Raul Badiu castiga prima etapa a Cupei DACIA 2020, urmat pe podium de Sugar si Balea

Raliul Argesului a deschis Campionatul National de Raliuri 2020 si a aliniat la start nu mai putin de 13 echipaje care au alergat romaneste in Cupa DACIA, un numar impresionant tinand cont de efectele negative ale pandemiei asupra bugetelor sportivilor. Raul Badiu a revenit in competitia monomarca si a testat noul Sandero, cu care s-a impus la Cupa, dar a urcat si pe podiumul clasei RC5, o performanta deosebita pentru modelul introdus in concurs in 2016.

Surpriza etapei a fost participarea lui Raul Badiu, dublu campion al Cupei DACIA si actualmente concurent in Campionatul Mondial de Raliuri Juniori (JWRC):“Ma bucur mult ca am revenit la start dupa o pauza destul de lunga. Dacia Sandero clar se dovedeste a fi un mare pas inainte fata de Loganul cu care am concurat la Cupa Dacia in trecut. Sunt foarte multumit de evolutia avuta, cu exceptia un greseli destul de mari avuta sambata pe prima proba, eroare ce m-a privat si de un rezultat perfect la clasa. Probabil voi fi la start si la Brasov, apoi urmand sa ma concentrez pe etapele de JWRC si pregatirea acestora.”

 Prezenta sa la start i-a ambitionat pe rivalii Cristi Sugar/Vlad Colceriu si Horea Balea/Mihai Luncan sa creasca ritmul, iar rezulatul a fost un top 3 de neatins, care s-a pastrat la finalul fiecarei probe din cele 2 zile de concurs, in aceasta ordine. Pe un constant loc 4 la final de probe si pe podiumul etapei s-au clasat Dragos Popa/Sorin Colceriu, cu un ritm mai precaut in acest inceput de sezon.

Campionul editiei din 2019, Cristi Sugar ne confirma competitia deosebita de la Arges: “A fost un inceput de sezon bun, o concurenta puternica ne-a asteptat la start, iar asta ne-a motivat. Lupta cu Raul a fost una deloc usoara, insa eu cred ca ne-am descurcat onorabil avand in vedere ca am mers cu o cutie de viteze de serie. Una peste alta, ne-am simtit foarte bine in masina, ne bucuram ca am revenit si asteptam cu nerabdare urmatoarea etapa pentru a tintii victoria.”

Clujeanul Horea Balea a fost si el multumit de rezultatul primei etape si asteapta cu interes imbunatatirile tehnice anuntate pentru Sandero in urmatoarea perioada, care il vor ajuta sa isi reconfirme pozitia de pretendent la podiumul general: “Am revenit la Raliul Argesului cu experienta acumulata sezonul trecut si, in ciuda concurentei, am reusit sa ne clasam din nou pe podiumul general al Cupei Dacia. Suntem multumiti de ritmul avut si speram sa il crestem in continuare, considerand mai ales noile evolutii ale masinii de concurs.”

La mijlocul clasamentului si-au masurat fortele majoritatea celorlalti concurenti, dintre care remarcam echipajul Florian Popescu/Dragos Badea cu un ritm excelent pilotand singurul Logan din competitie.

Din pacate, Transfagarasanul a marcat si o “victima”, echipajul Cristiana Oprea/Dumitru Gheorghe avand probleme tehnice majore cu sistemul de racire din cauza unui termostat blocat, care i-au fortat sa abandoneze.

Debutantul Victor Supuran si-a confirmat si el experienta acumulata in urma unui sezon de viteza in coasta, clasandu-se in final pe un excelent loc 6 general si pe locul 1 la Cupa DACIA Debutanti. “A fost o victorie neasteptata deoarece la inceputul etapei planul meu si al lui Andrei era sa terminam cu bine raliul. Clasarea pe cea mai inalta treapta a podiumului debutantilor ma face sa fiu fericit si satisfacut pentru munca pe care am depus-o.”

Urmatoarea etapa Cupa DACIA 2020 este Raliul Perla Harghitei Tess, care va avea loc pe asfalt atat in Brasov, cat si in Harghita, in perioada 17-18 iulie.

Cupa DACIA 2020 are ca parteneri Dacia Finance – servicii de leasing, Viarom – constructii drumuri, Mival Class – reparator Renault si Happy Credit – servicii de credit. Parteneri tehnici sunt GT2i – marca de produse echipamente protectie sport auto. Pentru al treilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competitie pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning. Partener media este Radio Romania Actualitati, care dupa fiecare raliu le ofera ocazia pilotilor si copilotilor care alearga romaneste sa isi impartaseasca direct din studio experientele din masina de curse, in cadrul emisiunii “Intre Prieteni”.

Mai multe informatii despre evolutia echipajelor si noutatile competitiei monomarca puteti gasi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia si pe contul de instagram @cupadacia.

Noutati
Vezi mai multe