Adrian RASPOPA a castigat Raliul Moldovei Bacau fiind prima victorie din cariera

A XI-a editie a Raliului Moldovei Bacau a fost una perfecta pentru Adrian RASPOPA care a dominat autoritar raliul reusind sa castige 10 din cele 12 probe speciale alaturi de copilotul sau Cosmin DIACU. Dupa ce anul trecut a ratat la mustata victoria, in acest an pilotul bacauan a fortat inca de la inceputul etapei, la finalul primei zile reusind sa aiba un ecart de 1:06.0s fata de principalul sau urmaritor Dan GIRTOFAN. Asa cum declara la jumatatea zilei intai pilotajul sau s-a axat pe conservarea ecartului obtinut, cu mici cresteri de ritm, aceasta strategie rezultand intr-un ecart de aproape 2 minute la finalul competitiei.

Dan GIRTOFAN a pornit in forta editia din acest an a Raliului Moldovei Bacau si a preluat conducerea raliului dupa prima proba, insa o mica defectiune tehnica la comunicatia dintre el si copilotul sau, Tudor MARZA, au dus la un ritm mai scazut pe probele Moinesti si Vermesti. Desi a incercat sa intre in ritm si sa micsoreze ecartul fata de Adrian, Giri nu a reusit sa mai recupereze din diferenta si, in final, si-a consolidat pozitia secunda.

Podiumul a fost completat de echipajul Adrian TESLOVAN/ Vajk Imre CSEH care reusesc un rezultat excelent la volanul unei masini de categorie inferioara, respectiv RC2N, acestia reusind totodata sa isi adjudece si victoria la grupa. In cadrul categoriei podiumul a fost completat de Andrei CASCAVAL care l-a avut in dreapta sa pe Dorin PULPEA, iar podiumul a fost completat de Adrian GRIGORE alaturi de experimentatul navigator Sebastian ITU.

Locul al patrulea in clasamentul general i-a revenit lui Cristian DOLOFAN alaturi de navigatorul sau Traian PAVEL acestia reusind si locul al treilea la grupa RC2 in urma castigatorului RASPOPA si ocupantul locului secund GIRTOFAN.

Cu un parcurs excelent dupa ce in prima jumatate a zilei intai a intampinat probleme tehnice la modelul Ford Fiesta R5, Catalin GRIGORIU a terminat raliul de casa pe locul cinci in clasamentul general reusind si locul trei in Power Stage.

Aflat pentru prima oara la o etapa de macadam, Bogdan CUZMA si-a indeplinit obiectivul, acela de a termina cu bine raliul, urcand pe locul sase in clasamentul general impreuna cu navigatorul sau Florin DORCA.

In clasa 11, rezervata automobilelor cu omologare FIA expirata, podiumul a fost ocupat in ordine de Paul CIUBOTARIU, Razvan NECHIFOR si Bogdan NASTASE.

In grupa rezervata automobilelor cu doua roti motrice, Mihai MANOLE a reusit victoria, fiind urmat de Bogdan TALASMAN care si-a trecut in cont si victoria din cupa monomarca, Suzuki Cup, alaturi de Andrei MITRASCA. Pe locul al treilea in clasamentul automobilelor cu doua roti motrice a urcat Paul POPA care este si ocupant al locului secund in Suzuki Cup. Podiumul Suzuki Cup a fost completat de Radu NECULA care a condus ostilitatile in aceasta cupa monomarca, insa a avut parte de o iesire in decor pe penultiuma proba a raliului.

In cupa monomarca autohtona Cupa DACIA, ajunsa la cea de-a 15-a sa editie, locul 1 i-a revenit echipajului Victor SUPURAN si Vlad COSMA, urmat de echipajul Roland CSATO si Sandor CSIKOS ambele echipaje pe modele Sandero.

In clasamentul juniorilor podiumul a fost format in ordine de Paul POPA, urmat de David TARTA si completat de Victor SUPURAN.

Raliul Moldovei Bacau powered by Dedeman Automobile s-a desfasurat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si a reprezentat cea de-a sasea etapa din Campionatul National de Raliuri Betano.

Parteneri principali: DEDEMAN si DEDEMAN Automobile, Consiliul Judetean Bacau, Primaria Moinesti

Parteneri: Evergent Investments, WILO, 4F, Helios, Hotel Dumbrava, SpeedPark, Primaria Zemes, Primaria Bacau.

Parteneri media: Europa FM, Autorally.ro, RallyMax.ro, Autostiri.ro, desteptarea.ro, iasitvlife.ro, megabacau.blogspot.com, Ziarul de Bacau, Jurnal de Bacau, sportextra.ro, MotorsportNews.ro.

Credit foto – Attila BALAZS

Recomandari pentru tine!