Radu Necula si Adrian Temes obtin a treia victorie in Swift Cup la Raliul Sibiului 2021

Cu sase etape desfasurate pana in prezent, Swift Cup si-a dat intalnire weekend-ul trecut pe drumurile de macadam din Muntii Cindrel. Cu opt probe speciale caracterizate de o suprafata dura, bolovani si multe provocari, Raliul Sibiului a fost o cursa dificila pentru echipajele din cupa monomarca.

Zece modele Swift Sport au pornit in cursa sibiana, cu nume noi pe lista de inscrieri a Swift Cup. Pe langa echipajele care se dueleaza pentru titlul din acest sezon, la Sibiu a pornit in a doua cursa Reis Suliman (alaturi de Rares Badea), in timp ce Andrei Gheorghiu si Alin Nistor au debutat pe modele Swift Sport.

Raliul Sibiului a debutat joi cu o parada a masinilor de concurs si un start festiv unde mii de fani au aplaudat echipajele aflate la start. Atmosfera superba a continuat si zilele urmatoare, cu spectatorii aflati in numere mari pe toate probele, mai ales pe cele trei treceri de pe „Santa”, inclusiv pe proba de noapte, unica in Romania.

Radu Necula si Adrian Temes au pornit perfect in Raliul Sibiului 2021 si s-au impus pe prima proba a competitiei cu un avans de 10 secunde, ca mai apoi sa fie cu 3 secunde mai rapizi pe a doua trecere de pe „Cheile Cibinului” si sa obtina o noua victorie de proba. Echipajele Bogdan Talasman/Andrei Mitrasca si Paul Popa/Gabriel Gaina au reusit, pe rand, al doilea timp pe probele in urcare de vineri.

Prima zi de concurs a competitiei a fost incheiata de celebra „Santa”, desfasurata pe intuneric, unde Paul Popa si Gabriel Gaina s-au impus in fata fanilor sibieni. Radu Necula si Adrian Temes au reusit al doilea timp pentru a-si consolida pozitia de lider in clasamentul cupei monomarca la finalul primei zile. Popa si Gaina se aflau pe doi inaintea probelor de sambata, in timp ce Talasman si Mitrasca incheiau podiumul, la doar 34 de secunde de primul loc, intr-un duel interesant cu ocupantii locului patru, David Tarta si Mihai Sandu.

A doua zi de concurs a schimbat complet ostilitatile in Swift Cup, Raliul Sibiului dovedind din nou de ce este considerata cea mai dura si casanta competitie din Romania. Pe prima proba a zilei, Bogdan Talasman si Andrei Mitrasca au fost nevoiti sa se retraga din cauza spargerii vasului de expansiune, urmata de fierberea motorului masinii. Mai apoi, Paul Popa si Gabriel Gaina au avut ghinion si un pivot le-a oprit parcursul in cursa de casa chiar in startul probei „Santa”, podiumul fiind astfel schimbat complet.

Radu Necula si Adrian Temes au ramas in frunte si au gestionat perfect ultimele trei probe speciale, cu un avans confortabil in fata urmaritorilor. David Tarta si Mihai Sandu au iesit la rampa, cu victorii de proba pe final de raliu, in timp ce Cristi Sugar si Marcus Andreoiu au stabilit o serie de timpi foarte buni, in ciuda problemelor tehnice care i-au urmarit toata cursa.

Necula si Temes reusesc la Raliul Sibiului 2021 a treia victorie din sapte etape in acest sezon si se detaseaza usor in fruntea clasamentului provizoriu in cursa pentru titlul Swift Cup 2021. Cu un parcurs constant si rapid, ferindu-se de probleme, echipajul format din David Tarta si Mihai Sandu obtine un loc secund foarte important in economia campionatului si victoria in categoria juniorilor. Pe locul al treilea incheie Cristi Sugar si Marcus Andreoiu, echipaj care a fost incetinit semnificativ de incidente tehnice date de duritatea probelor speciale, cat si de unele intreruperi ale motorului.

Pe locul patru, cu un ritm mult mai ridicat decat la cursele anterioare, incheie Artur Luca si copilotul sau, Adrian Iliescu, la doar al doilea raliu impreuna pentru cei doi. La debutul pe un model Swift Sport, Andrei Gheorghiu, secondat de Bogdan, tatal sau, termina o cursa foarte dificila pe locul al cincilea, in timp ce Alin Nistor, la prima cursa din cariera, ocupa pozitia cu numarul sase in Raliul Sibiului, competitie unde l-a avut in dreapta pe Aurelian Hanea.
Primele doua echipaje din Swift Cup s-au aflat in fruntea clasamentului RC5 la Raliul Sibiului, Radu Necula & Adrian Temes si David Tarta & Mihai Sandu fiind primii in cadrul clasei. In plus, David Tarta s-a impus in categoria juniorilor, unde Cristi Sugar a fost al treilea, in timp ce primele doua locuri in clasamentul debutantilor au fost ocupate de piloti Swift Sport: Andrei Gheorghiu si Alin Nistor.

Pe lista abandonurilor si-au trecut, din pacate, numele Claudiu Albut & Radu Ursu si Reis Suliman & Rares Badea, cele doua echipaje avant probleme din cauza duritatii probelor speciale.

„Pentru noi a fost un raliu perfect. Am gasit un ritm bun de la prima proba si am avut destul noroc incat sa nu facem decat o pana lenta si cateva stricaciuni minore care nu ne-au incurcat. Vreau sa multumesc in primul rand echipei tehnice HTag Motorsport pentru cum au pregatit si gestionat materialul de concurs, rezultatul pe macadamul de la Sibiu nu il puteam obtine fara incredere 100% in masina” a spus Radu Necula, pilotul invingator in Swift Cup la Raliul Sibiului 2021.
„Raliul Sibiului a fost o etapa foarte grea pentru mine si pentru masina. Ma bucur ca am reusit sa castig la juniori si sa obtin locul secund la Swift Cup si clasa RC5. Am invatat foarte multe din acest raliu, viteza nu e suficienta pentru obtinerea victoriei. Am format un echipaj superb cu Mihai Sandu si cred ca la urmatoarea cursa vom putea sa ne perfectionam. Multumesc mult lui Dumnezeu, sponsorilor si nu in ultimul rand parintilor pentru rezultatele obtinute” a spus David Tarta, ocupantul locului secund in Swift Cup.

„A trecut si etapa de la Sibiu, din pacate una deloc lipsita de probleme pentru noi. Am avut o constanta lipsa de putere la motor, iar duritatea probelor si-a pus amprenta pe suspensia noastra. Un loc trei foarte muncit, sunt fericit ca am reusit sa urcam pe podium, insa pozitia cu siguranta nu este cea dorita. Ne facem temele si ne vedem la Iasi! Multumesc foarte mult partenerilor care ne sunt alaturi: Litens, AIR Force Suspension, International Alexander Holding, Smart ID, Absystems, STACS, Fat2Fit” a declarat Cristi Sugar, pilotul de pe locul trei in Swift Cup la Raliul Sibiului 2021.

In 2021, Swift Cup este sustinuta de partenerul principal Visma Software Romania, lider european in furnizarea de solutii software. Partenerii tehnici ai cupei sunt: Hankook Competition, Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro, Protlum Suspension si Ferodo Racing prin Motorsport Europe. Partener media: RallyMax.ro.

 

Recomandari pentru tine!