Napoca Rally Academy prezenta in Harghita in formula restransa

Simone Tempestini si Norbert Maior sunt marii absenti de la aceasta etapa ai echipei Napoca Rally Academy

Echipa Napoca Rally Academy va participa in formula restransa la etapa de la Harghita care va avea loc in perioada 7-8 mai. Marii absenti vor fi campionul en titre Simone Tempestini si liderul de la 2 roti motrice, Norbert Maior.

Componenta echipei NRA la Harghita Rally: Bogdan Marisca cu Sergiu Itu pe Ford Fiesta R5, Victor Supuran cu Sebastian Itu pe Dacia Sandero, Ciprian Lupu, singurul pilot roman in scaun cu rotile cu Andrei Pintilii pe Citroen C2 la clasa 12 si Ioan Mihut cu Laurentiu Mandu cu Subaru la clasa 11.

Marco Tempestini a spus: “Harghita este un raliu care ne aminteste mereu de rezultatele frumoase si la individual, dar si ca echipa. Ne plac probele, ne place atmosfera si organizarea, dar din pacate, din cauza alegerii “bizare” a Federatiei Romane de Automobilism Sportiv cu formatul campionatului cu 11 raliuri din care poti sa punctezi la 7, suntem constransi sa facem alegeri dureroase. Iata ca 2 din 3 echipaje de la varf vor absenta la Harghita. Cine a gandit acest format, care la prima vedere este construit pentru a mari veniturile federatiei din taxele de la organizatori si in nici un caz pentru cresterea spectacolului si a competitiei sportive, trebuie sa isi asume ca mai multe raliuri nu vor avea parte de participanti importanti si vor lipsi duelurile frumoase.

Noi trebuie sa maximizam folosirea resursele noastre si pe langa continuarea traditiei de a castiga in CNRB avem o prioritate si credem noi, o responsabilitate, fata de motorsportul din Romania sa incercam sa sustinem proiectele internationale ale lui Simone si Norbert. Speram ca si echipa NRA de la Harghita sa va descurca bine si sambata vom avea ce sa sarbatorim”,  mai spus Managerul echipei Napoca Rally Academy.

Bogdan Marisca – schimb de generatii de copiloti

Bogdan Marisca: „Cum formatul acestui campionat nu este cel mai prietenos pentru unii dintre noi, din respect pentru partenerii nostri si pentru fani, noi, la Napoca Rally Academy, am hotarat sa facem in asa fel incat sa fim prezenti la start la cat mai multe raliuri. Vom alterna participarile si vom face in asa fel incat echipa sa fie mereu solida, iar resursele sa fie folosite cat mai bine. Imi place foarte mult Raliul Harghitei, unde am si obtinut prima victorie din cariera in 2001 si unde am avut si alte rezultate bune. Ma simt extraordinar ori de cate ori vin aici. Am alaturi de mine un alt Itu – de aceasta data pe Sergiu Itu. Ma bucur sa am ocazia sa merg si alaturi de fiu si sper sa ne iasa o figura frumoasa.

Victor Supuran: “La aceasta etapa scopul meu este acelasi ca de fiecare data, si anume sa termin impreuna cu Sebi cat mai sus in cadrul Cupei Dacia si sa acumulez cat mai multa experienta. Stiu ca am ce invata de la un copilot ca Sebastian Itu, caruia vreau sa ii multumesc inca o data pentru faptul ca a fost dispus sa fie alaturi de mine la acest raliu.

Ciprian Lupu: “Suntem nerabdatori sa participam la Raliul Harghitei, mai ales ca anul trecut am reusit doar o zi pe probe. Relatia care se consolideaza cu Andrei, copilotul meu, este de bun augur si vom incerca sa marim ritmul la acest raliu. Va fi o luna foarte aglomerata pentru mine, cu participari la competitii in fiecare weekend, ceea ce ma bucura si ma motiveaza.

Partenerii echipei Napoca Rally Academy in 2021 sunt Banca Transilvania, OMV, De Longhi, Joie Baby Romania, Castrol Romania si FoodPanda.

Raliul Harghitei se desfasoara vineri si sambata (7-8 mai) pe asfalt, pe o distanta de 398,55 kilometri, dintre care 112,6 kilometri de 12 probe speciale (Liban, Bucin, Lueta, Craciunel, Martinis). Pe lista de inscrieri de la Raliul Perla Harghitei se regasesc 84 de echipaje.

Recomandari pentru tine!