Leo Borlovan: amintirile unui weekend grozav la Spa Francorchamps

Digiqole Ad

Leo Borlovan si coechipierul sau Ewen Hachez (F) au avut un weekend plin de actiune pe circuitul de la Spa- Francorchamps, gazda Marelui Premiu al Belgiei din Formula 1. Piloti echipei ABAS Racing Timisoara au facut o figura frumoasa la competitia Endurance Cup by Funyo, reusind sa obtina un remarcabil loc pe podium in cursa de Sambata.

Weekend-ul de curse a inceput cu antrenamentele libere si sesiunea de calificari, o zi ploioasa, cu putina ceata, ceea ce a oferit conditii mai dificile pentru piloti. Leo Borlovan s-a adaptat destul de repede la primul contact cu circuitul de la Spa, iar masina s-a comportat exemplar, echipa reusind sa faca un setup foarte bun pentru conditiile date.

Leo Borlovan si colegul sau, Ewen Hachez – campionul de anul trecut din Campionatul Sprint Cup by Funyo au obtinut timpi foarte buni in sesiunile de antrenamente, reusind sa se clasifice in top 5 de fiecare data, chiar daca au avut parte de mici batalii cu masini si prototipuri de alte categorii ca si BMW M6 GT3, Bentley Continental GT3 sau alte prototipuri, grila de clasa prototipuri Funyo fiind populata cu nu mai putin de 18 masini.

Sesiunea de calificari de vineri dupa-amiaza, a fost una destul de aglomerata, Leo Borlovan reusind un timp de calificare care a amplasat masina doar pe pozitia 7 a grilei, nereusind sa replice timpii buni din antrenamente din cauza traficului.

Sambata a avut loc prima cursa, iar conditiile de pe circuit nu s-au schimbat fata de ziua precedenta, ploaia fiind chiar putin mai accentuata. Leo a luat un start bun in cursa, reusind sa se plaseze in pozitia 4 inca din primul tur si emitea pretentii in Top 3, insa cateva ture mai tarziu, in urma unei batalii, Leo s-a rasucit in virajul 12 “Pouhon” si a ajuns pe locul 11. A urmat o cursa de recuperare, in care Leo a intrat din nou in Top 10 si a ajuns pana pe locul 5, iar in acel moment Leo Borlovan a intrat la boxe pentru a face schimbul cu colegul sau Ewen Hachez.

Leo Borlovan si Ewen Hachez au realizat un pitstop cronometrat la perfectie de inginerul de curse Frank van Nunen, castigand nu mai putin de 7 secunde fata de adversarii de pe locul 4. Francezul a reintrat in cursa si a reusit sa aduca Funyo-ul SP05 al echipei ABAS Racing Timisoara pe locul 3. A fost un moment unic la podiumul Endurance Cup by Funyo, pilotii fiind prezenti pe podium alaturi de steagul Romaniei

ABAS Timisoara cu pilotii Ewen Hachez si Leo Borlovan pe podiumul Endurance Cup by Funyo in cadrul Spa Racing Festival.

Duminica s-a aratat o zi cu vreme mai prietenoasa, insa circuitul era inca umed. Decizia fiecarei echipe de a schimba cauciucurile era destul de dificila, deoarece circuitul se usca in cateva ore, insa erau sanse sa inceapa ploaia chiar in timpul cursei de o ora. Leo impreuna cu colegul sau Ewen si cu echipa au decis sa porneasca pe cauciucurile de ploaie, pista fiind inca umeda.

Ewen Hachez a luat startul de pe pozitia 11 si a avut un parcurs excelent ajungand pana pe locul 4, insa mai departe in cursa, pista s-a uscat tot mai repede. Leo Borlovan a preluat comenzile masinii la jumatatea cursei, insa pneurile de ploaie nu l-au mai ajutat, iar asta nu a fost singura problema, masina nemaiavand toata puterea de care este capabila din cauza unei probleme tehnice. Rezultatul cursei cea de-a doua fiind locul 12 pentru pilotii echipei ABAS Racing.

Ewen Hachez si Leo Borlovan cu arma aleasa de ABAS Timisoara, Funyo SP05.
„Un weekend pe care nu il voi uita niciodata cu siguranta. Am ajuns pentru prima data sa concurez pe circuitul de la Spa- Francorchamps si pot sa spun ca este un vis devenit realitate, iar emotia de a fi prezent cu steagul romaniei pe celebrul podium pe care au calcat toate numele mari din istoria motorsportului am simtit-o din plin. Circuitul de la spa este un adevarat roller-coaster si faptul ca ploaia a impus conditii mai dificile a fost ingredientul esential pentru una din cele mai mari provocari pe care le-am avut in cariera.

