Bogdan Marisca si Sebastian Itu castiga prima zi a Raliului Sibiului

Campionii in exercitiu, Bogdan Marisca si Sebastian Itu, candidati la titlul de vicecampioni anul acesta, au incheiat prima zi a Raliului Sibiului 2018 cu brio, reusind timpi senzationali si castigand trei din cele patru probe speciale. La general, ii urmeaza Dan Girtofan/Tudor Marza, iar Vali Porcisteanu/Dan Dobre vin si ei din urma, acestia fiind castigatorii ultimei probe din prima zi de competitie. Batalia pentru podium se dovedeste extrem de acerba iar probele de maine si duminica vor fi definitorii in vederea stabilirii clasamentului final.

Dupa ce, de dimineata, pilotii si-au incalzit motoarele pe Shakedown-ul de la Seica Mica, au plecat spre Transfagarasan, cel mai spectaculos drum din Romania unde au luat startul pe primele probe speciale, denumite CENTENAR. Dupa prima bucla a zilei, echipajul numarul 1, Bogdan Marisca/Sebi Itu s-au impus in clasament, fiind urmati de Alexandru Pitigoi/Anton Avram, locul al 3-lea fiind ocupat de Dan Gartofan/Tudor Marza. Echipajul Bogdan Gheorghiu/Robert Radu a avut ghinion si au iesit in decor, iar echipajul 269 a abandonat PS 2 Centenar, inainte de Start!

Apoi echipajele au luat startul pe PS 3- SMURD 25 de ani, pe o portiune de 6,7km, unde Bogdan Marisca a continuat in acelasi stil si a scos cel mai bun timp, dupa PS3, fiind urmat de Vali Porcisteanu iar al treilea, Dan Gartofan. Din pacate, echipajul 31, Elisei Groza/Adrian Morariu, nu a putut repara defectiunile tehnice la sistemul de franare si s-a vazut in imposibilitatea de a parasi service-ul pentru a se alinia la start.
Proba speciala 4-SMURD 25 de ani, ce care a incheiat ziua competitionala a consemnat victoria echipajului format din Vali Porcisteanu/Dan Dobre.


Sambata sunt programate alte 6 probe speciale, pe un traseu de pe Valea Hartibaciului. Startul zilei a doua de competitie se va da la ora 09:00, cu proba Bilstein si se incheie cu cea de la Chirpar. Vor fi 6 probe speciale pe segmentul de drum dintre Cornatel si Chirpar, toate insumand aproape 49,8 de kilometri. Ziua competitionala se incheie la 15:30, pentru a oferi sansa participantilor si oficialilor de la Raliul Sibiului, sa participe la manifestarile organizate in oras cu ocazia aniversarii a „25 de ani SMURD SIBIU” si la evenimentul legat de Centenarul Marii Uniri.

Ultima zi de competitie cuprinde probele speciale Aria si Ambient, programate sa ia startul dupa ora 9:17, pe segmentul de drum dintre Rasinari si Paltinis, insumand peste 34 de kilometri, urmand ca SuperSpeciala Autoklass, cea mai apreciata si asteptata proba de spectatori, sa inceapa in jurul orei 12:30. Pentru aceasta, organizatorii au pregatit un traseu inedit, de 2,5km, diferit de cel de anul trecut, pe traseul Sala Transilvania- Calea Dumbravii -Scoala de Inot.

Concurentii inscrisi in Campionatul National de Rally 2 Dunlop se vor alinia sambata la start si vor avea de parcurs 9 probe speciale. Sambata vor evolua pe sase probe intre Cornatel, Noul Roman si Chirpar, urmand ca sambata sa efectueze specialele Aria si Ambient, la Rasinari si Paltinis. Competitia se va incheia, si pentru acestia, cu SuperSpeciala Autoklass. Clasamentele urmeaza sa fie stabilite pe baza timpilor obtinuti pe cei 86,9 de kilometri competitivi.


Festivitatea de premiere va avea loc pe scena din fata Salii Transilvania, duminica, de la ora 17:00.
Ralul Sibiului 2018 este un eveniment organizat de Clubul Sportiv “Aria pentru Sport” in parteneriat cu AMC Racing, club patronat de Mihai Leu.

Actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu si Consiliul Judetean Sibiu, prin Serviciul Public Sala Transilvania.

Masina oficiala a Raliului Sibiului 2018 este oferita de Autoklass Sibiu.
Parteneri strategici: Aria, Ambient, Profelis, Caparol. Parteneri: Shopping City Sibiu, Bergenbier, Sponsori: Bilstein, Alta Consult.

Parteneri media: Sibiu100, Ora de Sibiu, KissFm, Turnul Sfatului, Tribuna, IVBmedia.ro

Recomandari pentru tine!