Doua decenii de la primul Raliul Clujului si Savu Racing

Digiqole Ad

Raliul Clujului Star Lubricants continua traditia automobilismului sportiv clujean, sarbatorind in acest sezon cei 20 de ani de la primul raliu al Clujului organizat de Savu Racing – la acel moment, in 2003, pe macadam.

De altfel, editia din 2003 – numita la acel moment „Mobil 1 Rally” – a fost organizata pe macadam pentru prima si totodata singura data de catre clubul sportiv Savu Racing din Cluj-Napoca. Aceeasi asociatie sportiva vine in intampinarea sportivilor Campionatului National de Raliuri „Betano” dar si a fanilor acestui sport, cu un program complex de 11 probe speciale cuprinse in doua zile pline de concurs automobilistic la cel mai inalt nivel.

Platforma de inscrieri este deja deschisa atat pentru echipajele interne cat si pentru cele internationale, si spunem asta caci la startul etapei programate in perioada 29 septembrie – 1 octombrie si-au manifestat deja dorinta participarii echipaje din tara vecina – Ungaria. Perioada inscrierilor dureaza pana in seara zilei de 22 septembrie, adica cu 7 zile inainte de Startul Festiv al etapei clujene, programat pentru ziua de vineri, 29 septembrie – locatia fiind pe aleea pietonala de la Cluj Arena.
Tot vineri vor avea loc si testele oficiale – Shakedown – de la Stolna, locatia fiind identica cu cea de la editia precedenta.

Pentru prima zi de concurs – sambata, 30 septembrie – organizatorul Savu Racing a reintrodus in planul orar proba speciala „Faget”, care va fi parcursa de doua ori in acelasi sens: dinspre Cluj-Napoca spre Saliste. Dupa prima trecere pe cei 11,20 km ai probei mai sus amintite, programul zilei de sambata va continua cu proba tehnica „Maguri Racatau” – nou-introdusa la editia din 2022, aceasta speciala avand lungimea de 9,50 km. Prima bucla a zilei se va incheia cu prima trecere pe vei aproape 19 km ai specialei „Dangau – Star Lubricants”, respectiv cu o pauza de 30 de minute in service-ul ce-si va gasi locul la Vivo! Cluj-Napoca – comuna Floresti. A doua parte a zilei va repeta aceleasi probe speciale – cu o exceptie – aceasta fiind Super Speciala organizata in parcarea de la CREIC Cluj – la iesire din municipiul Cluj-Napoca spre comuna Chinteni.

In ultima zi a Raliulul Clujului Star Lubricants, echipajele vor avea de parcurs – de doua ori fiecare – probele speciale „Valea Fericirii”, in lungime de exact 10 km, respectiv „Dealu Botii”, cu o lungime de 13,80 kilometri. Din programul zilei de duminica dispare insa service-ul de la mijlocul zilei, la Rachitele fiind localizat doar o zona de alimentare indepartata, ceea ce inseamna ca echipajele vor avea de conservat tot ce inseamna anvelope si stare tehnica a automobilelor de concurs. Ultima etapa de asfalt a acestui sezon va decide – pentru al treilea an consecutiv – campionii acestei suprafete, si in anumite circumstante, si campionul absolut al anului. Raliul se sfarseste – festiv – in acelasi loc in care debuteaza, mai exact la Cluj Arena, unde este programata Festivitatea de premiere.

Raliul Clujului Star Lubricants 2023 este organizat de C.S. Savu Racing din Cluj-Napoca si se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si a Agentiei Nationale pentru Sport, cu sprijinul Primariei si Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, Consiliului Judetean Cluj, Inspectoratului de Politie Judetean Cluj – Brigada Rutiera Cluj, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Avram Iancu” Cluj, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Cluj, Serviciului Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Partenerii principali ai evenimentului sunt: Star Lubricants – distribuitor autorizat al produselor Mobil 1, Toyota Cluj, CELOT, PMA Invest, VIVO! Cluj-Napoca.

Parteneri: CERT Transilvania, Safetycar.ro, Cluj Arena, Gerovital, Engels Bistro, Coca-Cola, A 24, Cricova.

Parteneri media: Prima Sport, ViaClujTV, Radio Romania Cluj, Faclia, RallyMax, Autostiri.ro, Autorally, fanrally.ro, GP24.ro, 24auto.ro.

Recomandari pentru tine!