77 de echipaje vor concura in Raliul Argesului 2019

Dupa noua ani de pauza, Raliul Argesului revine in 2019 in Campionatul National de Raliuri in perioada 2-4 mai. Desfasurat pe 8 probe speciale pe drumurile de langa Curtea de Arges, din Pitesti si de pe Transfagarasan, competitia prezinta un interes ridicat pentru sportivii din Romania datorita numarului mare de echipaje care s-au inscris.

Lista completa de inscrieri este disponibila in AICI.

Cu un total de 77 de inscrisi in cele trei campionate care-si vor desfasura prima etapa din 2019 la Pitesti (Campionatul National de Raliuri, Campionatul National de Rally2, Campionatul National de Raliuri pentru Vehicule Istorice), lupta pe probele speciale va fi una interesanta si spectaculoasa. Desigur, numarul total de masini care va fi la start poate creste in zilele urmatoare, cum inscrieri se pot face pana in ziua startului achitand taxe suplimentare, 80 fiind numarul maxim de inscrisi acceptat de organizator.

In Campionatul National de Raliuri, din cele 56 de echipaje inscrise se remarca cele 9 care vor concura cu modele R5: campionii en-titre Simone Tempestini & Sergiu Itu (Hyundai i20), vicecampionii din 2018 Valentin Porcisteanu si Dan Dobre, dar si Bogdan Marisca & Sebastian Itu (Ford Fiesta) si Dan Girtofan & Tudor Marza (Skoda Fabia). Cu modele de top vor concura si Titi Aur & Silviu Moraru (Skoda Fabia), Costel Casuneanu & Valentin Hard (Skoda Fabia), Catalin Grigoriu & Bogdan Rotaru (Ford Fiesta), Sebastian Barbu & Bogdan Iancu (Skoda Fabia) si Cristi Dolofan & Mihai Sandu, pe un Peugeot 208.

Desi mai slab populata decat in alte sezoane, fosta clasa 3, numita din 2019 RC2N, va avea la start 4 echipaje: Razvan & Manuela Trisnevschi, Adrian Grigore & Vlad Terzi si Cristi Timisica (fara un copilot anuntat in prezent) pe modele Mitsubishi Lancer EVO, dar si pe Andrei Girtofan & Doru Vraja pe un Subaru Impreza STi. In categoria masinilor cu tractiune fata lupta se va da intre concurentii inscrisi in RC3 si RC4, cele mai sonore nume fiind ale echipajelor Adrian Teslovan & Vajk Imre Cseh (Citroen DS3 R3T), Mihai Manole & Florin Dorca (Renault Clio R3), Enis Arif & Carmen Poenaru (Honda Civic R3), dar si a celor care iau startul cu modele R2: Csongor Szabo & Rares Fetean (Ford Fiesta), Alexandru Gheorghe & Ciprian Solomon, Eugen Caragui & Robert Fus, Mihnea Muresan & Marc Banca si Andrei Coreanu & Iulian Nicolaescu, toate cele patru echipaje concurand cu modele Peugeot 208 R2.

Clasa RC5 (fosta clasa 9) va fi, din nou, cea mai populata, numeroase modele Sandero, Logan si Swift Sport aflandu-se la start in cupele monomarca. Mentionam prezenta lui Andrei Mitre si a copilotului Robert Maior, Cristian Sugar & Vlad Colceriu si a lui Dragos Popa & Sorin Colceriu, toti pe Dacii Sandero, dar si a echipajelor din Cupa Suzuki: Bogdan Vrabie & Levente Csegzy, Danut Budai & Lucian Budai si Bogdan Talasman & Andrei Mitrasca. Clasa 11 va avea participanti de marca si in 2019, Thomas Abraham si Rares Silasi, cu al lor spectaculos Mitsubishi Lancer Kombi fiind la start, alaturi de Bogdan & Delia Nastase, dar si de Adi Iliescu & Rares Badea.

In Campionatul National de Raliuri pentru Vehicule Istorice sunt inscrise 5 echipaje care vor concura cu masini superbe, care nu trebuie ratate pe probele speciale. Gunther Graef & Cristian Cibu si Lorincz Borbely & Levente Kovacs vor lua startul cu modele BMW 2002, Dorin Alexandrescu & Andrei Motescu si Andrei Agapian alaturi de Eduard Ghenciu cu modele Golf, in timp ce Catalin Ghigea si Andrei Barbu se vor afla la start cu o Alfa Romeo Alfetta GTV.

lista_inscrieri19f

Campionatul National de Rally2 debuteaza in 2019 cu 16 echipaje la start, printre care si vicecampionii din 2019, Bogdan Moldovan & Sergiu Rogozan, care au schimbat masina de concurs si vor ”alerga” cu un Mitsubishi Lancer EVO. Printre numele sonore care vor concura in Raliul Argesului in campionatul secund de raliuri se numara si Emanuel Resiga & Denisa Draghici (Citroen Saxo), Dan & Alexandra Nicoschi (Seat Ibiza GTI), Florian Niturad & Mihai Popa (Ford Fiesta), Cosmin Salistean & Stefan Raita (Renault Clio) sau Cristian Pesotchi & Ana Bianca Radu (Dacia Logan).

Recomandari pentru tine!