“Full House” in Cupa DACIA la Raliul Iasului, ultima etapa pe macadam a sezonului

Vacanta de vara a fost de bun augur pentru pilotii si copilotii Cupei DACIA, acestia revenind cu forte proaspete la startul penultimei etape a sezonului. S-a stabilit astfel si nou record de participare in Cupa DACIA 2018, unde nu mai putin 17 echipaje vor lua startul la Raliul Iasului. Popa, Mitre si Muresan vor intretine lupta la varful clasamentului, intr-o etapa care ar putea stabili podiumul general de final de an.

Weekendul acesta, probele de macadam din jurul Iasului vor fi scena ultimei batalii pe aceasta suprafata spectaculoasa din acest sezonul. Configuratia Raliului Iasului Cotnari 2018 este aceeasi din anul precedent, cu cele 5 probe – Cioca Boca, Mardarjac, Paun, Dobrovat si Superspeciala Rapa Galbena – desfasurate de-a lungul celor doua zile de concurs.

Modelul Sandero isi creste constant popularitatea, si la aceasta etapa fiind prezente 9 masini. Revine la raliul “de casa” si echipajul iesean Dan Zaharia/Dan Plugaru, care vin hotarati sa se bata pentru podium. Cu atat mai interesanta devine lupta de la varful clasamentului general cu cat liderii actuali ai Cupei DACIA, D. Popa/S. Colceriu, duc la maxim performantele modelului mai vechi, Logan 1.6 MPi, contra juniorilor A. Mitre/H. Baltador si M. Muresan/M. Andreoiu care participa cu noul model Sandero 0.9 TCe.

Credit foto: rallyzoom.ro

„Ca in fiecare an, probele de la Iasi se numara printre cele mai dificile, dar totodata si cele mai frumoase din campionat. Schimbarile de aderenta vor reprezenta o provocare suplimentara in acest an, fiind astfel foarte important sa anticipam aceste schimbari de ritm si sa ne adaptam corespunzator. Vom incerca sa ramanem 100 % concentrati pe tot parcursul raliului si sa avem un ritm cat mai constant si rapid, iar la final vom vedea daca va fi destul pentru a urca pe cea mai inalta treapta a podiumului.” a declarat dublul campion al Cupei DACIA 2017, Mihnea Muresan.

Ca de obicei, Cupa DACIA demonstreaza ca “Start in motorsport. Alearga romaneste!” este mai mult decat un slogan si aduce la start 10 debutanti. Trei dintre acestia se afla la prima participare si ne-au pregatit fiecare cate un exemplu de pasiune si perseverenta. Salutam participarea lui Florian Popescu, pilotul care, pe langa lupta pentru victoria cu cancerul, a gasit resursele interne necesare sa accepte si aceasta provocare a raliurilor, demonstrand ca pasiunea este o sursa inepuizabila de energie. El va debuta alaturi de Alexandru Tamasescu pe o Dacia Logan.
O alta surpriza frumoasa este debutul pilotului Silviu Dumitrescu in raliurile de macadam, in cadrul Cupei DACIA. Un nume greu in istoria automobilismului autohton, Silviu continua traditia familiei sale, insa a lasat deoparte prototipul Ostella de coasta pentru un Logan de cupa si va fi o prezenta interesanta weekendul acesta la Cotnari Rally – Iasi.

Credit foto: rallyzoom.ro

Nu in ultimul rand, Paul Pirvan si Dan Mandrut formeaza si ei un echipaj aflat la primul start in Campionatul National de Raliuri. Cei doi prieteni au decis sa isi pregateasca un Logan si sa participe la ultimele etape ale Cupei DACIA 2018, facand schimb de locuri pilot-copilot pentru a descoperi fiecare senzatiile din masina de curse, in pregatirea unui sezon complet in 2019.

In fruntea clasamentului debutantilor s-au detasat semnificativ E. Caragui/R. Fus (116p), fiind urmati de iesenii B. Gheorghiu/R. Radu (97p). Locul III este insa disputat de 2 echipaje – R. Rusu/S. Crisan (87p) si D. Albut/C. Bala (83p) – aflate la o diferenta de doar 4 puncte, care ar putea decide podiumul de final de an.

Echipajele vor lua startul vineri, 7 septembrie, incepand cu ora 11:00 din parcul de service de la Palas. Se vor parcurge 2 bucle formate din probele Cioca Boca (14.85km) – Madarjac (24km), urmand ca prima zi de concurs sa se incheie cu superspeciala din centrul orasului, care atrage anual mii de spectatori. A doua zi de concurs are tot 2 bucle, prima cu 3 probe Paun (8.45km) – Dobrovat (10.5km) – Cioca Boca, iar ultima bucla cu Paun – Dobrovat (power stage). Dobrovat este cu siguranta una dintre probele cele mai atractive pentru spectatori, avand singurele 2 saritori naturale din campionat, usor accesibile si cu zone special amenajate pentru spectatori. Cele mai bune echipaje de la Raliul Iasului vor fi premiate sambata seara la Primaria Iasi, incepand cu ora 19:00. Intreg programul probelor speciale poate fi consultat pe www.cupadacia.ro

 

In 2018 Cupa DACIA este sustinuta de RCI Leasing, Viarom si Mival Class reparator Renault. Partenerii tehnici care mentin buna desfasurare a competitiei monomarca sunt Oreca – principalul furnizor al kit-ului Sandero, Pilot – producator de accesorii auto, Hankook – anvelope de competitii. Partener media este Radio Romania Actualitati, care va relata evolutia echipajelor de-a lungul sezonului, iar dupa fiecare raliu piloti si copiloti care alearga romaneste isi vor impartasi direct din studio experientele din masinile de curse.
Mai multe informatii despre evolutia echipajelor si noutatile competitiei monomarca puteti gasi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia si pe contul de instagram @cupadacia.

Recomandari pentru tine!