Csongor Szabo si Robert Maior ataca titlul clasei 9 si al Swift Sport Cup in 2016

– Csongor Szabo va lua startul alaturi de Robert Maior in Campionatul National de Raliuri “Dunlop” 2016
– Echipajul va porni cu un Suzuki Swift Sport in cadrul clasei 9 si a Swift Sport Cup
– Csongor si Robert iau startul in acest weekend la Tess Rally, avand ca obiectiv victoria la clasa 9 si in cadrul cupei monomarca

Campionatul National de Raliuri “Dunlop” 2016 debuteaza in acest weekend la Brasov, cu deja celebrul raliu care are loc pe drumurile de asfalt din jurul orasului de sub Tampa. Tess Rally se desfasoara in acest an sambata si duminica pe drumul care leaga Brasovul de Poiana Brasov, Rasnovul de cunoscuta statiune montana, dar si pe drumul Rasnov Predeal si Sacele Cheia.
Csongor Szabo & Robert Maior - Tess Rally 2016 Csongor si Robert ataca noul sezon cu aceeasi masina, Suzuki Swift, urmand a lua startul la toate cele 8 etape programate in calendarul 2016, cu raliuri ce vor avea cartierul general in Brasov, Sibiu, Arad, Tulcea, Cluj, Bacau, Iasi si Odorheiu Secuiesc.

Cu aproape 114 kilometri cronometrati, Tess Rally 2016 programeaza un numar de 8 probe speciale, printre care si deja celebra superspeciala din centrul orasului Brasov. Proba spectacol va avea loc sambata seara, incepand cu ora 19:29, in zona Bdul Eroilor Strada Republicii Modarom, acolo unde, an de an, mii de spectatori urmaresc spectacolul automobilistic oferit de echipajele din Campionatul National de Raliuri “Dunlop”.

Etapa de debut a sezonului incepe cu startul festiv, care va avea loc vineri, 25 martie, incepand cu ora 20:00, in Piata Sfatului din Brasov, acolo unde Csongor si Robert vor urca pe podiumul de start al raliului. Vineri dimineata echipajul participa la sesiunea oficiala de teste care va avea loc pe DJ 103B, intre localitatile Tarlungeni si Budila.
Prima proba speciala a Tess Rally 2016 va avea loc sambata dimineata, intre Predeal si Rasnov, incepand cu ora 9:51, urmand ca apoi echipajul format din Csongor Szabo si Robert Maior sa concureze de doua ori pe speciala “Rasnov” si apoi pe cele mai lungi probe ale raliului, “Babarunca” si “Cheia”, in timp ce ziua secunda programeaza o noua trecere pe “Paraul Rece” (Predeal Rasnov) si PowerStageul, coborarea din Poiana Brasov spre Brasov.

PowerStageul este un concept nou in Romania, fiind preluat din Campionatul Mondial de Raliuri, echipajele avand posibilitatea de a castiga puncte suplimentare in clasamentul general daca obtin unul din cei mai buni trei timpi pe proba speciala respectiva in cadrul clasei la care participa.

Csongor si Robert au efectuat o sesiune de teste inaintea startului in Tess Rally 2016, echipajul fiind multumit de reacomodarea cu masina de curse: “Un prim test excelent, unde, desi mi sa parut ciudat pe primele urcari, dupa fiecare kilometru m-am simtit mai bine la bordul unei masini foarte bine pregatite. Dupa o mica analiza a evolutiei de la teste, sunt constient ca mai trebuie sa imbunatatesc franarile, detaliu la care am lucrat impreuna cu Robert. Din punct de vedere a comunicarii in echipaj, relatia cu Robert este foarte buna, fiind multumit de tot ce am pregatit in pauza competitionala si abia astept sa ma urc din nou in masina de curse!”

Echipajul Csongor Szabo / Robert Maior isi propune sa se impuna in cadrul clasei 9 si in Suzuki Swift Sport Cup la Raliul Brasovului, dar si la finalul sezonului. “In fiecare an, obiectivul nostru la Brasov este sa castigam. Odata cu includerea vechiului model de Suzuki in cadrul cupei monomarca, ne vom lupta si pentru victoria in acest clasament. In 2014 si 2015 am reusit victoria la Tess Rally, astfel incat suntem increzatori ca vom reusi si in acest an” a spus Csongor inaintea startului in etapa de debut a Campionatului National de Raliuri “Dunlop”.

Copilotul echipajului #26, Robert Maior, revine in dreapta lui Csongor, dupa ce cei doi au mai format un echipaj in 2013. ” Ne bucuram sa luam startul la Tess Rally, prima etapa a Campionatului National de Raliuri “Dunlop” 2016. La fel ca in sezoanele trecute, si anul acesta etapa brasoveana ramane, din punct de vedere a vremii, o necunoscuta, alegerea anvelopelor fiind esentiala. Noi suntem pregatiti pentru orice conditii, masina este revizuita si gata de start si promitem sa ne luptam pentru victoria la clasa si la Cupa Suzuki. Va asteptam sa ne sustineti in numar cat mai mare!” a spus Robert inaintea startului in etapa de debut din 2016.

Echipajul Csongor Szabo / Robert Maior este sustinut in sezonul 2016 de partenerii: Ferroli Romania, InstalDac,
Instal Carpatica,Transilvania Broker, Gother Service, Szaboek si Brenntag.

Recomandari pentru tine!