Raul Badiu si Gabriel Lazar revin in Junior WRC la Raliul Estoniei

Cu cinci etape programate de-a lungul sezonului 2020, Campionatul Mondial de Raliuri pentru Juniori a avut parte de numeroase schimbari dupa debutul din februarie, de la Raliul Suediei. Anularea unor competitii de renume la nivel mondial precum Raliul Tarii Galilor sau Raliul Finlandei, schimbarile de calendar si dificultatile organizatorilor s-au incheiat cu introducerea unei curse: Raliul Estoniei.

Dupa debutul de an competitional din Suedia, unde au obtinut un excelent loc cinci si doua victorii de speciala in clasamentul rezervat juniorilor, Raul Badiu si Gabriel Lazar revin in masina de concurs in acest weekend. Raliul Estoniei intrerupe pauza de peste sase luni calendaristice, iar echipajul roman isi reia campania in cea mai inalta competitie automobilistica dedicata juniorilor.

Cu 17 probe speciale programate din aceasta seara pana inclusiv duminica, Raliul Estoniei inlocuieste celebra cursa din Finlanda, anulata din cauza restrictiilor impuse de autoritati. Cu un traseu de concurs rapid, tehnic, in care atentia trebuie sa fie maxima iar abordarea perfecta, competitia reprezinta o provocare interesanta pentru Raul si Gabriel.

„Dupa o pauza atat de lunga, nu cred ca exista etapa mai frumoasa cu care sa revenim in Campionatul Mondial de Raliuri pentru Juniori. Ma bucur sa fim aici, sa ne intoarcem in masina de curse si sa ne continuam parcursul in campania noastra internationala. Este o realizare importanta ca suntem la start in aceste vremuri dificile si le multumesc partenerilor pentru sustinere” a declarat Raul Badiu.

Competitia va fi una acerba, echipajul roman urmand a se lupta cu numerosi sportivi cunoscuti pentru viteza si determinarea lor in conditii dificile. Cu un total de 12 echipaje la start, clasamentul Junior WRC va avea parte de dueluri interesante si stranse, in care Raul si Gabi isi propun sa se implice de pe prima proba speciala. Cei doi au in plan obtinerea de timpi in varful clasamentului dedicat juniorilor si un loc fruntas la finalul celor 17 probe speciale programate in weekend.

„Cursa din Estonia este superba, fiind similara cu cea din Finlanda, dar la superlativ. Probele sunt mai rapide, iar saritorile mai multe si mai mari. Cu siguranta va fi o provocare interesanta si noua pentru noi.” a spus Raul Badiu inaintea startului in Raliul Estoniei, a doua etapa Junior WRC din 2020.

Dupa lunga pauza, Raul Badiu si Gabriel Lazar au participat la o sesiune de teste zilele trecute, acomodarea cu noul model Ford Fiesta Rally4 decurgand perfect. Masina produsa de M-Sport Polonia debuteaza in acest weekend in competitiile sportive, fiind o versiune imbunatatita a modelelor anterioare cu care cei doi au concurat in Campionatul Mondial de Raliuri pentru Juniori.

Dupa recunoasterea traseului de concurs, Badiu si Lazar au luat parte in aceasta dimineata la testele oficiale ale Raliului Estoniei, desfasurate pe o lungime de peste sase kilometri. Fara a forta si folosind shakedown-ul ca un antrenament, Raul si Gabriel au reusit al saptelea timp in categoria juniorilor, fiind pregatiti de startul pe prima proba speciala, programat in aceasta seara.

„Totul a fost in regula la shakedown si suntem multumiti de ritm. Feelingul in masina este unul foarte bun, iar noi ne simtim increzatori inaintea startului. Totul depinde de ritmul pe care il gasim astazi si zilele viitoare pe probele speciale, dar vom incerca sa incepem de la un nivel bun, sa fim rapizi, iar de acolo sa progresam pe durata weekend-ului.” a completat Badiu dupa testele oficiale ale Raliului Estoniei.

Campionatul Mondial de Raliuri pentru Juniori este cea mai importanta competitie automobilistica dedicata tinerilor piloti talentati. Zeci de echipaje se dueleaza de-a lungul intregului sezon pentru titlul de campion mondial si premiul pus in joc: participarea in Campionatul Mondial de Raliuri in 2021 la bordul unui model Ford Fiesta R5, o masina cu tractiune integrala care reprezinta urmatorul pas in motorsport.

Campania Junior World Rally Championship 2020 a echipajului Raul Badiu & Gabriel Lazar este posibila multumita partenerilor Ion Mos, Smart ID Dynamics, Omniasig, Renomia SRBA Insurance Brokers, Lukamet, Porkprod, Filsam, Elta 90 Medical Research, Tano Prod, Killer SRL si partenerilor tehnici: Federatia Romana de Automobilism Sportiv, Aerotravel, P1 Racewear, Institutul National de Cercetare pentru Sport, Automobil Clubul Roman, OsirioMediaProduction, Mediatech Services.

Participare cofinantata de Primaria Sibiu prin Agenda Sport 2020.

Recomandari pentru tine!