Lupta dubla la Raliul Sibiului – pentru titlu si pentru cauza Adelei

Dupa sase raliuri lungi, pe suprafete si in conditii variate, sezonul 2018 al Campionatului National de Raliuri ajunge in acest weekend la final. Ultima etapa din acest an se desfasoara pe asfaltul din judetul Sibiu, acolo unde are loc Raliul Sibiului: 123 de kilometri cronometrati pe durata a trei zile de concurs, pe 9 probe speciale distincte.

Raliul Sibiului 2018 are cateva modificari semnificative fata de editia de anul trecut: parcul de service se muta in zona de vest a orasului, superspeciala va avea loc in preajma Salii Transilvania din Sibiu, in timp ce startul festiv se va desfasura in Piata Mica. De asemenea, probele speciale reprezinta noutati: revine proba ”Dobarca”, desfasurata intre localitatile Poiana Sibiului si Dobarca, ”Paltinis” in urcare si coborare va avea loc pe o distanta marita, de 17 kilometri, in timp ce, in premiera, echipajele vor avea de parcurs o portiune din Transfagarasan, pana la Balea Cascada.

Pentru Csongor Szabo si Rares Fetean, Raliul Sibiului reprezinta ultima lupta in cele doua clasamente unde echipajul isi propune rezultate: sa devina castigatori ai clasei 7 si sa incheie sezonul pe podiumul clasamentului masinilor cu 2 roti motrice. Dupa peripetiile de la Iasi, ultimul macadam din 2018, echipajul este nevoit sa aiba un raliu foarte bun pentru a-si indeplini obiectivele. ”Am ajuns foarte repede la finalul sezonului, parca ieri eram la Brasov in fata unui nou an competitional. Ne dorim ca la Sibiu sa avem un parcurs excelent si, de ce nu, poate repetam rezultatul din 2017. Scopul nostru este sa ne asiguram titlul clasei 7 si podiumul la 2RM si vom face tot ce ne sta in putinta pentru a reusi” a spus Csongor inaintea startului.

 

Cu probe speciale noi si variate, raliul va fi o provocare pentru echipaj: ”O sa fie un raliu interesant. Apreciem faptul ca avem probe noi, care speram sa aduca multi fani pe margine, dar nu este util pentru sportivi ca un raliu sa fie desfasurat pe durata a trei zile de concurs. O sa fie dificil, dar vom incerca sa gestionam totul inteligent de la inceput pana la final” a continuat Csongor Szabo inaintea Raliului Sibiului, ultima etapa din calendar.

Raliul Sibiului 2018 aduce o noua provocare pentru echipaj, pe langa cea sportiva: Csongor si Rares isi propun sa promoveze o cauza umanitara, dedicata unei fetite de doar trei ani si jumatate care se confrunta cu o problema medicala complicata: paralizie cerebrala. Adela se lupta de la 6 luni cu terapia si cu recuperarea, avand in acest moment o sansa la o recuperare mai buna daca va urma o interventie chirurgicala in SUA, in decembrie. Cum costurile sunt foarte mari pentru familie, echipajul va promova cauza pe masina de concurs la Raliul Sibiului si va incuraja echipajele si fanii sa doneze pentru Adela pentru a strange suma necesara pentru interventie, aproximativ 60.000 USD.

Donatiile se pot face pe campania pornita pe Facebook – https://www.facebook.com/donate/221624335165265/ sau in unul din conturile de mai jos (pe numele Florentina Negoita):
1. RON – RO63BTRL00801201526071XX
1. EUR – RO12BTRL00804201526071XX
2. USD – RO46BTRL00802201526071XX

In 2018, echipajul Csongor Szabo – Rares Fetean este sustinut de Ferroli Romania,, Brenntag, Szaboek, Instal Dac, Instal Carpatica, AMK Impex, Auto – Bogyo, Gother Service si partenerii media RallyMax, We Radio si Observatorul de Covasna.

Recomandari pentru tine!