Bogdan Marisca este campion pe asfalt in 2021

epantofi.ro
  • Simone Tempestini are al saselea titlu national 

  • Echipa Napoca Rally Academy incheie acest sezon cu 5 titluri nationale in Campionatul National de Raliuri 

Echipa Napoca Rally Academy a castigat inca 2 titluri dupa participarea la Raliul Bucovinei in acest weekend. Dupa Simone Tempestini, campion al Romaniei pentru a sasea oara, Victor Supuran castigator la Cupa Dacia si titlul la echipe, Bogdan Marisca si-a adjudecat titlul de campion national in Campionatul de Raliuri pe asfalt, iar Ciprian Lupu, singurul pilot in scaun cu rotile din Romania, a castigat titlul la Debutanti . 

Raliul Bucovinei s-a desfasurat in zona Campulung Moldovenesc si dupa mai bine de 30 de ani de la ultima editie, i-a adus lui Bogdan Marisca titlul de campion pe asfalt, dupa ce s-a situat pe locul 2 , cu o cursa foarte disputata cu Sebastian Barbu. Ciprian Lupu si Andrei Pintilii au reusit sa devina campioni nationali la Debutanti, performanta lui Ciprian fiind una deosebita, el concurand pe o masina de raliuri special setata pentru persoane cu dizabilitati. 

 Cele 2 echipaje NRA completeaza astfel performantele celei mai bune echipe de raliuri din Romania , care detine si in acest an titlul absolut prin Simone Tempestini, la al saselea titlu in Romania. De asemenea, Victor Supuran si Mihai Supuran, sunt campioni la Cupa Dacia. 

 Pe plan international, 2021 a adus echipei NRA 2 victorii pe proba la general in ERC (Campionatul European de Raliuri) si mai multi timpi in top 5 pentru Simone Tempestini si 1 victorie pe proba la ERC3 Junior si 2 podiumuri la general cu Norbert Maior si Francesca Maior. 

Bogdan Marisca: “La Raliul Bucovinei a fost o cursa dificila, asa cum am anticipat, cu diferente de aderenta si probe noi, am plecat pe -3 grade si am terminat la 15 grade. Ii felicitam pe Sebi (Barbu) si Bogdan Iancu pentru victoria din Bucuvina, ii felicitam pe toti cei care au participat in acest campionat nefiresc de lung. Ne bucuram ca ne-am atins obiectivele din acest an – Simone Tempestini si Sergiu Itu din nou campioni, Victor Supuran la Cupa Dacia, si mai ales Ciprian Lupu la Debutanti. Clar, suntem foarte fericiti si le multumim tuturor pentru sprijin.

Marco Tempestini, team manager NRA: “2021 a fost un an foarte greu din multe puncte de vedere si un an in care ne-am dat seama ca valorile sportive sunt puse in plan secund, de multe ori. Vreau sa le  multumesc partenerilor nostri, de traditie, dar si celor noi care ni s-au alaturat in 2021, pentru ca ne-au permis inca un an de inalta performanta, in Romania si in Europa. Trebuie sa marturisesc ca victoriile noastre, pentru noi, nu sunt doar recorduri de doborat, sunt emotii traite impreuna, sunt fructul muncii fiecaruia dintre noi, implicati in fenomenul NRA si suntem foarte mandri de ce am facut si in 2021. Am vazut si anul aceasta mult mai multi fani pe probe, sper ca Federatia isi va da seama ca trebuie sa crestem inca in calitate evenimentele, ca raliurile sa poata reveni la ce erau in anii 90 pentru Romania, ca audienta. Sportul nostru furnizeaza niste trairi si emotii, cand participi live la el, adica fanul merge pe proba, sa “traiasca” fenomenul, iar prin live-uri si aplicatii este tot timpul conectat cu intregul eveniment. Calitatea trebuie sa aiba castig in fata cantitatii, asta se vede in toate sporturile de performanta, care incearca o spectacularizare, dar si mai mult in motorsport. Daca nu iesim din abordarea “populista” sa nu “suparam” pe nimeni, si sa reusim sa avem niste evenimente mari, cu 120-150 de masini, sa atraga pasionati din toata tara la ele, cred ca alte discipline ne-o vor lua inainte. Ne vom lua timp sa pregatim 2022 si sa decidem care va fi strategia noastra ca sa continuam sa le aducem partenerilor nostri si sustinatorilor cat mai multe satisfactii si rezultate. In continuare suntem mandri de “scoala” NRA pentru ca si in 2021 a adus performanta la toate nivelele. Sa ne vedem cu bine si sanatosi in 2022!

Ciprian Lupu: Suntem foarte fericiti pentru ca am obtinut titlul de campioni la Debutanti. Am muncit foarte mult pentru asta si in egala masura am avut si noroc, dar si ghinion anul acesta.Nu  cred ca as fi putut reusi performanta aceasta fara sprijinul NRA si al partenerilor. Ne bucuram si de rezultatele colegilor si a echipei si cred ca am reusit sa “scriem” inca o pagina in istoria motorsportului romanesc.

Partenerii echipei NRA in 2021 sunt  Banca Transilvania, OMV, De Longhi, Joie Baby Romania, Castrol Romania, foodpanda, Consiliul Local si Primaria Cluj-Napoca.

 

Credite foto – Flavius Croitoriu, Attila Szabo, Mihai Stetcu 

Recomandari pentru tine!