TESS Rally Brasov 2023 incheie sezonul cu 63 de echipaje la start

Digiqole Ad

Tess Rally Brasov ( Raliul Brasovului ) este ultima etapa din Campionatul National de Raliuri, ajuns la editia cu numarul 52, fiind programat in perioada 27-29 Octombrie 2023, avand probele speciale in jurul Brasovului.

Editia din acest an va avea 7 probe speciale cu o lungime totala de 117,69 km de macadam pur si 2,60 km de asfalt in centrul orasului. Lista de inscrieri este una destul de lunga, avand 63 de echipaje pe lista finala.

Pe probele deja celebre precum „Bran„, „Predeal„, „Sacele” si Super Speciala „Brasov Rally Show” se vor duela echipaje din Romania, Slovenia, Italia, Norvegia si Franta.

Vedeta etapei va fi din nou Norvegeanul Mads Østberg, campionul mondial a categoriei WRC2 din sezonul 2020 care este pentru a doua oara in Romania. Dupa ce a participat in sezonul 2021, vine in acest an pentru victorie si spera sa nu aibe din nou parte de abandon. Anul acesta nu vom avea parte de duelul Mads-Simone, deoarece pilotul echipei Napoca Rally Academy nu va fi la start, am mentionat doar pilotul echipei clujene deoarece copilotul sau, Sergiu Itu, il va seconda chiar pe norvegean pe modelul Citroen C3 Rally2.

Un alt pilot cunoscut atat din CNR, cat si international, participant in Junior WRC, il avem pe Raul Badiu, insa nu din partea stanga a masini asa cum ne-am obisnuit, sibianul participa din postura de copilot pentru Eugen Caragui pe modelul Citroen C3 Rally2.

O alta surpriza frumoasa a etapei este trecerea lui Manu Mihalache de la modelul Mitsubishi Lancer Evo, la un superb model Skoda Fabia Rally2. Manu va forma un echipaj in cadrul ultimei etape din CNR alaturi de Janos Soos.

12 modele Rally2 se vor duela la Brasov in acest weekend, pe langa modelele Skoda si Citroen, Adi Teslovan alaturi de Vajk-Imre Cseh vor aduce singurul model Ford Fiesta Rally2 la start, harghitenii fiind lideri la general in Campionatul National de Raliuri pe macadam, acestia sunt favoriti pentru titlul national.

Lista de inscrieri se poate vedea pe pagina noastra dedicataRaliul Brasovului

TESS Rally Brasov
photo by Flavius Croitoriu

Timisoreanul Cristi Sugar alaturi de Vlad Colceriu se vor duela intensa cu echipajul format din Jean Tatu Jr. si Gabriel Lazar in cadrul categoriei doua roti motrice. Echipajele Istvan Soos/Akos Szabo si Costi Tudose alaturi de Rares Fetean se vor duela si ele la podiumul categorie, insa pe modele inferioare, fiind vorba de Renault Clio Rally5.

Prima zi din Tess Rally Brasov este vineri, 27 Octombrie 2023, atunci cand va avea loc sesiunea de shakedown a raliului, urmand ca in seara zilei sa aiba loc Startul Festiv din Livada Postei. Prima proba speciala a raliului se va desfasura Sambata, atunci cand sunt programate 5 probe speciale, cate doua treceri pe Bran si Sacele, iar pe proba Predeal echipajele vor alerga o singura data.

Ultimele doua probe sunt programate pentru ziua de Duminica, Sacele va fi din nou parcursa si va conta ca si Power Stage pentru Tess Rally Brasov, iar finalul raliului si implicit a sezonului 2023 va avea loc odata cu parcurgerea SuperSpecialei ” BRASOV RALLY SHOW „.

Programul raliului, hartile probelor speciale, lista de inscrieri, transmisiunea live a probelor, dae si alte informatii utile se pot vedea pe pagina noastra dedicata acestui raliuRaliul Brasovului( Tess Rally Brasov )

Timpi Live Tess Rally Brasovlive.fras.ro

Recomandari pentru tine!