Horatiu Baltador, Sibiu Racing Team: ”Raliul Sibiului nu poate fi pe macadam fara probele Santa, dar si Gatul Berbecului este o proba frumoasa”

Horatiu Baltador, presedintele Sibiu Racing Team, a dezvaluit unele dintre surprizele care-i asteapta pe spectatori si ii indeamna sa fie in numar cat mai mare pe marginea traseului, in punctele special amenajate pentru ei . Acesta spera ca probele speciale ale evenimentului de pe 14 si 15 iulie sa se prezinte impecabil, motiv pentru care s-a muncit foarte mult in ultimele luni.

Intrebare: Sibiu Racing Team detine licenta pentru Raliul Sibiului de cativa ani, ati acumulat o oarecare experienta in acest sens. Ce presupune organizarea unei etape din Campionatul National de Raliuri ”Betano”? Cu cat timp inainte va apucati de lucru?

Raspuns: Este al patrulea an de cand organizam etapa de la Sibiu. Cam cu 3-4 luni inainte de eveniment intram in linie dreapta cu organizarea, se munceste zi de zi, atat in birouri, intocmim actele necesare, sunt o groaza de formalitati de indeplinit, cat si in teren, avem de facut drumuri multe si lungi, pe probe, ca sa vedem ce ar mai trebui modificat sau imbunatatit. In plus, tinem in permanenta legatura cu toti cei care ne sunt alaturi, de la Federatia Romana de Automobilism Sportiv, pana la institutiile si partenerii implicati, ca si noi, in organizarea acestei etape din Campionatul National in conditii cat mai bune.

Intrebare: Ce presupune organizarea unui raliu pe macadam?

Raspuns: Organizarea unei etape din Campionatul National de Raliuri ”Betano” presupune, in primul rand, multa rabdare, o foarte buna colaborare cu partenerii, cu toti cei din staff-ul de organizare. Inseamna sa fi aproape de parteneri, sa ii tii cat mai aproape de eveniment, sa le dai toate detaliile necesare pentru organizarea raliului. E foarte, foarte multa munca, ceea ce ne place si ne motiveaza sa facem tot posibilul ca sa iasa cat mai bine, iar la anul sa o luam de la inceput.

Intrebare: Din faptul ca ati decis sa pastrati cam aceleasi probe speciale de anul trecut, cu mici modificari, ”speciala” de la Gatul Berbecului fiind mai lunga, se poate deduce faptul ca, anul trecut, Raliul Sibiului s-a bucurat de succes in aceasta configuratie?

Raspuns: Am decis sa ramanem pe aceiasi configuratie. Raliul Sibiului nu poate sa se desfasoare fara coborarile de pe Santa. Parerea mea e ca Santa este proba fara de care Raliul Sibiul nu poate fi pe macadam. Apoi, una dintre probele din prima zi a raliului propriu-zis, ”Gatul Berbecului”, este mai lunga cu 5 kilometri, anul acesta, deoarece am lucrat in ultimii doi ani la restul de proba, din vechea proba de la Gatul Berbecului. Am decis, anul acesta, sa o aducem la o lungime mai mare din cauza ca si partea a doua, dupa cariera de pe Gatul Berbecului, este o portiune extraordinar de frumoasa. Mie imi place proba Gatul Berbecului. Pot sa spun ca uneori ma simt mai bine pe ea decat pe Santa. Santa e o proba de viteza, o proba de dictare, de incredere in masina, extraordinara… Aici, pe Gatul Berbecului, se combina urcarea cu coborarea, trecerea pe langa coada lacului… E o proba superba si, totodata, una dintre cele mai vechi probe din campionatul romanesc de raliuri.

Intrebare: Ce surprize le-ati mai pregatit participantilor la editia din acest an a Raliului Sibiului Bilstein?

