oprea, pilot de raliuri, a revenit alaturi de participantele de la competitia Women Rally Bucuresti.

   „Ca de obicei, a fost o placere sa revin la Women Rally si sa vad atatea fete care devin din ce in ce mai competitive la volan, alaturi de prezente noi la start. Este un concept pe care il sustin inca de la editia pilot din 2018 si care cred ca si-a confirmat deja relevanta ca rampa de lansare pentru femeile care isi doresc sa evolueze catre alte discipline. Felicitari Laura si Horatiu pentru toata munca depusa pentru a creste acest campionat si a-l face destinatia perfecta pentru femeile pasionate de condus, care vor sa descopere motorsportul!

Trofeul Enel X Way a atras pe lista de inscrieri concurente din 14 judete, doamne si domnisoare curajoase, care si-au etalat abilitatile la volanul propriilor masini weekendul acesta. Pentru al cincilea an la rand, comunitatea Women Rally demonstreaza ca orice femeie poate fi curajoasa si rapida la volan, daca exista contextul potrivit in care sa isi poate exprima pasiunea pentru masini.

   Evenimentul s-a incheiat intr-o atmosfera festiva cu ocazia dineului care a avut loc sambata seara la Auto Cobalcescu, dealer BMW si MINI. In cadrul Festivitatii de premiere s-au celebrat cele mai rapide trei concurente ale fiecarei clase din cadrul Trofeului Enel X Way, totul intr-o ceremonie a elegantei si prieteniei. Fondurile obtinute in cadrul licitatiei produselor  oferite de catre partenerii evenimentului au fost directionate catre editarea si tiparirea de exemplare din Revista Nascut pentru Sport – unica publicatie din Romania de educatie si cultura sportiva pentru copii.  

Informatiile complete legate de concurente si atmosfera Women Rally surprinsa in imagini sunt disponibile pe instagram @womenrally.ro si pe pagina de Facebook a campionatului. Detalii despre regulament, inscriere si urmatoarele etape din acest sezon pot fi gasite pe site-ul oficial www.womenrally.ro

   Echipajul Sabina Ghiormescu / Ada Georgescu – BMW X2 (1:57.401) a obtinut victoria la OPEN, pentru ele fiind cel de-al doilea succes stagional. Izabella Gavrila – Citroen C2 VTS (1:58.473) s-a clasat pe locul 2, iar Ioana Berindei – Audi A5 Sportback (1:59.957) a completat podiumul la general.

 Izabella a fost cea mai rapida la Clasa 1, ea fiind urmata de Andrada Munteanu – Ford Sport Ka (2:03.368) respectiv de Alexandra Catana – Mini Cooper (2:05.202).

   Anna Sandor – Ford Fiesta ST (2:04.583) s-a impus la Clasa 2. Locul 2 a fost ocupat de Gabriela Porumboiu – Mazda CX-3 (2:10.626), urmata de Francisca Radu – Mazda 3 (2:10.636).

   Sabina isi adjudeca victoria si la Clasa 3, Ioana Berindei ocupand locul 2 si Mirela Bejnariu – Honda Civic (2:03.008) locul 3.

   Roxana Contras / Dalma Pivariu – BMW i3 (2:05.927) sunt castigatoarele clasei 4. Podiumul a fost completat de Tammy Lovin – BMW i3 (2:15.579) si Felicia Floarea – BMW i3 (2:19.956).

   Sidonia Andrei – BMW 120D (2:01.320) a invins la Clasa 5. Locul 2 a fost ocupat de Andreea Zamfir – Ford Fiesta (2:02.937), iar pe locul 3 s-a clasat Ligia Barbu – Renault Clio RS (2:04,416).

Podiumul clasei 1 (motoare pana in 1600 cmc):

Locul 1 – Izabella Gavrila (HR), Citroen C2 VTS

Locul 2 – Andrada Munteanu (AB), Ford KA

Locul 3 – Alexandra Catana (MM), Mini Cooper

 

Podiumul clasei 2 (motoare intre 1600 cmc si 2000 cmc):

Locul 1 – Anna Sandor (HR), Ford Fiesta ST

Locul 2 – Gabriela Porumboiu (DJ), Mazda CX-3

Locul 3 – Francisca Radu (AG), Mazda 3

 

Podiumul clasei 3 (motoare peste 2000 cmc):

Locul 1 – Sabina Ghiormescu (B), BMW X2

Locul 2 – Ioana Berindei (CJ), Audi A5 Sportback

Locul 3 – Mirela Bejnariu (CJ), Honda Civic

 

Podiumul clasei 4 (masini electrice):

Locul 1 – Roxana Contras (CJ), BMW i3

Locul 2 – Tammy Lovin (B), BMW i3

Locul 3 – Felicia Floarea (CJ), BMW i3

 

Podiumul clasei 5 (masini modificate):

Locul 1 – Sidonia Andrei (TM), BMW 120D

Locul 2 – Andreea Zamfir (B), Ford Fiesta

Locul 3 – Ligia Barbu (CJ), Renault Clio

 

Clasament General (clasele 1-3):

Locul 1 – Sabina Ghiormescu (B), BMW X2

Locul 2 – Izabella Gavrila (HR), Citroen C2 VTS

Locul 3 – Ioana Berindei (CJ), Audi A5 Sportback

 Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service 2022 imbina testele cronometrate de indemanare la volan cu oportunitati de socializare, notiuni de conducere defensiva si momente elegante petrecute intr-o companie inedita, care impartaseste pasiunea pentru masini si ambitia de auto-depasire. Impreuna, comunitatea Women Rally contribuie la sosele mai sigure, incurajand intr-un cadru legal si sigur dezvoltarea abilitatilor la volan si responsabilitatea in trafic, pentru toata familia.

 

Campionatul National Women Rally, editia 2022 este sustinut de catre Bosch Car Service.

   Etapa a 2-a Bucuresti (24-25 iunie 2022) a Campionatului National Women Rally – Bosch Car Service 2022, Trofeul Enel X Way, a fost sustinuta de catre Enel X Way, clasa de masini electrice powered by George, primul banking inteligent din Romania, si partenerii gold: Auto Cobalcescu, dealer BMW si MINI, Castrol Romania, Parsa Beauty, Catena – Farmacia Inimii, Hotel Melodia.

Parteneri silver: Racebox, AEA Medical, Gerovital, Cramele Cricova, Violettes – Boutiques des fleurs, Coca-Cola, Nespresso, Brandocracy, Prestige Flame.

Parteneri: Primaria Capitalei, Proedus, Cultured.

Parteneri media: Autorally, RallyMax, Autostiri.ro, GP24.ro, 24auto.ro, FanRally.ro, Bunzac Media, Fabian Robert Photography, FireWeb, Revista Nascut pentru Sport.

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

 

Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si a Ministerului Sportului.

 

Credite foto – arhiva Women Rally

Recomandari pentru tine!