Podium pentru Giri in ERT si CNR la Raliul Aradului

11259020_10200574434080263_1103550216_n  Echipajul Dan Gîrtofan și Tudor Mârza termină cea de a doua etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop pe pozitia a 5 a, iar în European Rally Trophy  s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului.

Pentru Giri acest rezultat este unul foarte bun, adversarii sai venind cu material de concurs foarte bun, fiind prezenți la start cu R5-uri de ultimă generație.

Dan a povestit cum a fost prima etapă din CNR, prima pe macadam în acest sezon, sustinand că, pentru ei, acest raliu a fost unul foarte solicitant și greu, așa cum s-au asteptat. Materialul de concurs a fost ok, fără probleme tehnice ale mașini. Singura problemă care la demoralizat a fost pe PS4, când celulele de la start sau oprit cu 7 secunde înainte de a pleca pe probă.

Dan a precizat că a negociat cu arbitrul prezent, că nu a fost vina lui si mașina nemișcandu-se, ci a fost o problemă a celulelor, acesta a plecat după 22 de secunde, insă primii 4, 5 km numai cu gândul la probă nu a fost.

În ziua secundă, pe prima buclă, a ales un setup nepotrivit care nu la avantajat și nu a reușit sa scoata un timp bun. Pe a doua buclă, a reușit să gasească un setup bun, care ia fost în avantaj și a reușit să urce în clasamentul ERT si CNR pană pe poziția a 3 a, respectiv a 5 a. Acesta declarand că era de preferat să fie invers, însa este bine și acest clasament.

Echipajul Dan Gîrtofan – Tudor Mârza se clasează după etapa de la Arad pe poziția a 3 a în clasamentul general, iar în clasa 3, pe aceiași treaptă a podiumului.

 

Foto Botyan Alexandru

L. Florin Claudiu

Recomandari pentru tine!