Cupa Suzuki devine Swift Cup in 2020

Aflati la startul sezonului 2020 al Campionatului National de Raliuri Betano, organizat de catre Federatia Romana de Automobilism Sportiv, celebra competitie monomarca Cupa Suzuki are parte de noutati. Dupa ce a debutat in 2013 si a fost un punct de referinta al raliurilor din Romania, cupa monomarca isi va schimba denumirea in acest an, devenind “Swift Cup”.

In sezonul 2019, incepand cu luna mai, competitia s-a desfasurat la Raliul Argesului Catena, Raliul Aradului, Raliul Moldovei-Bacau, Raliul Perla Harghitei, Raliul Sibiului, Raliul Iasului, Transilvania Rally si Tess Rally Brasov. La startul celor opt curse lungi si dificile din Campionatul National de Raliuri s-au aliniat 10 echipaje care au luat startul la bordul modelului Suzuki Swift Sport.

Din pacate, de la ultima etapa desfasurata la sfarsitul lunii octombrie, viata multora dintre noi s-a schimbat complet din cauza pandemiei de coronavirus, care afecteaza milioane de persoane la nivel global. Cum economia mondiala a fost pusa la grea incercare, promotorul Cupei Suzuki, Calin Bucur, a fost nevoit sa caute solutii pentru continuarea acestui proiect, in ciuda incertitudinilor si dificultatilor.

„Din pacate, pentru sezonul 2020 nu vom mai putea beneficia de sprijinul financiar si nu numai al Suzuki Romania si al catorva dintre partenerii traditionali din ultimele sezoane ale competitiei. As vrea sa le multumesc pe aceasta cale pentru tot sprijinul acordat in decursul acestor sezoane si sunt sigur ca, in cazul in care situatia o va permite, vor reveni alaturi de noi. Ne-am dorit foarte mult sa nu abandonam aceasta frumoasa competitie, care a crescut an de an, atat prin organizare, dar si prin nivelul sportiv oferit de catre membrii echipajelor prezente la start. Astfel, am hotarat sa dam startul si in acest sezon echipajelor care participa pe modelul Swift Sport, insa sub o noua denumire, Swift Cup.”

Asadar, echipajele participante in sezonul 2020 de raliuri pe modelul Swift Sport se vor putea inscrie in Swift Cup. Startul competitiei se va da in perioada 26-27 iunie la Pitesti, acolo unde este programat Raliul Argesului Catena, desfasurat pe asfalt.

Calendarul pregatit de catre Federatia Romana de Automobilism Sportiv pentru 2020 cuprinde urmatoarele curse:

• Raliul Argesului Catena (asfalt) – 26-27 Iunie
• Raliul Perla Harghitei (asfalt) – 17-18 Iulie
• Raliul Sibiului (macadam) – 14-15 August
• Raliul Iasului (macadam) – 4-5 Septembrie
• Transilvania Rally (asfalt) – 25-26 Septembrie
• Raliul Aradului (macadam) – 23-24 Octombrie

In 2020, partenerii Swift Cup sunt: Hankook Competition, Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro,Protlum si RallyMax.ro

Noutati
Vezi mai multe