Dan Girtofan cel mai rapid in shakedown la Raliul Moldovei Bacau

Dan GIRTOFAN si eroul local, Adrian RASPOPA, au tinut capul de afis al sesiunii de shakedown desfasurata astazi, 23 octombrie 2020, in zona Valea Budului. Cei doi au fost singurii piloti care au reusit pe parcursul sesiunii sa coboare stacheta sub timpul de 1min si 50 de secunde. Dan GIRTOFAN a obtinut cel mai bun timp al zilei 1:47,1 pe ultima trecere pe proba, iar Adrian RASPOPA l-a secondat cu un timp de 1:48,3.

Cei doi au fost urmati de bacauanul Catalin GRIGORIU, component al Bacau Rally Team, care alaturi de sotia sa, Raluca GRIGORIU, in rol de copilot, a reusit sa opreasca cronometrul la 1:52,9. 

Toate cele trei echipaje concureaza pe automobile de clasa R5 si chiar daca GIRTOFAN si RASPOPA sunt piloti mult mai experimentati, Catalin GRIGORIU a demonstrat deja ca este capabil de un rezultat bun. Desigur nu trebuie sa ii uitam nici pe Cristian DOLOFAN si Enis ARIF, care beneficiaza de un material de concurs identic cu cei trei deja mentionati, acestia avand sanse egale la victorie. 

Tot astazi, incepand cu orele 18.30 intr-o scurta prezentare a concurentilor, a avut loc si startul festiv al Raliului Moldovei Bacau, in fata Prefecturii Judetului Bacau. 

Prima zi din Raliul Moldovei Bacau este dedicata orasului Moinesti acolo unde caravana raliului va poposi cu parcul de service, concurentii urmand sa ia startul incepand cu ora 9.53 cu prima bucla a zilei alcatuita din probele Runcu, Moinesti si Vermesti. Dupa un service de 30 de min, timp in care fiecare concurent va remedia sau ajusta eventualele defectiuni sau setari ale masinilor de concurs si o realimentare, concurentii vor parcurge cea de-a doua bucla a zilei formata din aceleasi probe. Cu un total de 42.80 km ce vor fi parcursi in regim de concurs, si un nou service de 45 de minute, pilotii vor incheia prima zi a raliului in parcul inchis din Piata Tricolorului din Bacau. 

Concurentii isi vor lua in primire birourile zilei incepand cu ora 9.00, atunci cand vor face deplasarea in regim de trafic deschis de la Piata Tricolorului pana la Centrul de Afaceri si Expozitii Bacau, care se va transforma in parc de service pentru ziua secunda. Dupa un scurt service de 15 min si o realimentare, primul concurent va lua startul incepand cu ora 9.48 urmand sa parcurga specialele Trebes si Hemeius de cate doua ori,  cu o pauza de service de 30 de minute dupa prima trecere pe cele doua probe.

Power stage-ul raliului o va constitui cea de-a treia trecere pe proba speciala Trebes, in lungime de 13.35 km, care va oferi puncte suplimentare primilor 5 clasati din clasamentul general, Cupa Dacia, Cupa Suzuki si grupa rezervata automobilelor istorice.

Ultima proba a zilei va fi Superspeciala in lungime de 2.5km care se va desfasura pe circuitul de karting Speed Park, proba revenita in Raliul Moldovei Bacau cu ocazia  editiei aniversare de 10 ani. Din pacate fanii raliurilor nu vor avea acces in tribunele circuitului, datorita masurilor de preventie a raspandirii virusului Covid-19, insa va putea fi urmarita live pe site-ul sportextra.ro

Raliul Moldovei Bacau se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si va incheia sezonul 2020 al Campionatului National de Raliuri Betano.

Parteneri principali: DEDEMAN si DEDEMAN Automobile

Parteneri: Consiliul Judetean Bacau, Proiectul de infrastructura autostrada A13, Fundatia Padurea de Maine, Jidvei, Speed Park, Romsilva, Helios Bacau, WILO Romania.

Parteneri media: Europa FM, Autorally.ro, RallyMax.ro, Autostiri.ro, iasitvlife.ro, megabacau.blogspot.com, sportextra.ro, MotorsportNews.ro.

Recomandari pentru tine!