Ardealu-i fruncea cu 12 echipaje care vor alerga romaneste la Transilvania Rally

Cupa DACIA revine weekendul acesta in inima Ardealului, unde se va desfasura Transilvania Rally 2019, unul dintre cele mai iubite si promovate raliuri din Campionatul National. Timp de 2 zile, pe 27-28 septembrie, 12 echipaje vor alerga romaneste pe 147 de kilometri de probe de asfalt din Cluj, intr-un eveniment cu o configuratie noua a probelor si prezente europene.

Toate echipajele care se lupta pentru podiumul general al competitiei monomarca se vor alinia la start, intr-o etapa cu miza, care ar putea sa stabileasca deja titlurile de la finalul sezonului. Celor 4 echipaje din aceasta situatie – Andrei Mitre/Robert Maior, Bogdan Gherghiu/Andrei Pintilii, Cristi Sugar/Vlad Colceriu si Dragos Popa/Sorin Colceriu – li se alatura Cristiana Oprea/Diana Hategan si Silviu Procopiu/Mihai Stanciu, absenti la ultima etapa.
O situatie similara este si in cazul debutantilor, unde 6 echipaje se vor intrece pe asfaltul clujean. Vlad Raducanu/Laurentiu Mandu, Horea Balea/Mihai Luncan si Artur Luca/Mihai Capet au ca obiectiv consolidarea unui loc pe podiumul debutantilor Cupa DACIA de la final de sezon. Lor li se alatura si pilotul de viteza in coasta Radu Benea, care va pilota un Sandero avandu-l in dreapta pe copilotul Andrei Hicea si ar putea pune probleme in lupta pentru un loc cat mai sus in clasamentul dedicat de la aceasta etapa.

Cu Dacia Logan va reveni la start Florian Popescu, de data aceasta avandu-l in dreapta pe Dragos Badea, dar si echipajul Paul Pirvan/Dan Mandrut, care au terminat prematur Raliul Iasului dupa o iesire in decor chiar pe prima speciala.
Evenimentul incepe cu prezentarea echipajelor, care va avea loc joi, 26 septembrie, pe esplanada de la Cluj Arena. Spectatorii sunt asteptati in numar cat mai mare incepand cu ora 19:30, pentru sesiunea de autografe si poze cu sportivii preferati, apoi organizatorii au pregatit o multime de surprize si momente speciale pentru a marca startul festiv al Transilvania Rally.

Echipajele vor face primele teste cu masinile de concurs vineri dimineata, 27 septembrie, la shakedown-un din Floresti, care se va desfasura intre orele 9-13. Prima zi de concurs incepe la ora 15:00, cand concurentii vor pleca din parcul de service amenajat la Sala Sporturilor catre prima sectiune de probe: PS Capusu Mare (in urcare, 25,05km) – PS Belis (in urcare, 13,35km) – noua proba Marisel (11,55km). Seara se incheie cu speciala Floresti (7,1km) pe noapte, o proba preferata de spectatori pentru faptul ca este usor accesibila si spectaculoasa atat pe zi, dar si la lumina farurilor suplimentare.

A doua zi de concurs, sambata pe 28 septembrie, echipajele vor avea de parcurs 2 sectiuni dificile, care includ proba speciala Dangau intr-o configuratie spectaculoasa de 30,17 km, la vale. Bucla de dimineata este formata din PS Belis – PS Dangau – PS Floresti si este urmata de un service de 30 de minute. Proba de foc este data de PS Dangau care va conta si ca power stage, urmata de o ultima trecere pe PS Floresti si de inca un service de 30 de minute. Raliul se incheie cu superspeciala de la Cluj Arena, care, ca in fiecare an, va fi locul de intalnire a mii de spectatori dornici sa admire evolutia masinilor de concurs chiar pe strazile din Cluj-Napoca. Parcul inchis de la finalul raliului va fi amenajat pe esplanada de la Cluj Arena, unde dela ora 19:30 vor fi premiate cele mai rapide echipaje care au incheiat cu bine Transilvania Rally.

***
Cupa DACIA 2019 are ca partener principal ROMGAZ, iar parteneri sunt Dacia Finance – servicii de leasing, YATO – marca de scule si echipamente de lucru mecanice si pneumatice, BOSCH Service – producator piese auto. Parteneri tehnici sunt ORECA – marca de produse echipamente protectie sport auto si PILOT – marca de produse auto. Pentru al doilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competitie pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning. Partener media este Radio Romania Actualitati, care dupa fiecare raliu le ofera ocazia pilotilor si copilotilor care alearga romaneste sa isi impartaseasca direct din studio experientele din masina de curse, in cadrul emisiunii Prietenii de la Zece.

Mai multe informatii despre evolutia echipajelor si noutatile competitiei monomarca puteti gasi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia si pe contul de instagram @cupadacia.

Clasamentul general Cupei DACIA 2019 inainte de a saptea etapa, Transilvania Rally:
1. A. Mitre/R. Maior 115.2p
2. B. Gheorghiu/A. Pintilii 98p
3. C. Sugar/V. Colceriu 90p
4. D. Popa/S. Colceriu 90p
5. H. Balea/M. Luncan 81p
6. D. Albut/C. Bala 80.4p
7. V. Raducanu/L. Mandu 73.4p
8. S. Procopiu/ M. Stanciu 59.8p
9. A. Luca/M. Capet 59.4p
10. C. Oprea/D. Hategan 50p
11. F. Popescu/A. Gheondea 44p
12. I. Mihut/R. Guramulta 25p
13. D. Mandrut/P.Pirvan 16p
14. R. Benea/A. Hicea 15.6p
15. A. Gheorghiu/A. Brezoszki 13.6p
16. R. Luca/C. Oprea 12p
17. D. Rusciuga/C. Varban 4p
18. P. Pirvan/D. Mandrut 4p

*Se acorda 4p bonus pentru participare

Foto de RallyZoom.ro

Recomandari pentru tine!