Sebastian Barbu: “Raliul de casa nu este tot timpul cel mai frumos si mai usor raliu din calendar!”

Sebastian Barbu si Bogdan Iancu au terminat Raliul Sibiului, etapa a cincea din Campionatul National de Raliuri Betano, pe locul 4 si continua lupta pentru titlul national din acest sezon. Echipajul sibian era in drum spre un nou loc pe podium, dar a pierdut timp din cauza penelor facute in ziua a doua a raliului. Din pacate, Sebastian Barbu si Bogdan Iancu nu au avut suficient timp sa testeze anvelopele MRF inaintea acestui raliu, asa ca au mers la Sibiu cu un alt tip de pneuri.

Pentru prima oara in cariera, Sebastian Barbu si Bogdan Iancu au luat startul in Raliul Sibiului, etapa a cincea din Campionatul National de Raliuri Betano, din postura de lideri in clasamentul general. Dupa ce au reusit sa atraga si doi parteneri importanti, ARC Staking Solutions si MRF Tyres prin Elite Tactical, echipajul sibian a inceput cursa de casa intr-o nota optimista, obiectivul fiind sa continue sirul de clasari pe podium inceput inca din sezonul trecut si sa-si consolideze prima pozitie in clasament.

Vineri, in prima zi a raliului, au fost programate 5 probe speciale, cate doua treceri pe probele Gatul Berbecului si Cheile Cibinului si Santa pe noapte, dar prima trecere pe Gatul Berbecului a fost anulata din motive de securitate.

“Am pornit cat se poate de pozitiv si optimist in aceasta etapa, dar pe primi kilometri de pe prima proba speciala era sa ne lovim cu o masina care urma sa intre pe contrasens. Proba speciala a fost anulata, dar acest incident ne-a scos, pe mine si pe Bogdan, din ritmul de cursa si nu am reusit sa ne mai concentram panp la final. Este pacat ca inca mai exista oameni care nu inteleg restrictiile impuse in cadrul unui eveniment sportiv si ca oamenii de ordine nu reusesc sa se impuna in fata lor”, a spus Sebastian Barbu, dupa prima zi din Raliul Sibiului.

Dupa acest incident, Sebastian Barbu si Bogdan Iancu au terminat in top trei urmatoarele 3 probe speciale, iar pe Santa de noapte, cea mai asteptata proba de catre spectatori, au avut cel mai bun timp.

“Dupa evenimentul de pe prima proba faptul ca am reusit sa terminam ziua cu o victorie pe speciala Santa de noapte, in fata unui public atat de numeros, este ceva special pentru noi. Suntem mult mai motivati acum si vom incerca sa recuperam din timpul pierdut astazi”, a spus Sebastian Barbu, care ocupa pozitia a doua la general dupa prima zi din Raliul Sibiului.

Sambata, in ziua a doua din Raliul Sibiului, au fost programate alte 5 probe speciale cu o lungime totala de peste 70 de kilometri. Recunoscut pentru duritatea probelor sale, editia din acest an a Raliului Sibiului a fost una cu ghinion pentru echipajul sibian. Cele doua pene, de pe specialele 6 si 8, au insemnat aproape cinci minute pierdute si, in final, Sebastian Barbu si Bogdan Iancu au incheiat raliul pe locul 4 la general.

“Raliul de casa nu este tot timpul cel mai frumos si mai usor raliu din calendar. Din pacate am avut un ghinion fantastic si am inceput ziua a doua cu o pana, dupa care am mai facut inca o pana si pe speciala a opta, iar asta ne-a costat o clasare pe podium. Din pacate nu am avut suficient timp sa testam anvelopele MRF, asa ca am mers cu alt tip de pneuri. A fost un raliu foarte dur, atat pentru noi cat si pentru materialul de concurs, dar ne vom pregati mai bine pentru urmatoarele etape. Multumesc mult tuturor pentru sustinere si cu siguranta ne vom lupta pentru un loc pe podium in etapa urmatoare”, a mai adaugat Sebastian Barbu.

Dupa primele cinci etape din Campionatul National de Raliuri Betano, Sebastian Barbu are 153,6 puncte si ocupa locul secund in clasamentul general. Urmatorul raliu se va desfasura in perioada 5 – 7 august pe specialele de macadam din jurul orasului Bacau.

Echipajul sibian este sustinut in sezonul 2022 de partenerii: ARC Staking Solutions, Gorgandin, Elite Tactical – MRF Tyres, EGLO Romania, Yiippi Mango Energy Drink, Foerch Romania, Mindsoft, Geometrica Architects, P1, Naceleup.ro, AutoSole 2.0 SRL si FcCompetition.

Recomandari pentru tine!