Napoca Rally Academy ia startul in sezonul 2021 la Raliul Brasovului

Ministrul Tineretului si Sportului, Eduard Novak a fost alaturi de echipa NRA la evenimentul de lansare a echipei in noul sezon. NRA porneste la drum in 2021 cu aceleasi ganduri si dorinte de victorie: Simone Tempestini va concura pentru al saselea titlu de campion al Romaniei, Bogdan Marisca merge cu speranta de a face un numar suficient de etape ca sa poata lupta pentru podiumul la general, Norbert Maior pentru un nou titlu la 2 roti motrice, Victor Supuran cu dorinta de castiga Cupa Dacia, Ciprian Lupu sa se claseze cat mai sus la debutanti si Ioan Mihut cu o clasare cat mai buna la clasa 11. Si evident, ne dorim titlul la echipe!

Pentru ca s-a infiintat si campionatul pe asfalt, la care la Brasov s-au inscris si Bogdan Marisca si Simone Tempestini, credem ca avem multe sanse si in castigarea acestuia.

In afara de obiectivele interne, NRA lucreaza din greu sa poata  asigura programele dorite in ERC pentru Simone si Norbert, dar aici avem inca multe lucruri de facut, chiar daca calendarul incepe doar in mai-iunie.

Eduard Novak: “Ma bucur sa fiu alaturi de echipa NRA la inceputul acestui sezon. M-am urcat din nou in masina de raliu alaturi de Simone Tempestini si l-am si provocat la o cursa pe bicicleta. Simone va reprezenta Romania in Campionatul European de Raliuri alaturi de ceilalti sportivi ai Lotului National  si este deja un nume pentru motorsportul romanesc. Voi incuraja mereu initiativele care spijina tinerii sportivi, iar NRA este o echipa care a depus multe eforturi pentru ca acest sport sa creasca. Le urez succes tuturor sportivilor care participa la cea de-a 50 editie a Raliului Brasovului!

Marco Tempestini: Anul 2021 va a fi unul destul de complicat pentru echipajele implicate in CNRB, din cauza numarului mare de etape prevazute si pentru ca provocarile date de pandemie nu s-au incheiat inca. Din cauza formatului pe care Federatia l-a decis pentru campionat, cu 7 din 11 etape ca maxim la care sa poata puncta fiecare pilot, credem ca vom vedea doar cateva raliuri cu toti concurentii la start, din pacate zicem noi.  Va fi nevoie de o adevarata strategie pentru cine ia startul, la care raliu, iar pentru fani va a fi mai greu de inteles care este situatia reala in toate clasamentele, dar sigur ne vom obisnui si cu aceste dificultati.

Napoca Rally Academy anunta cu bucurie ca pe langa partenerii cu traditie ai echipei – BT, OMV si De Longhi, partenerii noi care s-au alaturat proiectului NRA in CNRB 2021 sunt Joie Baby Romania, Castrol Romania si FoodPanda.

Bogdan Marisca: „Eu merg si in acest an pe Ford Fiesta si pe mana celor 2 copiloti – Sebastian Itu si Karoly Borbely. Voi face tot posibilul sa merg in cat mai multe etape, inclusiv in campionatul pe asfalt. Recunosc ca pare un an complicat, dar sunt multumit ca putem lua startul si in acest sezon si ca echipa este inchegata si pregatita.

Norbert Maior: Pentru noi, raliul Brasovului de anul acesta va reprezenta o adevarata provocare deoarece vom lua startul cu o masina noua. Este vorba despre un Citroen DS3 R3 Max. Este un pas inainte si speram sa ne acomodam cat mai rapid cu aceasta masina. Venim cu multe noutati la Brasov, pe langa materialul de concurs, suntem extrem de bucurosi sa le uram bun-venit alaturi de noi noilor parteneri. Ne asteapta un Brasov destul de capricios din pricina vremii si a temperaturilor relativ scazute, dar avem incredere ca ne vom descurca bine si suntem nerabdatori sa fim la start.

Ciprian Lupu:Dupa primele mele starturi, mi-am dorit foarte mult sa fac parte oficial din NRA. In acest sezon pot spune ca mai bifez un vis din bucket list-ul meu. M-am pregatit mai bine ca niciodata pentru acest sezon. As minti sa spun ca nu am emotii, fiind si raliul meu de casa, dar si din cauza conditiilor meteo, insa sunt foarte increzator si bucuros pentru ca fac pasi inainte.

Victor Supuran: Principalul nostru obiectiv este de a acumula in primul rand cat mai multa experienta. De asemenea, impreuna cu Mihai ne-am propus castigarea titlului de campioni ai Cupei Dacia si de a creste impreuna, astfel incat sa devenim un echipaj  cat mai bun si de ce nu, sa ne simtim bine. Eu personal ma simt pregatit sa iau startul in acest campionat, mai ales ca prima etapa este la Brasov, “etapa mea de casa”.

Componenta echipei NRA in 2021: Simone Tempestini cu Sergiu Itu pe Skoda Fabia R5, Bogdan Marisca cu cei doi copiloti ai lui – Sebastian Itu si Borbely Karoli pe Ford Fiesta R5, Norbert si Francesca Maior cu Citroen DS3, Victor cu Mihai Supuran pe Dacia Sandero, Ciprian Lupu, singurul pilot roman in scaun cu rotile cu Andrei Pintilii pe Citroen C2 la clasa 12 si Ioan Mihut, cu Subaru la clasa 11. 

Raliul Brasovului se desfasoara vineri si sambata (26-27 martie) pe asfalt, pe o distanta de 447,7 kilometri, dintre care 118 kilometri de probe speciale (Fagaras, Soars, Brasov, Babarunca, Muntele Rosu, Poiana Brasov).

Recomandari pentru tine!