Csongor Szabo si Robert Maior obtin un nou podium la Danube Delta Rally

  • Dupa abandonul de la Arad, Csongor Szabo si Robert Maior au pornit cu alta abordare in Danube Delta Rally
  • Echipajul si-a propus la Tulcea sa aiba o evolutie constanta, cu un ritm ridicat pe probele speciale, astfel incat sa obtina podiumul
  • Cu probleme tehnice in prima zi si greseli in a doua zi de concurs, Csongor si Robert au obtinut locul al treilea in Swift Sport Cup

 

RallyPhoto TeamWork
Credit Foto: RallyPhoto TeamWork

A patra etapa a Campionatului National de Raliuri “Dunlop”, Danube Delta Rally, s-a desfasurat in perioada 10 – 11 iunie 2016 pe drumurile de pamant de langa Tulcea, pe o distanta competitiva de aproape 140 de kilometri cronometrati impartiti in 11 probe speciale. Raliul de pe malul Dunarii este recunoscut pentru numarul mare de spectatori care urmaresc cursa si aplauda echipajele pe Faleza din Tulcea, in centrul orasului la superspeciala si pe probele spectaculoase din judetul Tulcea.

 

Dupa desfasurarea City Demo-ului si a startului festiv, evenimente care au avut loc in centrul orasului Tulcea in fata a mii de spectatori dornici sa vada masinile de concurs de aproape, Csongor Szabo si Robert Maior au luat startul pe primele 4 speciale ale Danube Delta Rally – doua treceri pe “Telita” si “Cocosu”, in lungime de 19, respectiv 18 kilometri. Echipajul a reusit timpi buni pe probele speciale, fiind implicati in lupta pentru podium atat la clasa 9, cat si in cadrul Swift Sport Cup, dar, din pacate, au avut parte si de probleme tehnice la suspensia masinii.

 

Un weekend cu bune si cu rele, cu un ritm bun pe probe, dar cu multe probleme si cateva greseli care ne-au stricat socotelile de acasa. Din pacate, vineri am spart suspensia si am pierdut timp pretios pe a doua bucla, dar baietii din service au reusit sa rezolve problema, schimband amortizoarele, in ultimul parc de service” a spus Csongor la finalul primei zile de concurs, cand echipajul se afla pe locul 4 in cadrul clasei 9 si pe 3 in Swift Sport Cup.

 

A doua zi de concurs a programat 7 speciale – cate doua treceri pe “Slava”, “Babadag” si “Eoliene”, proba care a contat si ca PowerStage, o modalitate de a acumula puncte suplimentare in clasament. Csongor si Robert au avut, in continuare, un ritm ridicat, obtinand constant timpi in top-ul 3 al Swift Sport Cup si pe unele probe in cel al clasei 9: “Sambata am inceput cu un handicap, dar stiam ca putem reveni. Din pacate, dorinta de victorie a fost prea mare si am facut greseli din cauza carora am pierdut mult timp. Pe ambele treceri pe “Eoliene” am avut parte de rasuciri si iesiri usoare in decor.”

 

Pe ultima proba de macadam, aflat la aproximativ 12 secunde de locul 3 in cadrul clasei 9 si pozitia secunda in Swift Sport Cup, Csognor a decis sa atace si sa creasca ritmul, dar greselile de pe “Eoliene” nu i-au permis sa urce in clasament: “Desi am avut un ritm excelent pe ultima trecere pe “Eoliene”, greselile ne-au costat mult si nu am reusit sa castigam pe proba.” a declarat Csongor inaintea superspecialei.

 

La finalul Danube Delta Rally, Csongor Szabo si Robert Maior incheie pe locul 4 in cadrul clasei 9 si pe 3 in Swift Sport Cup, reusind sa isi indeplineasca obiectivul, in ciuda problemelor avute in prima zi si a greselilor din a doua zi de concurs. “Suntem multumiti ca am revenit in fruntea Cupei Suzuki si ca ne consolidam pozitia a doua in cadrul clasei 9. Suntem optimisti pentru urmatoarele etape si, daca vom fi feriti de probleme si nu vom mai face greseli, sigur va veni si rezultatul pe care ni-l dorim” a declarat Csongor la finalul raliului.

 

Echipajul Csongor Szabo / Robert Maior este sustinut in sezonul 2016 de partenerii: Ferroli Romania, Instal-Dac, Instal Carpatica,Transilvania Broker, Gother Service, Szaboek, Brenntag si Observatorul de Covasna.

Recomandari pentru tine!