Andrei Girtofan si Doru Vraja, campioni pe asfalt in sezonul 2022

Andrei Girtofan si Doru Vraja (Skoda Fabia Rally2) sunt noii campioni ai sezonului 2022 al Campionatului National de Raliuri Betano pe Asfalt. Cei doi brasoveni, care reprezentanti ai ProRally Team Brasov, au terminat pe locul 3 Raliul Clujului, ultima etapa pe asfalt din 2022, acumuland astfel suficiente puncte pentru a obtine locul 1 si titlul de campioni nationali.

O performanta foarte importanta pentru Andrei si Doru, care s-au aflat la primul sezon pe un material sportiv de top. „Ne-am indeplinit obiectivul, acela de a iesi campioni. Si ma bucur foarte mult pentru acest titlu. Nu ne-am asteptat la inceputul sezonului sa ne luptam pentru titlu, dar mai ales sa il si castigam. Era pentru noi primul an cu un material de concurs de top si doream pentru inceput sa ne acomodam cu masina, sa crestem de la etapa la etapa si apoi sa ne gandim si la rezultate. Dar rezultatele au venit inca de la inceputul sezonului, acomodarea cu masina s-a facut foarte repede, astfel ca ne-am dat seama, eu si Doru, ca exista un potential mare atat ca echipaj, cat si ca masina. Si pe masura ce am acumulat puncte importante in clasament, am realizat ca avem sanse la locul 1. Si ma bucur enorm am atins acest obiectiv, unul cel mai important de pana acum pentru mine si Doru. Vreau sa ii multumesc enorm lui tata, cel mai mare sprijin al meu. Si financiar si moral si din toate punctele de vedere, a fost langa mine. A tras de mine si a insistat mereu ca pot face lucruri frumoase, ca pot obtine rezultate mari si ca am un potential foarte mare. Sper ca l-am facut sa fie mandru de mine. Apoi, vreau sa ii multumesc lui Doru, pentru ca a fost tot timpul langa mine, m-a indrumat, m-a «crescut» si m-a fortat de fiecare data sa dau mai mult. Nu vreau sa-i uit pe membrii echipei tehnice, care intotdeauna mi-au pus la dispozitie o masina pregatita perfect din toate punctele de vedere. De asemenea, le spun un mare multumesc si partenerilor din acest an, fara ajutorul carora ar fi fost foarte dificil sa ma prezint la start, daramite sa lupt pentru titlul de campion”, a declarat Andrei Girtofan.


Navigatorul lui Andrei, Doru Vraja, cel care i-a fost in dreapta inca de la startul carierei, a precizat: „A fost un titlu muncit si meritat. Ideea de a ne inscrie in campionatul de asfalt a fost a lui Giri (nr. Dan Girtofan). A avut el un feeling de la inceput si uite ca a stiut de ce a luat aceasta decizie. Am inceput sezonul cu gandul sa o luam pas cu pas, dar sa avem un ritm care sa ne tina acolo, aproape, de favoriti, de cei care se lupta an de an pentru primul loc. Si, incet-incet, am capatat incredere din ce in ce mai mare in noi ca echipaj, in masina, care a fost pregatita perfect la fiecare etapa, astfel ca toate au dus la rezultatul acesta neasteptat. A contat enorm sustinerea in primul rand a lui Giri, dar si a partenerilor, pentru ca altfel ne-ar fi fost foarte dificil sa fim la start. Ma bucur ca am terminat pe 3 la Cluj, ca am testat gumele de la partenerul nostru nou, MRF Motorsport Tyres. Chiar sunt niste cauciucuri exact asa cum trebuie pentru curse. Sunt foarte fericit pentru acest loc 1 si titlul de campion venit dupa ani de munca, sacrificii si placere, dar mai bucuros sunt pentru Andrei. E un rezultat care a venit cand trebuie, pentru a-i da aripi sa spere la si mai mult pe mai departe”.

„Aschia nu sare departe de trunchi!” spune un vechi proverb romanesc. Lucru confirmat de Andrei Girtofan, care ii calca pe urme tatalui, Dan Girtofan. Un tata fericit si in culmea bucuriei. „Sunt foarte fericit si mandru de el. Dovedeste ca are un potential enorm de a creste frumos, de la un raliu la altul. Sper ca acest titlu sa il tina cu picioarele pe pamant si sa il faca sa munceasca si mai mult, ca sa aiba performate si mai mari. Este un obiectiv care nu ni-l propusesem la inceput de sezon, dar datorita constantei in rezultate si ritmului din ce in ce mai bun avut de Andrei si Doru de la etapa la etapa, a venit acest rezultat frumos, de care sunt foarte bucuros si mandru. Ii felicit din tot sufletul. Mi-ar fi placut sa pot sa sarbatoresc cu ei acest titlu la linia de finish a raliului, dar o problema tehnica ne-a impiedicat pe mine si Andrei Toderas, sa terminam etapa de Cluj. M-am bucurat enorm insa din parcul de service”, a spus Dan Girtofan.

Dan Girtofan si Andrei Toderas (Skoda Fabia Rally2) au fost nevoiti sa abandoneze la Raliul Clujului, din motive tehnice, cu doua probe inainte de final.
Andrei Girtofan si Doru Vraja, respectiv Dan Girtofan si Andrei Toderas sunt sustinuti de Dinamic ’92, MRF Motorsport Tyres Romania, dar si de Pro-X, Aro Palace Hotel & Spa, Autochelu, MTS Print, Mobil 1 prin Lubexpert, Mipa si Presto si Peak Sport Romania.

Recomandari pentru tine!