Raliul Perla Harghitei 2017 aduce 60 de echipaje la startul etapei

Editia cu numarul 25 a Raliului Perla Haghitei se va desfasura in weekendul 14-15 iulie 2017 si aduce pe scena 60 de echipaje pe asfaltul de la Odoreheiul Secuiesc. Aceasta conteaza ca etapa a V-a din Campionatul National de Raliuri Dunlop, Campionatul National de Raliuri pentru Vehicule Istorice, dar si pentru liga secunda care se afla in al doilea sau sezon, Campionatul National de Raliuri 2 ( Rally 2 ).

Un campion mondial se dueleaza cu un campion european, ambii la bordul unor R5-uri. Simone Tempestini ( Campion mondial jWRC ) si David Botka ( Campion European FIA ERC ) se dueleaza pe cei 123 km de proba, acestia fiind impartiti in 12 probe speciale.

42 de echipaje se afla pe lista de inscreri pentru etapa a V-a din CNR-D.Vineri se va desfasura sesiunea de Shakedown in zona Forțeni, incepand cu orele 08:00 si terminandu-se la orele 13:00. Concurentii au de parcurs in prima zi a raliului trei probe speciale insumand 42.63 km de proba, urmand ca in ziua secunda sa parcurga alte 9 probe speciale care insumeaza 79,32 km.

5 echipaje se regasesc pe lista de inscrieri la Istorice, acestia avand acelasi program ca si concurentii din CNR-D.

Pe lista Rally 2 de la Raliul Perla Harghitei 2017 se regasesc 13 echipaje pentru etapa a V-a din campionat. Liderul campionatului, Cosmin Salistean avandu-l pe Alin Lapadusa ca si navigator, vine la Odorheiul Secuiesc pentru a-si mentine pozitia de lider care si-a adjudecato la etapa de la Bacau. 

Concurentii Rally 2 au de parcurs 10 probe speciale, care insumeaza 81.02 km. Ziua de vineri este una scurta pentru acestia, avand programata doar o singura proba de parcurs pentru prima zi a raliului, aceasta fiind super speciala in lungime de 1.70 km. 

Sambata ( 15 iulie 2017 ), echipajele au de parcurs 79.32 km de proba speciala, impartiti in 9 probe. Practic, acestia vor parcurge toate probele programate si pentru CNR-D in ziua secunda.

Lista de inscrieri Raliul Perla Harghitei 2017

Recomandari pentru tine!