Raspuns: Surprize vor fi destule, in special pe coborarea de noapte, pe Santa. Vom avea, spre finalul probei, o zona dedicata spectatorilor, plus ca vom avea o transmisie live pe noapte, ultimul kilometru din proba. Vom avea timpii live… Cu siguranta, daca vremea ne va permite, vom avea montat si un ecran led unde vor putea fi vazute interviurile de la sfarsitul probei, timpii de pe proba si clasamentele intermediare, impresiile celor care comenteaza la TV evolutiile de la etapele din campionat. Cred ca va fi o atmosfera foarte misto. Alte surprize vor fi si in Piata Mare. Vom avea puncte media, vor fi zone pentru interviuri si sesiuni de autografe si selfie-uri. Fiecare coltisor al pietei va fi exploatat la maximum. Desigur, vor fi unele surprize la care chiar tinem sa ramana… surprize pana in zilele raliului. Plus, sambata, va fi proba de slalom paralel. Ne dorim ca, anul acesta, aceasta proba sa fie imbunatatita fata de editiile precedente, fiind si proba care poarta numele partenerului principal al nostru in organizare, Bilstein.

Intrebare: Pe langa raliul propriu-zis, veti organiza si alte activitati care sa aiba legatura cu etapa din CNRB?

Raspuns: Vom avea, la Shakedown, cativa invitati care se vor afla in dreapta unor piloti consacrati din Campionatul National. De asemenea, vom avea, la sfarsitul probei de slalom paralel din cartierul Strand, o festivitate de premiere mai restransa, cu primii trei clasati in ierarhia generala. Apoi, avem unele activitati impreuna cu Bilstein, Autoklass si Continental, trei dintre partenerii de nadejde ai Raliului Sibiului. In masura timpului, vom umple micile goluri dintre festivitatea de prezentare a echipajelor, recunoasterile din traseu, probele propriu-zise si festivitatea de premiere cu alte mici activitati.

Intrebare: Ce mesaj aveti pentru piloti, copiloti, toti cei implicati in organizare si, nu in ultimul rand, pentru spectatori?

Raspuns: Tuturor celor implicati in acest eveniment, pe de o parte pilotii si copilotii, pe de alta partenerii si fanii automobilismului din localitate sau care vor veni la Sibiu cu aceasta ocazie, vrem sa le transmitem ca am facut tot ce ne-a stat in putere sa aducem probele, in primul rand, intr-o stare cat se poate de buna, am muncit foarte mult si inca se va mai munci in traseu atat timp cat este necesar.

Pe spectatori, ii asteptam, joi seara, de la ora 19:00, in Piata Mare, la startul festiv al Raliului Sibiului Bilstein, ii asteptam pe probe… Am vazut prognozele, se pare ca timpul va tine cu noi, speram sa tina cu noi si in urmatoarele zile pentru a putea munci cat mai mult pe probe. Este miercuri seara, suntem pe 5 iulie, e ora 22:00 si acum am revenit in Sibiu dupa o noua inspectie a probelor speciale, pentru ca ne dorim sa fie impecabile la trecerile pe ele ale echipajelor.

Ii asteptam pe spectatori intr-un numar cat mai mare si ii rugam, pe aceasta cale, sa respecte tot ceea ce le vor transmite autoritatile, tot ce vor transmite toti cei care sunt angrenati in acest eveniment frumos, pentru a nu avea evenimente nedorite. Ii asteptam intr-un numar cat mai mare pe probe si sa ne fie alaturi in fiecare an.

Raliul Sibiului ”Bilstein” 2023 este un eveniment organizat de Sibiu Racing Team, care va avea loc in zilele de 14 si 15 iulie, fiind a patra etapa a Campionatului National de Raliuri ”Betano”.

Actiune cofinantata de Primaria Municipiului Sibiu si de Consiliul Judetean Sibiu.

Partener principal: Bilstein.

Partener de mobilitate: Autoklass.

Parteneri: Continental, Scoala de soferi Elit, Bucur Tuning, Schade Berater, My Continental, Soma, Drumuri si Poduri SA, Sia, Sparco, Simpa, FORCH.

Parteneri media: KissFM, Turnul Sfatului, Tribuna, Stiri de Sibiu, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Star Sibian.

Eveniment organizat sub egida FRAS.

sursa: https://raliul-sibiului.ro/

Recomandari pentru tine!