Adrian Raspopa lider dupa prima zi in Raliul Moldovei Bacau

Prima zi a Raliului Moldovei Bacau a inceput promitator pentru favoritul localnicilor, Adrian RASPOPA, care joaca totodata si rolul de organizator al raliului, ajuns in acest an la cea de-a XI-a editie.

Cu sase victorii in cele sapte probe speciale ale zilei, Adrian RASPOPA si-a declarat intentia de a merge intr-un ritm de conservare al ecartului obtinut, in principal, pe prima bucla a zilei.

Ploaia pornita pe a doua bucla a zilei i-a incurcat putin planurile brasoveanului Dan GIRTOFAN, castigatorul de anul trecut de la Bacau, care a incercat sa intre in ritm si sa micsoreze ecartul fata de Adrian RASPOPA, stabilit la 1:06.0s la finalul zilei. Duelul dintre cei doi este departe de a se fi incheiat, fiind posibila oricand o rasturnare de situatie, si anunta o batalie frumoasa in ziua secunda a raliului.

Pe locul al treilea al clasamentului provizoriu il regasim la finalul primei zile pe Adrian TESLOVAN care este totodata si lider in cadrul grupei N cu peste 40s si sase probe speciale castigate in fata lui Rares TOMITA revenit in Campionatul National de Raliuri Betano. Andrei CASCAVAL incheie podiumul provizoriu al grupei la aproape 3 min fata de liderul TESLOVAN.

Cu toate acestea locul al treilea al clasamentului general este amenintat serios si de Cristian DOLOFAN aflat pe locul al patrulea la finalul zilei si la 5.2s in spatele lui TESLOVAN.

Din pacate unul dintre principalii piloti creditati cu posibila victorie in acest raliu, Mustafa Cakal a fost nevoit sa abandoneze chiar pe prima proba speciala a raliului dupa o iesire in decor.

Grupa rezervata masinilor de categorie Rally 4 este condusa detasat de sudezul Adam WESTLUND urmat de Mihai MANOLE si Marius SINCRAIANU.

In grupa rezervata automobilelor cu doua roti motrice din CNR, Mihai MANOLE conduce avand in cont o victorie pe prima proba speciala, fiind urmat de Marius SINCRAIANU la 10.9s cu doua victorii obtinute pe ultimele probe ale zilei. Locul al treilea il ocupa Csongor SZABO pe un model Peugeot 208 R2. Din pacate, ocupant al locului secund dupa sase probe, Daniel BUDAI a fost nevoit sa abandoneze din motive tehnice.

In cupa monomarca autohtona Cupa DACIA, ajunsa la cel de-al 15-lea sezon, spectacolul este garantat de catre cei doi ocupanti ai locurilor 1 si 2. Locul 1 dupa prima zi este ocupat de echipajul Roland CSATO/ Sandor CSIKOS urmat de echipajul Victor SUPURAN/ Vlad COSMA ambele echipaje evoluand pe modelul Sandero si fiind despartite de un ecart de doar 1.7s. Locul al treilea este ocupat de echipajul Teodor DANILA si Dumitru GHEORGHE.

In Swift Cup, cea de-a doua cupa monomarca, batalia pentru victorie se da intre trei piloti aflati intr-un ecart de aproximativ 20s. Radu NECULA cu cinci victorii de speciala este urmat de Paul POPA la 10.3s si de Bogdan TALASMAN cu doua victorii de speciala si un ecart de 23.4s.

Pentru ziua secunda concurentii vor porni la drum incepand cu ora 9.00, atunci cand vor face deplasarea in regim de trafic deschis de la Piata Tricolorului pana la Centrul de Afaceri si Expozitii Bacau, care se va transforma in parc de service pentru ziua secunda. Dupa un scurt service de 15min si o realimentare, primul concurent va lua startul incepand cu ora 9.48 urmand sa parcurga specialele Trebes si Hemeius de cate doua ori, cu o pauza de service de 30 de minute dupa prima trecere pe cele doua probe.

Power stage-ul raliului o va constitui cea de-a treia trecere pe proba speciala Trebes, in lungime de 13.35 km, care va oferi puncte suplimentare primilor cinci clasati din clasamentul general, Cupa Dacia si Suzuki Cup. Ultima proba a zilei va fi Superspeciala in lungime de 2.5km care se va desfasura pe circuitul de karting Speed Park.

Programul Raliului Moldovei Bacau powered by Dedeman Automobile

Duminica, 4 iulie 2021

9.00 Start ziua a doua (Bacau)

9.48 PS8 – Trebes 1

10.26 PS9 – Hemeius 1

10.51 Regrupare si service

12.29 PS10 – Trebes 2

13.07 PS11 – Hemeius 2

13.32 Regrupare si service

15.10 PS12 – Trebes 3 (Power stage)

16.13 PS13 – Speed Park (Superspeciala)

16.33 Sosire festiva

19.00 Festivitatea de premiere (Piata Tricolorului Bacau)

Superspeciala de la circuitul de karting, care va incheia raliul, va fi transmisa in direct pe canalul LOOKSPORT.

Parteneri principali: DEDEMAN si DEDEMAN Automobile, Consiliul Judetean Bacau, Primaria Moinesti

Parteneri: Evergent Investments, WILO, 4F, Helios, Hotel Dumbrava, SpeedPark, Primaria Zemes, Primaria Bacau.

Parteneri media: Europa FM, Autorally.ro, RallyMax.ro, Autostiri.ro, desteptarea.ro, iasitvlife.ro, megabacau.blogspot.com, Ziarul de Bacau, Jurnal de Bacau, sportextra.ro, MotorsportNews.ro.

Recomandari pentru tine!