„vreau sa le multumesc tuturor partenerilor, familiei, echipei mele care au facut tot posibilul sa putem lua startul intr-o asemenea competitie si nu in ultimul rand Frank Van Nunen, care a reglat masina noastra pentru a avea un echilibru perfect pentru acest circuit, impreuna cu Valentin Borlovan, fratele meu, care devine rapid un mecanic de curse de top si care a fost laudat de multi din paddock-ul Funyo, si bineinteles colegului meu ewen hachez alaturi de care am putut face o cursa extraordinara”. Ne spune Leo Borlovan
Ewen Hachez si Leo Borlovan in timpul recunoasterii circuitului pe celebrul viraj Raidillon din Spa Francorchamps.

„Sa ma intorc la volanul Funyo SP05 pe circuitul mitic Spa Francorchamps a fost o adevarata placere si o oportunitate incredibila de a putea conduce in sfarsit pe acest circuit. Obtinerea acestui loc 3 in cursa 1 alaturi de coechipierul meu Leo Borlovan va ramane o amintire de neuitat si le multumesc inginerului de cursa Frank van Nunen si maestrului mecanic Valentin Borlovan pentru eforturile depuse peste noapte pentru a face posibile aceste rezultate. De asemenea, multe multumiri echipei ABAS Timisoara pentru ca mi-a oferit aceasta oportunitate” a declarat Ewen Hachez

ABAS Timisoara: de la stanga la dreapta: Leo Borlovan, Sandy Borlovan, Valentin Borlovan, Mihaela Borlovan, Frank van Nunen, Cedric Hachez (lipseste Ewen Hachez)

„Clubul Sportiv ABAS Timisoara avand traditie in sportul cu motor la cea de a 3-a generatie cu rezultatele binecunoscute, a reusit un rezultat bun pe circuitul Spa-Francorchamps prin participarea lui Leo Borlovan, pilot si membru al clubului nostru. Ca si concluzie a fost o etapa furtunoasa atat din punct de vedere meteo cat si din punct de vedere al desfasurari competitiei. Tin sa felicit intreg staff-ul”, ne a spus Sandy Borlovan, fondatorul Clubului Sportiv ABAS

Valentin Borlovan executa reparatiile descoperite cu doar cateva minute inainte de a doua cursa.

„Spa Francorchamps a fost o etapa care mi-a conturat statutul de mecanic plenipotential in cariera binecunoscuta a familiei mele, prin prisma rezultatelor obtinute reusind sa-mi asum responsabilitati importante. Aprecierea efortului meu sustinut, atat din partea echipei cat si din partea celorlalti competitori a primit noi valente cu aceasta ocazie. Ascensiunea evidenta si continua peste generatia Clubului ABAS imi hraneste continuu pofta de a activa la cel mai inalt nivel in motorsport a declarat Valentin Borlovan.
Frank van Nunen arata cu mandrie masina ABAS Timisoara Funyo SP05 pe grila de start la Spa Francorchamps.
„Cursa de la Spa Francorchamps a marcat prima participare a echipei la Endurance Cup by Funyo. Un campionat la care ne propunem sa participam in 2023, ceea ce inseamna ca evenimentul de la Spa Francorchamps ne-a oferit o idee buna despre cum va fi si cum arata competitia. Nu a fost cel mai usor weekend, deoarece a inceput cu o noapte alba pentru mine si valentin, cand a trebuit sa pregatim masina peste noapte pentru a fi gata pentru antrenamentele de vineri, verificarile tehnice si calificarile”.

„S-au dovedit a fi cateva zile ploioase, dar acest lucru nu ne-a afectat in ceea ce priveste performanta. Per total, a fost un weekend solid, cu performante bune ale pilotilor nostri Leo Borlovan si Ewen Hachez. Performanta exceptionala livrata de valentin borlovan, care nu numai ca a inceput cu o noapte alba, dar a avut si unele foarte scurte, aducandu-ne Funyo-ul din romania impreuna cu Sandy Borlovan. Am avut un podium in prima cursa si am invatat multe in a doua cursa. Suntem pregatiti pentru Endurance Cup by Funyo din 2023”, ne a spus Frank van Nunen.
• Cariera lui Leo Borlovan este sustinuta de Sotica Farm, II FISAN, Aktcom Brands, Victory Plast, Clinica iDentist, Mega Group Autovehicule – Peugeot Timisoara, GP24 Media, Clubul Sportiv ABAS Timisoara si bineinteles, de parintii sai Sandy si Mihaela Borlovan. Suportul pe Circuit este oferit de Frank van Nunen si de fratele lui Leo, Valentin Borlovan. Leo Borlovan este sustinut de GP24 Racing Services.

Recomandari pentru tine!