Raliul Perla Harghitei aduce la start 81 de echipaje

Inscrieri numeroasa la Raliul Perla Harghitei 2018, 3 campionate si 81 de echipaje.

Punctand ca si etapa a V-a din Campionatul National de Raliuri Dunlop, Raliul Perla Harghitei 2018 aduce la startul etapei nu mai putin de 81 de echipaje care se vor duela pe probele speciale ale etapei. Echipajele vor avea de parcurs un numar de 12 probe speciale cu o lungime totala de  121,30 km. 

59 de echipaje vor puncta pentru Campionatul National de Raliuri Dunlop, 5 echipaje puncteaza pentru Campionatul National de Raliuri pentru Autovehicule Istorice si de Competitie Dunlop 2018, iar pentru Rally2 s-au inscris  un numar de 17 echipaje.

Lista de Inscrieri Raliul Perla Harghitei 2018

Cea mai lunga proba speciala din campionat se va parcurge in Harghita.

In prima zi din Harghita sunt programate un numar de 3 probe speciale in lungime de 42.25 km, iar in dimineata zilei de vineri ( 13 iulie 2018 ) este programata si sesiunea de shakedown incepana cu ora 08:00 pana la orele 13:00.

PS 1 Bucin (29,05 km), proba regina este cea mai lunga proba speciala din CNRD 2018. Startul probei este la iesirea din comuna Praid spre Gheorgheni (DN 13B), iar sosirea este pozitionata in apropierea localitatii Borzont. Pe concurenti ii asteapta o urcare de cca 19 de km (de la altitudinea de 503 m) de la Praid pana la Pasul Bucin (1198 m), apoi urmeaza o coborare de 10 km pana la Borzont (855 m altitudine).

Sunt multe zone, unde spectatorii pot urmari concurentii, in special pe urcarea dinspre Praid unde sunt si suficiente locuri de parcare. O locatie speciala ar fi Pasul Bucin, cu multe parcari, dar si restaurante. Coborarea spre Borzont este cu multe viraje de tip ac de par, insa cu foarte putine locuri de parcare, respectiv zone sigure pentru spectatori. Recomandam spectatorilor prima parte a probei (primii 4-5 km) si Pasul Bucin pentru a urmari spectacolul sportiv.
 
PS 2 Liban (11,88 km). Startul probei este in apropierea comunei Suseni pe DJ 138. Prima parte a probei este in urcare pana la Pasul Liban, iar partea a doua este in coborare, cu multe viraje rapide. Pentru spectatori recomandam Pasul Liban, pe platou sunt locuri de parcare, respectiv prima parte a probei, urcarea dinspre Suseni.
 
PS 3 Dietrich Arpad (1,8 km). Superspeciala Raliului Harghitei se va desfaaura in zona ultracentrala a municipiului Odorheiu Secuiesc. Traseul a fost desenat in apropierea parcului de service, startul fiind din Piata Primariei.

9 probe speciale au de parcurs concurentii in ziua secunda de la Raliul Parle Harghitei.

Pentru ziua a doua organizatorii au pregatit inca 9 probe speciale in lungime totala de 79.05 km, acestea reprezentand 3 bucle.

PS 4, 7, 10 Valeni (6,44 km). Este o proba scurta, insa este foarte virajata cu urcari si coborari. Spectatorii pot parca masinile la cele doua intrari spre satul Chinusu, respectiv in zona stopului probei.

PS 5, 8, 11 Sanpaul (6,27). Cea mai scurta proba dupa superspeciala, dar si cea mai rapida. Startul probei este in apropierea pescariei Sanpaul pe DJ 131, prima parte este in urcare cu viraje rapide si spectaculoase terminand cu un viraj in ac de par, dupa care incepe o coborare pana la intersectia DJ 132.

Ultima parte a probei este foarte rapida, sosirea fiind la intrarea comunei Craciunel. Recomandam spectatorilor zona pescariei, platoul aflat la jumatatea probei si intersectia DJ 131 cu DJ 132, unde sunt zone si pentru a parca masinile.

PS 6, 9, 12 Lueta (13,73). Una dintre cele mai spectaculoase probe speciale din CNRD. Startul este situat la iesirea comunei Lueta pe DC 29 si este in panta. Proba este foarte ingusta, cu foarte multe viraje. Prima parte este in urcare, dupa care urmeaza o coborare pana la Baile Chirui, dupa care se urca pana la Kalibasko, intersectia cu DN 13A.

Recomandam spectatorilor zona platoului Lueta, in apropierea startului, zona denumita Asszonybosszanto si Baile Chirui. In ultima parte a probei nu sunt zone pentru spectatori, drumul trecand printr-o zona impadurita.

Recomandari pentru tine!