Vis indeplinit pentru Raul Badiu – Start in JuniorWRC in Raliul Finlandei

Sezonul 2019 al Campionatului Mondial de Raliuri pentru Juniori programeaza competitii pe toate suprafetele, in conditii diverse, astfel incat tinerii piloti sa isi demonstreze talentul intr-o varietate mare de situatii. Cu cinci etape programate in acest an, echipajele din competitia dedicata pilotilor sub 29 de ani se afla in acest final de saptamana in Scandinavia, acolo unde are loc a patra etapa Junior WRC.

Dupa raliurile din Suedia, Corsica si Sardinia, campania Junior WRC 2019 a echipajului format din Raul Badiu si Gabriel Lazar continua cu o noua etapa de legenda in motorsportul mondial: Raliul Finlandei. Cunoscut ca ”raliul celor 1000 de lacuri”, concursul desfasurat pe drumurile de macadam din Scandinavia este unul de referinta in lumea raliurilor, fiind un magnet pentru fanii care urmaresc spectacolul automobilistic.

Cu un total de peste 300 de kilometri cronometrati, Neste Rally Finland programeaza 23 de probe speciale rapide pe drumurile de macadam din jurul orasului Jyväskylä, acolo unde va fi amplasat parcul de service si comandamentul competitiei. Cu o superspeciala care debuteaza astazi, la ora 19:00, Raliul Finlandei este recunoscut pentru viteza pe care masinile de concurs o dezvolta pe probe, pentru nenumaratele saritori care atrag spectatorii si pentru derapajele pe care echipajele le fac la viteze ametitoare.

Competitia este una cunoscuta fanilor, care iau cu asalt probele speciale si petrec un weekend plin de motorsport in padurile din Finlanda. Cu 10 probe speciale in prima zi de concurs si doar o vizita intermediara in parcul de service, strategia va fi una importanta pentru echipajul roman care va concura cu un Ford Fiesta R2T de generatie 2019. Sambata, in cea mai lunga zi a raliului, sunt programate alte opt speciale in lungime de 132 de kilometri cronometrati, in timp ce duminica concurentii din Raliul Finlandei vor ”alerga” pe 45 de kilometri, cel mai important moment al zilei fiind PowerStage-ul, unde atentia va fi indreptata catre spectacol.

Pentru Raul Badiu, participarea in Raliul din Finlanda este un vis din copilarie, pe care si-l va indeplini in acest final de saptamana. De la o varsta frageda, atunci cand isi urmarea idolii pe probele speciale, tanarul pilot si-a dorit sa evolueze pe macadamul din Scandinavia si sa demonstreze ca este rapid. ”Este visul meu sa fiu la start in WRC Rally Finland de cand eram mic, iar acum acest vis se indeplineste. Entuziasmul este mare, iar emotiile pe masura. Abia astept sa ne aflam la startul primei probe speciale” a spus Raul.

Dupa ce in 2018 a parcurs probele speciale ale raliului intr-o sesiune de recunoasteri, Raul si Gabriel sunt familiarizati cu drumurile de macadam din jurul orasului Jyväskylä si pot porni cu incredere in a patra cursa din Campionatul Mondial de Raliuri pentru Juniori 2019: ”Am facut recunoasterile pe probele speciale, pe care le cunosc de anul trecut, de cand am efectuat o sesiune, si pot spune ca sunt complexe, la fel ca in fiecare etapa de Campionat Mondial. Drumurile sunt foarte rapide, fie ca sunt late sau inguste, cu multe saritori, iar chiar si pentru cei experimentati va fi dificil sa judece viteza corecta pe zonele rapide si pe varfurile de panta. Sunt increzator inaintea startului, imi place ce dictare avem si am un feeling bun. Vom pleca cu aceeasi strategie ca pana acum, planul nostru fiind sa crestem ritmul de la o proba la alta si sa acumulez experienta pentru viitor, astfel incat in anii urmatori sa fim mai competitivi” a completat Raul Badiu.

Cu probe speciale rapide, cu viteze mari pe care le vor atinge la bordul Ford-ului Fiesta R2T si cu multe capcane, Raliul Finlandei reprezinta cea mai mare provocare pe care echipajul format din Raul Badiu si Gabriel Lazar o va avea de trecut in acest sezon de raliuri in Campionatul Mondial pentru Juniori: ”Va fi o provocare mare, poate cea mai dificila a sezonului, Raliul Finlandei fiind o cursa unde viteza unui pilot este primordiala, dar unde conteaza foarte mult si experienta din anii precedenti. Totul va trebui sa functioneze foarte bine, masina imi place inca de la etapele trecute, colaborarea cu Gabi merge perfect, astfel incat plecam optimisti in Raliul Finlandei”. In aceasta dimineata, la sesiunea de teste oficiala a raliului, Raul Badiu si Gabriel Lazar au avut un ritm excelent pe cei patru kilometri ai traseului de shakedown si au obtinut al treilea timp in clasamentul dedicat juniorilor.

Campania Junior World Rally Championship 2019 a echipajului Raul Badiu & Gabriel Lazar este posibila multumita partenerilor Ion Mos, Omniasig si Smart ID Dynamics si cu sprijinul tehnic al Lufthansa City Center si Sports HUB.

Recomandari pentru tine!