Simone Tempestini a scris istorie la Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA, obtinand a 8-a titulatura de campion national absolut

O noua editie de succes a Raliului Clujului Star Lubricants powered by PMA s-a consumat la finele saptamanii precedente, victoria absoluta a ultimei etape de asfalt din acest sezon fiind adjudecata de Simone Tempestini (secondat de Sergiu-Sebastian Itu) – care ajunge astfel la 8 titluri de campion national absolut al Romaniei.

125,51 de kilometri de proba speciala i-a asteptat pe sportivii Campionatului National de Raliuri β€žBetano” in cele doua zile de concurs scurse pe specialele Faget, Maguri Racatau, Dangau, Valea Fericirii, Dealu Botii si desigur, Super Supeciala de sambata seara de la Centrul Regional de Excelenta pentru Industrii Creative din Cluj-Napoca. Simone Tempestini si Sergiu-Sebastian Itu au inceput in forta etapa de care aveau nevoie pentru a-si asigura un nou titlu de campioni, dominand cea mai mare parte a zilei de sambata pentru a se instala la conducerea provizorie cu un avantaj de 39 de secunde. Cei doi echipieri au fost urmati pe pozitia secunda de sibienii Sebastian Barbu cu Bogdan Iancu, a treia treapta provizorie revenindu-le clujenilor Bogdan Marisca si Sebastian Itu. TOP5-ul primei zile avea sa fie completat de Andrei Girtofan/Doru Vraja respectiv liderii categoriei doua roti motrice dar si a Campionatului European de Juniori – Norbert cu Francesca Maior.

Desi le-au dat emotii celor ce ii urmareau cu sufletul la gura, pornind cu usoara intarziere pe Power Stage-ul β€žDealu Botii 2”, aceiasi Simone Tempestini si Sergiu-Sebastian Itu au incheiat ziua secunda si implicit ultima cu un triumf dominant, castigand Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA pentru al doilea an consecutiv, si pentru a patra oara in aceasta formula (n.r. a 6-a victorie pentru Tempestini la Cluj). O problema tehnica i-a privat pe Sebastian Barbu si Bogdan Iancu de un loc pe podiumul absolut, astfel ca, in fata acestora au trecut brasovenii Andrei Girtofan si Doru Vraja respectiv fratii Norbert cu Francesca Maior – in ordinea enumerarii.

Prin victoria de la Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA, Simone si Sergiu si-au asigurat si primul titlu national pe asfalt, precum si victoria anuala a categoriei dedicate automobilelor cu propulsie. Campioni matematici inca de la etapa precedenta, Norbert si Francesca Maior nu au lasat garda jos facandu-si incalzirea pentru ultima etapa europeana programata la sfarsitul acestei saptamani, castigand categoria automobilelor cu doua roti motrice precum si cea a clasei RC4. Tinerii sportivi au fost urmati in ambele ierarhii de rivalii din europeanul pentru juniori – italienii Roberto Dapra si Luca Guglielmetti, in timp ce Cristi Sugar si Vlad Colceriu au completat podiumurile ambelor clasamente mai sus mentionate. Desi italienii anterior amintiti s-au impus la Juniori, prezenta lor cu licenta One Event a facut ca urmaritorii lor directi – Sugar si Colceriu – sa cucereasca atat titlul national al acestei clase, cat si pe cel al 208 R2 Cup.

La prima participare din acest sezon cu Eduard Zamfirache in dreapta sa, tanarul moinestean Sebastian Scirlet a demonstrat ca toate victoriile din acest an nu sunt o simpla intamplare si – la sezonul de acomodare cu modelul Renault Clio Rally5 – s-a impus fara emotii in clasamentele RC5 si Clio Rally5 Challenge Romania – cucerind titlul national al cupei monomarca cu o etapa inainte de final, totul dupa ce isi asigurare titulatura de campion al clasei in urma etapei anterioare. De cealalta parte, Paul Popa si Tudor Marza s-au distrat pe probele clujene, obtinand un nou triumf in cadrul RC5N si Swift Cup, ceea ce inseamna ca in ultima etapa au nevoie de un rezultat pozitiv pentru a putea fi declarati campioni. La Cupa Dacia, victoria le-a revenit italienilor Tommaso Sandrin si Maurizio Barone.

Clasamentele grupei H (anume NAT11 si NAT12) au suferit pierderi din pricina abandonurilor, singurul echipaj ce a reusit sa ajunga la final fiind format din Alexandru Cornea si Ruxandra Marza-Lechintan. In pofida unui moment mai putin placut la testele oficiale de la Stolna din ziua de vineri, Serban Badea si Alina Bianca Pop au incheiat cu bine a doua etapa – si nu orisicum – ci prin victorie la Debutanti. Suprematia grupei N le-a revenit argesenilor Vali Porcisteanu si Dan Dobre.

 

Florian Niturad si Mihai Popa s-au impus in clasamentul general al Trofeului Rally Start (fost CN Rally2), obtinand astfel si titlul national al acestui trofeu. Cei doi si-au adjudecat si victoria clasei A2 – unde de asemenea devin campioni, in timp ce sotii Adrian cu Angela Tehei se impun pe teren propriu la clasa A1, bifand titlul national dpdv matematic. Desi sistemele electronice le-au jucat feste – din nou – Alexandra Teslovan si Vlad Terzi au terminat cu bine etapa clujeana in cadrul Trofeului Rally Start pentru Juniori, devenind campioni la primul sezon in nationalul de raliuri al Romaniei.

Catalin-Cedric Ghigea si Calin Faragau au avut parte de-o etapa foarte buna in Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA, castigand detasat in clasamentul general al automobilelor istorice, fiind urmati pe podium de clujenii Lorincz Borbely si Marcel Chinces, respectiv de targumuresenii Levente Kovacs si Alexandru Neumann. Pentru acestia, sezonul se incheie in aceasta saptamana cu Rally Hungary.

Raliul Clujului Star Lubricants 2023 este organizat de C.S. Savu Racing din Cluj-Napoca si se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si a Agentiei Nationale pentru Sport, cu sprijinul Primariei si Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, Consiliului Judetean Cluj, Inspectoratului de Politie Judetean Cluj – Brigada Rutiera Cluj, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta β€žAvram Iancu” Cluj, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Cluj, Serviciului Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

 

Partenerii principali ai evenimentului sunt: Star Lubricants – distribuitor autorizat al produselor Mobil 1, Toyota Cluj, CELOT, PMA Invest, VIVO! Cluj-Napoca.

 

Parteneri: CERT Transilvania, Safetycar.ro, Cluj Arena, Gerovital, Engels Bistro, Coca-Cola, A 24, Cricova.

 

Parteneri media: Prima Sport, ViaClujTV, Radio Romania Cluj, Faclia, RallyMax, Autostiri.ro, Autorally, FanRally.ro, GP24.ro, 24auto.ro, Autodriven.ro

 

Fotografii realizate de Mihnea Tatu

Recomandari pentru tine!