Csongor Szabo si Robert Maior se impun in Swift Sport Cup si la clasa 9 la Tess Rally 2016

Tess Rally 2016 - Csongor Szabo & Robert Maior (1)

  • Csongor si Robert si-au indeplinit obiectivul, acela de a se impune in cadrul clasei 9 si in Swift Sport Cup la Raliul Brasovului
  • Csongor reuseste a treia victorie consecutiva la clasa 9 la Brasov, dupa ce sa impus si in 2014 si 2015
  • Echipajul a preluat conducerea celor doua clasamente dupa a doua proba speciala si sa mentinut in frunte pana la final

Campionatul National de Raliuri “Dunlop” si-a desfasurat prima etapa din 2016 in acest weekend, la Brasov, acolo unde aproape 50 de echipaje sau luptat cu secundele si cu conditiile meteo pentru a obtine timpi cat mai buni pe probele speciale si pentru a-si depasi limitele sportive. Raliul a debutat vineri cu startul festiv care a avut loc in Piata Sfatului din Brasov, acolo unde sute de spectatori au aplaudat, pe rand, echipajele care au urcat pe podiumul de prezentare, printre care si Csongor Szabo si Robert Maior.

Echipajul a reusit pe a doua speciala a Tess Rally 2016 sa treaca in fruntea clasamentului clasei 9 si a Swift Sport Cup, ca mai apoi sa isi mentina aceasta pozitie pana la finalul celor 8 probe speciale. Csongor si Robert sau
impus in raliul de langa Brasov cu un avans de peste 1 minut, reusind sa castige 6 speciale, printre care si “Babarunca” si “Cheia”, cele mai lungi si dificile probe ale raliului. Cu al doilea timp pe primele doua speciale, Csongor si Robert sau instalat pe prima pozitie a clasamentului clasei 9 dupa proba “Rasnov”, pilotul din Sfantu Gheorghe fiind multumit de inceputul de raliu: “Am pornit cu un ritm bun si suntem in lupta directa cu adversarii nostri. Vom creste ritmul si speram sa ne mentinem in frunte pana la finalul raliului” a spus Csongor in primul parc de service al Tess Rally.Tess Rally 2016 - Csongor Szabo & Robert Maior (2)

Cu conditii de asfalt uscat pe probele lungi ale raliului, alegerea anvelopelor de concurs a fost usoara pentru echipaj, acesta obtinand avantaje in fata adversarilor pe ultimele probe din prima zi, astfel incat secundele se adunau in favoarea lui Csongor si a lui Robert. Cu o victorie si pe superspeciala din centrul Brasovului, unde mii de spectatori au urmarit evolutia echipajelor, Szabo si Maior plecau in ziua secunda cu un avans de aproape 30 de secunde la clasa 9 si aproape 50 in Swift Sport Cup.

A doua zi de concurs a programat doua probe: “Paraul Rece” si “Poiana Power Stage”, Csongor Szabo si Robert Maior pornind excelent pe prima dintre ele, desfasurata in conditii de iarna, reusind sa obtina un avantaj de aproape 18 secunde care le asigura prima pozitie la final de raliu. Cu un ritm excelent si pe coborarea dintre Poiana Brasov si Brasov, echipajul a incheiat un raliu excelent cu inca o victorie de proba speciala si a obtinut 3 puncte suplimentare in clasamentul clasei 9 si al Swift Sport Cup, echivalente victoriei pe Power Stage. “Am avut doua zile minunate, exact cum ne doream. E un inceput excelent de sezon” a spus Csongor in ultimul parc de service.

Echipajul obtine la Tess Rally 2016 maximul de puncte in ambele clasamente unde si-a propus victoria in cadrul clasei 9 si in Swift Sport Cup. “Suntem foarte fericiti de rezultatul obtinut si de ritmul avut pe probele speciale. Ne doream foarte mult victoria aici si vom pleca la etapa urmatoare cu un avantaj de puncte si de moral. Lupta pe probele speciale a fost foarte frumoasa si tactica noastra a dat roade, inclusiv pregatirea pe care am facuto cu Robert in pauza competitionala” a incheiat Csongor Szabo.

Urmatoarea etapa programata in Campionatul National de Raliuri “Dunlop” este Raliul Sibiului,
competitie ce va avea loc in perioada 15-16 Aprilie in zona Sibiului si pe Transalpina.

Echipajul Csongor Szabo / Robert Maior este sustinut in sezonul 2016 de partenerii: Ferroli Romania, InstalDac,
Instal Carpatica,Transilvania Broker, Gother Service, Szaboek, Brenntag si Observatorul de Covasna.

Recomandari pentru tine!