Raliul Maramuresului: NRA merge cu toate echipajele la start

  • Bogdan Marisca pleaca din pozitia de lider in CNRB si pe asfalt

  • Simone Tempestini si Norbert Maior revin dupa absenta din Harghita la Raliul Maramuresului

Echipa Napoca Raly Academy va participa in perioada 29-30 mai la Raliul Maramuresului, un raliu care revine in Campionatul National de Raliuri Betano pe asfalt.

Componenta echipei NRA la Raliul Maramuresului: Simone Tempestini cu Sergiu Itu pe Skoda Fabia R5, Bogdan Marisca cu Sebastian Itu pe Ford Fiesta R5, Norbert Maior si Francesca Maior cu Citroen DS3, Victor Supuran cu Vlad Cosma pe Dacia Sandero, Ciprian Lupu, singurul pilot roman in scaun cu rotile cu Andrei Pintilii pe Citroen C2 la clasa 12 si Ioan Mihut cu Cosmin Diacu cu Subaru la clasa 11.

Simone Tempestini: “Este a doua participare a mea in acest an in CNRB, fiind un an in care am inceput mai lent, dar sper sa reusesc sa fac cat mai multe raliuri pana la finalul campionatului. Merg in Maramures cu gandul de a face o cursa buna si de a ma simti bine pe probe. Este un sport in care pasiunea noastra este completata de pasiunea suporterilor nostri si vrem sa avem cat mai multe rezultate bune pentru ei si pentru motor sportul romanesc, indiferent de piedici.

Bogdan Marisca: „Am amintiri frumoase de la Raliul Maramuresului si ale lui probe speciale, unde am castigat de doua ori, dar am in memorie si cateva amintiri mai “costisitoare”. Una peste alta, anul acesta este, asa cum am mai spus, un campionat atipic, care pe langa ca este nefiresc de lung, este gestionat cel putin ciudat de catre FRAS, care chiar daca este bine intentionata, prin faptul ca incalca ea insasi regulamentele federale lasa loc la interpretari. Din pacate, Federatia pune presiune suplimentara atat pe sportivi, cat si pe organizatori, si asta nu are cum sa ne bucure, ba dimpotriva! In acest context, noi vom incerca sa ne adaptam cum putem mai bine si vom lupta si la Baia Mare pentru un rezultat cat mi bun. Avem speranta ca vom avea cu totii o cursa reusita, ca vom fi inspirati la alegerea cauciucurilor – ceea ce pe Gutai este o provocare suplimentara – si ca vom ajunge cu bine la final. Bafta tuturor, inclusiv noii echipe de organizare!

Raliul Maramuresului

Marco Tempestini: “Mergem cu drag la Baia Mare, raliul care pentru mine are o semnificatie speciala, fiind primul pe care l-am castigat in Romania. Speram ca totul sa fie la inaltimea standardelor la care se refera conducerea Federatiei noastre, cand incearca sa justifice incalcarile repetate si flagrante ale regulamentelor in vigoare. Credem ca organizatorul de acolo, XPO Racing, unul care a aratat o disponibilitate admirabila pentru organizarea acestui raliu, este pus pe nedrept sub o presiune mare din cauza acestor “scurtaturi” de la regulament. Speram ca echipa noastra, completa de aceasta data, sa aiba rezultate bune. Ne vedem pe probe!

Norbert Maior: „Ca de fiecare data, suntem entuziasmati sa fim din nou in masina de curse. Ne asteapta un raliu in totalitate nou pentru noi, avand in vedere ca la ultima editie a Raliului de la Baia Mare aveam 8 ani si veneam in calitate de spectator. Speram sa obtinem din nou o victorie la 2 roti motrice si un loc cat mai in fata in clasamentul general.

Raliul Maramuresului

Victor Supuran: “Pentru etapa de la Maramures obiectivele sunt aceleasi, si anume sa adun experienta si sa parcurg cat mai multi kilometri. Dat fiind faptul ca in dreapta mea va fi Vlad Cosma, care a fost de la bun inceput alaturi de mine, imi propun o clasare cat mai sus in cadrul Cupei Dacia. De asemenea, voi incerca sa “fur cat mai multa meserie” de la el.

Ciprian Lupu: “Fiind un raliu introdus recent in calendar si neavand in plan participarea, am facut eforturi financiare foarte mari pentru a putea fi la start. De asemenea, dupa problemele tehnice de la Harghita am revizuit complet masina si sper sa functioneze perfect. Cu siguranta vom mari ritmul si vom incerca un rezultat cat mai bun in clasamentul debutantilor.

Ioan Mihut: “Pe principiul ce a fost a fost si mergem mai departe, voi lua startul la Raliul Maramuresului cu intentia de a ma simti bine si cu dorinta de a obtine un rezultat cat mai bun la finalul probelor. Il voi avea in dreapta pe Cozo (Cosmin Diacu), deci nu are cum sa iasa rau.

Partenerii echipei NRA in 2021 sunt Banca Transilvania, OMV, De Longhi, Joie Baby Romania, Castrol Romania si foodpanda.

Raliul Maramuresului se desfasoara sambata si duminica (29-30 mai) pe asfalt, pe o distanta de 588,25 kilometri, dintre care 142,4 kilometri pe 12 probe speciale.

Credite foto Attila Szabo, Mihai Stetcu, Flavius Croitoriu

Recomandari pentru tine!