Raliul Maramuresului da startul sezonului zece al Swift Cup

Una dintre competitiile de referinta ale ultimelor sezoane din Campionatul National de Raliuri Betano, Swift Cup, se pregateste pentru a da startul in editia de centenar. Construita din ideea de practicare a unei discipline automobilistice pline de adrenalina, raliul, care sa ofere un material de concurs rapid, competitiv si fiabil pentru echipaje, dar punand in balanta costurile relativ reduse de mentenanta ale modelelor Swift Sport, cupa monomarca isi doreste sa continue progresul aratat competitorilor si fanilor in cei 10 ani de existenta.

Dupa un sezon 2021 in care echipajele angrenate in lupta din Swift Cup au ocupat integral si podiumul clasei RC5, demonstrand totodata ca fiabilitatea si randamentul acestor modele este la cel mai ridicat nivel, organizatorii competitiei au hotarat ca pentru acest sezon, singurul model Swift Sport care va fi acceptat la start este tipul NZ, fabricat in perioada 2011-2017. Tot ca o noutate absoluta pentru aceasta editie, in clasamentul final vor fi luate in considerare cele mai bune 7 rezultate, echipajele avand optiunea de a scadea fie doua etape de asfalt, fie o etapa de macadam si una de asfalt.

   Calendarul Swift Cup 2022 cuprinde toate cele noua etape programate in Campionatul National de Raliuri Betano din acest an competitional, debutul urmand a avea loc in acest weekend, cu ocazia Raliului Maramuresului (8-10 aprilie). Sezonul este asadar deschis de competitia pe asfalt din nordul tarii, acolo unde echipajele vor intampina peste 120 de kilometri de proba speciala si doua zile pline de concurs.

Cupa monomarca va continua la finalul lunii aprilie cu Raliul Harghitei (29-30 aprilie), ca mai apoi echipajele din Swift Cup sa concureze in Raliul Argesului (21-22 mai), Raliul Bucovinei (17-18 iunie), Raliul Sibiului (15-16 iulie), Raliul Moldovei (5-7 august), Raliul Iasului (2-3 septembrie), Raliul Clujului (7-9 octombrie) si Raliul Brasovului (28-29 octombrie).

   Chiar daca deocamdata numarul echipajelor inscrise in Swift Cup 2022 este mai mic comparativ cu sezonul precedent, suntem siguri ca spectacolul competitiei va fi pe masura, fiind foarte posibila alaturarea si altor competitori pe parcursul anului. Pentru etapa cu numarul unu a sezonului, Raliul Maramuresului, vor fi la start urmatoarele echipaje:

Paul Popa si Tudor Marza, un echipaj nou format care isi doreste sa lupte pentru prima pozitie in Swift Cup
David Tarta si Gergely Szabo, pilotul fiind un foarte bun cunoscator al probelor de la Baia-Mare si care, alaturi de Gergo Szabo, isi doreste sa debuteze cu o victorie in 2022
Artur Luca si Sabrina Camarda isi doresc sa sudeze cat mai bine relatia pilot-copilot, crescand ritmul de la o proba la alta
Andrei Gheorghiu si Bogdan Gheorghiu, un echipaj fiu-tata. Cei doi se vor concentra pe progresul tanarului pilot Andrei care mai are trei participari pe modelul Swift Sport
Paul Retegan si Adrian Maries, doi debutanti care pornesc cu entuziasm si dorinta afirmarii in cupa monomarca

   In 2022, Swift Cup este sustinuta de partenerii EASY INDUSTRY si COOP NETWORK. Partenerii tehnici ai cupei sunt: Hankook Competition, Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro, Protlum Suspension si Ferodo Racing prin Motorsport Europe. Parteneri media: RallyMax.ro si ABimages.

Recomandari pentru tine!