Cristiana Oprea a fost cooptata in lotul national extins de juniori la raliuri

Pilotul Cristiana Oprea se alatura lotului national de juniori si va continua sa reprezinte Romania la etape europene de raliuri, cu sustinerea Ministerului Tineretului si Sportului si a Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. In acest weekend, echipajul C. Oprea/C. Socariciu va concura la Rally Sliven in Bulgaria (10-12 iunie), a treia etapa a Trofeului Balcanic FIA ERT 2021.

Cristiana Oprea este singura femeie pilot din lotul national de juniori. A fost cooptata deoarece programul ei competitional din 2021 cuprinde deja etape europene, dar si pentru ca este prima romanca pilot care a concurat in Campionatul European de Raliuri FIA ERC in afara tarii, fiind o veritabila deschizatoare de drumuri pentru femeile din motorsportul romanesc.

Echipajul va lua startul cu un Peugeot 208 R2, o masina de raliu cu tractiune fata cu care puncteaza la clasa RC4. Raliul va incepe joi seara cu startul festiv din centrul orasului Sliven, urmand ca cele doua zile de concurs sa fie disputate vineri si sambata, pe 169 de kilometri de probe speciale pe asfaltul din muntii Balcani.

Este a treia participare a Cristianei la etapa din Bulgaria. Sportiva a concurat prima data in Bulgaria in 2018 alaturi de copilotul Diana Hategan, cand au devenit primul echipaj feminin romanesc care a concurat in afara tarii in ultimii 50 de ani. Tot ele au debutat in 2019 in Campionatul European de Raliuri FIA ERC, la Rally di Roma Capitale, etapa incheiata cu succes pe podiumul ERC Ladies Trophy.

In 2021, Cristiana Oprea a facut trecerea de la Cupa DACIA la o masina cu omologare europeana, un Peugeot 208 R2 care ii va permite sa isi continue parcursul international, de data aceasta alaturi de copilotul Cornel Socariciu. Tot din acest an, tanara s-a alaturat proiectului UniCredit Leasing Motorsport Team, unde va beneficia de indrumarea pilotilor Mihai Leu si Adrian Teslovan, ambii cu un palmares important in raliuri. Cristiana isi doreste sa inspire urmatoarea generatie de sportive prin activitatea ei ca pilot, dar si prin platforma Femei in Motorsport, o initiativa premiata la Gala Societatii Civile in 2020.

Cristiana Oprea este sustinuta in 2021 de UniCredit Leasing, Michelin, Textar si Pierre Zero. Parteneri tehnici sunt Walero Motorsport UK, FastR si APR Competition, iar parteneri media sunt Autocritica.ro, ProFM si AutoBild Romania. In plus, toate noutatile vor fi comunicate si pe cristianaoprea.ro, instagram @crissoprea si pe pagina de facebook @Cristiana Oprea.

 

Recomandari pentru tine!