Podium pentru Sebastian Barbu si Bogdan Iancu in Raliul Maramuresului

Sebastian Barbu si Bogdan Iancu si-au continuat campania din 2021 in Campionatul National de Raliui Betano cu inca un podium.

Cei doi au terminat pe locul 3 in Raliul Maramuresului si dupa doua etape la care a luat startul, echipajul sibian se afla pe locul 4 in clasamentul general cu 67 de puncte.

Raliul Maramuresului, revenit in Campionatul National dupa o pauza de 14 ani, a fost etapa a patra din acest sezon si a doua pentru echipajul sibian Sebastian Barbu si Bogdan Iancu din programul lor in 2021.

Astept cu nerabdare startul in Raliul Maramuresului 2021. Este un raliu la care am venit multi ani ca spectator, doar pentru atmosfera de aici”, spunea Sebastian Barbu, inaintea startului in aceasta etapa.

12 probe speciale pe asfalt cu o lungime de peste 140 de kilometri si o vreme instabila. Cam asa a aratat pe scurt Raliul Maramuresului, o etapa care a inceput vineri, 28 mai, cu startul festiv in Piata Libertatii din Baia Mare. Shakedown-ul a fost programat sambata dimineata, iar in partea a doua a zilei s-au desfasurat primele 6 probe speciale. Duminica, in ultima zi a etapei, au fost programate celelalte 6 probe, inclusiv cele trei treceri pe celebra proba Gutin.

Evolutia din prima zi a fost compromisa din pacate de o alegere gresita a anvelopelor. A plouat pe PS2 si PS3, iar Sebastian Barbu si Bogdan Iancu au plecat din parcul de service cu slick-uri. Astfel, dupa primele trei speciale din Raliul Maramuresului, echipajul sibian se afla doar pe locul 5 la general. Cu trei clasari in top 3 pe urmatoarele probe, Sebastian Barbu si Bogdan Iancu au reusit sa recupereze o pozitie, incheind prima zi a raliului pe locul patru la general.

Am facut cea mai proasta alegere in ceea ce priveste pneurile. Din pacate a plouat mai tare decat ma asteptam si am pierdut foarte mult timp pe primele trei probe. Mai avem 6 probe duminica in care vom incerca sa recuperam cat mai mult posibil din timpul pierdut”, a spus Sebastian Barbu, la finalul primei zile din Raliul Maramuresului.

In ziua a doua echipajul sibian a terminat toate cele sase probe speciale in top trei reusind sa incheie Raliul Maramuresului pe podium. “Am pornit foarte optimisti in etapa din Maramures, dar am inteles si aici ca jucam totusi in alta liga fata de colegii nostri. Din pacate incertitudinea din punct de vedere financiar isi pune amprenta pe rezultatele noastre si sper ca aceste probleme sa se rezolve in partea a doua a sezonului. Pentru noi a fost din nou o lectie dura si scumpa si este clar ca sezonul nostru va fi din ce in ce mai dificil. Le multumesc familiei, prietenilor si partenerilor nostri traditionali: Pavel Group, Gorgandin, Jifa, Geometrica Architects, Yiippi Mango, EGLO Romania, dar si noilor parteneri: naceleup.ro si Magnolia Residence Sibiu pentru sustinere, iar acest podium este pentru ei”, a mai spus Sebastian Barbu.

Dupa cele doua clasari pe 3 la general, in Raliul Brasovului si Raliul Maramuresului, Sebastian Barbu se afla pe locul 4 in clasament cu un total de 67 de puncte. Sebastian Barbu si Bogdan Iancu vor mai participa in aceest sezon si la Raliul Argesului (11-12 iunie), Raliul Sibiului (30-31 iulie), Raliul Iasului (3-4 septembrie) si Raliul Clujului (24-26 septembrie).

Recomandari pentru tine!