Podium pentru Sebastian Barbu si Bogdan Iancu la Transilvania Rally

Data: 03 Octombrie 2019 / Raliuri
Sebastian Barbu si Bogdan Iancu au obtinut inca un podium in acest sezon cu modelul Skoda Fabia R5. Cu 139 de puncte, dupa sapte etape desfasurate in Campionatul National de Raliuri, pilotul sibian isi pastreaza in continuare sansele la un loc in top trei la general.

Programata in perioada 26 – 28 septembrie, etapa de la Cluj a fost penultima etapa a sezonul din Campionatul National de Raliuri. Sebastian Barbu si Bogdan Iancu au luat startul la Transilvania Rally cu modelul Skoda Fabia R5 avand ca obiectiv inca o clasare pe podium, totul pentru a ramane in lupta pentru un loc in top 3 si in ierarhia generala.

Vineri, in prima zi a raliului, s-au desfasurat doar 3 din cele patru probe speciale, iar la final Sebastian Barbu era pe trei in clasament, diferenta fata de Simone Tempestini, liderul raliului, fiind de 19 secunde, iar fata de Bogdan Marisca, pilotul de pe locul doi, de doar 2,2 secunde. “A fost o zi buna in care nu am facut greseli si in care am mers cam in acelasi ritm cu favoritii locali. Mai este insa mult pana la final si trebuie sa ramanem concentrati”, a spus Sebastian Barbu, dupa prima zi a Transilvania Rally.

Sambata au fost programate restul de 6 probe (90,64 km) si cu exceptia specialei a noua, Sebastian Barbu si Bogdan Iancu au terminat fiecare proba in top 3, reusind sa si castige super speciala din jurul Cluj Arena. Din pacate, o problema tehnica aparuta inainte de Power Stage a scos definitiv echipajul sibian din lupta pentru locul secund cu Bogdan Marisca.

“Nu aveam sanse la victorie, dar poodiumul de la Cluj este la fel de important ca o victorie pentru mine. Totul a functionat perfect pana cand, inainte de Power Stage, un arculet de la pedala de acceleratie a cedat si am avut o intarziere de 4 minute in punctul de control orar si automat o penalizare de 40 de secunde. Echipa tehnica a gasit o solutie rapid si am putut termina pe 3 ceea ce este foarte important pentru noi. A fost un raliu superb si ii felicit pe organizatori. Multumesc familiei, prietenilor, partenerilor si suporterilor nostri care fac aceste lucruri posibile pentru noi”, a continuat Sebastian Barbu.

 

Cu 139 de puncte, dupa sapte etape desfasurate in Campionatul National de Raliuri, pilotul sibian isi pastreaza in continuare sansele la un loc in top trei la general, iar lupta pentru pozitiile finale in clasament se va da in etapa de la Brasov programata pe 18 – 19 octombrie. “Clasamentul se face conform regulii N-2, iar eu am deja doua etape fara puncte asa ca vom lupta pentru fiecare punct la Brasov. Avem o sansa sa terminam primul sezon cu modelul Skoda Fabia R5 pe podium la general si ne vom lupta pentru asta pana pe ultima proba”, a mai spus Sebastian Barbu.

Echipajul Sebastian Barbu / Bogdan Iancu este sustinut in sezonul 2019 de urmatorii parteneri: vinurile Gorgandin, Yiippi Mango Lifestyle Energy Drink, Indsoft, Geometrica Architects, Eglo Romania, Sorcani Sibiu, D&D Arad, P1, Hankook Tire prin Bucur Tuning, Kron-Tour Lufthansa City Center si JIFA.

Recomandari pentru tine!