12 echipaje si o surpriza in Cupa DACIA la Raliul Argesului

Campionatul National de Raliuri 2020 va incepe in acest weekend cu Raliul Argesului, care va avea loc pe Transfagarasan si pe probele de asfalt din zona Campulung pe 26 si 27 iunie. Cupa DACIA s-a dovedit inca o data a fi o varianta atractiva pentru concurenti tinand cont de provocarile financiare post-pandemie: nu mai putin de 13 echipaje si-au anuntat prezenta la start.

Campionii Cupei DACIA 2019, Cristi Sugar/Vlad Colceriu, vin cu un singur obiectiv in minte: sa fie cei mai rapizi la bordul Sanderoului si sa isi apere titlul castigat anul trecut. La varf se vor lupta si Dragos Popa/Sorin Colceriu, dar si tanara Cristiana Oprea, care de data asta va beneficia de experienta copilotului Dumitru Gheorghe, campion al editiei din 2010 alaturi de Viorel Ivan. Lor li se alatura Horea Balea/Mihai Luncan si Dan Albut/Cristian Bala, echipaje care vor puncta pentru noua echipa clujeana Danny Ungur Racing. Toti vor alerga romaneste cu modelul Sandero.
La start se vor afla si alte nume cunoscute din editiile anterioare: Artur Luca, cu un nou copilot – Ionut Gheorghe, Radu Luca/Dorina Luca, Silviu Procopiu/Mihai Stanciu si Daniel Rusciuga/Marian Varban, acestia din urma demonstrandu-si punctual viteza pe probele din anii anteriori. Surpriza etapei este Raul Badiu, inscris din partea echipei DTO Rally Team tot cu un Sandero, desi acesta este dublu campion al competitiei monomarca – 2013 si 2016 – dar si concurent in Campionatul Mondial de Raliuri – Junior WRC. Singurul echipaj care va concura cu modelul Logan este Florian Popescu/Dragos Badea.

Debutantii se lasa asteptati, doar 2 echipaje fiind inscrise la aceasta categorie: Victor Supuran/Andrei Pintilii din partea Napoca Rally Academy si Mihai Dumitrescu/Bogdan Nitescu.


Ca urmare a revizuirii calendarului competitional post-pandemie, in 2020 se vor disputa 6 etape iar clasamentul de final de an se va construi cu cele mai bune n-1 rezultate.

Editia aniversara Raliul Argesului 20 de ani propune un format compact de cursa, adaptandu-se cerintelor de siguranta impotriva COVID-19, astfel ca echipajele vor avea de parcurs doar 105km insumati din 6 probe speciale pe asfalt.

Accesul spectatorilor nu este permis pe probe, insa organizatorii au gasit solutia transmiterii in direct a momentelor importante pe www.raliulargesului.ro, dar si pe paginile de facebook Raliul Argesului si Eurosport Romania. Transmisia va fi asigurata de multiple camere de filmat, totul fiind procesat in cadrul unui studio mobil care va fi amplasat pe probele speciale. Totodata, fanii se vor bucura de un comentariu care va insoti imaginile, de interviuri cu pilotii si de informatii in timp real, direct in casele spectatorilor.

Ziua de vineri, 26 iunie, va incepe cu shakedown-ul organizat la Budeasa Mica, la fel ca in 2019. La ora 16:30 va pleca prima masina de concurs din parcul de service organizat in Piata Vasile Milea din Pitesti, dupa o scurta oprire pe rampa de start, de unde se va difuza live, online, prezentarea oficiala a echipajelor. Prima zi de concurs este formata din noua proba Godeni (12,4km) din apropiere de Campulung, care va fi parcursa de 2 ori. Cu un traseu tehnic care isi schimba configuratia la mijlocul probei, va fi cu siguranta un test pentru echipaje dupa o pauza de aproape 9 luni.

Ziua de sambata readuce in atentia echipajelor proba regina Transfagarasan, care va fi parcursa in ambele sensuri si propune 4 probe speciale ce insumeaza 80km. La mijlocul zilei, echipajele se vor regrupa la Cabana Capra, urmand sa aiba si 30 de minute de service indepartat inainte sa parcurga ultimele 2 speciale.

Cele mai rapide echipaje vor fi premiate sambata la ora 18:30 in cadrul unei festivitati de premiere cu acces restrictionat, in parcul de service.

Cupa DACIA 2019 are ca parteneri Dacia Finance – servicii de leasing, Viarom – constructii drumuri, Mival Class si Happy Credit. Parteneri tehnici sunt GT2i – marca de produse echipamente protectie sport auto. Pentru al treilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competitie pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning. Partener media este Radio Romania Actualitati, care dupa fiecare raliu le ofera ocazia pilotilor si copilotilor care alearga romaneste sa isi impartaseasca direct din studio experientele din masina de curse, in cadrul emisiunii “Intre Prieteni”.
Mai multe informatii despre evolutia echipajelor si noutatile competitiei monomarca puteti gasi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia si pe contul de instagram @cupadacia.

Lista echipajelor inscrise la Raliul Argesului 2020, prima etapa a editiei a 14-a a Cupei Dacia:
1. C.Sugar/V.Colceriu
2. C.Oprea/D.Gheorghe
3. D.Popa/S.Colceriu
4. H.Balea/M.Luncan
5. A.Luca/I.Gheorghe
6. R.Luca/D.Luca
7. M.Procopiu/M.Stanciu
8. D.Albut/C.Balea
9. F.Popescu/D.Badea
10. D.Rusciuga/M.Varban
11. R.Badiu/T.Gaina

Debutanti
12. V.Supuran/A.Pintilii
13. M.Dumitrescu/B.Nitescu

*Se acorda 4p bonus pentru participare

Foto de RallyZoom.ro

Recomandari pentru tine!