Simone Tempestini incepe noul sezon in CNR pe un Porche 997 R-GT

Simone Tempestini, sixtuplu campion al Romaniei la Raliuri, incepe un nou sezon in campionatul Romaniei pe un Porche 997 R-GT. Pilotul Napoca Rally Academy va lua startul in acest weekend la Raliul Maramuresului, primul raliu din acest sezon din campionatul romanesc.

Simone Tempestini a declarat: “Toata lumea implicata in motorsportul din Romania stie cat de mult imi place si cat ma bucura sa particip in campionatul nostru national. Dorinta noastra este de a face performanta internationala, dar Campionatul National de Raliuri este mereu o prioritate pentru noi si ne place sa evoluam in fata fanilor nostri, care mereu ne sustin. Atunci cand a aparut ideea de a participa cu una dintre masinile pe care le-am visat din copilarie, iar cei de la Porsche Romania au fost entuziasmati, am fost foarte fericit. Am muncit mult la acest proiect si acum, ca vad si „aud” masina, dupa ce am terminat sesiunea de teste premergatoare etapei de la Baia Mare, sunt convins ca anul aceasta  ne vom distra foarte mult si vom face spectacol. Ne va fi greu sa ne batem cu masinile din categoria R5, gandite si construite pentru rally, cu tractiune integrala,  dar cred ca raliurile din Romania vor fi potrivite pentru Porsche-ul nostru si vom incerca sa ne luptam, ca de obicei, pentru locul 1.

Vreau sa multumesc din nou tuturor partenerilor mei, care imi dau posibilitatea de a-mi continua cariera de pilot, si sa mergem mai departe impreuna in provocari tot mai interesante.”

Simone Tempestini va concura pe un remarcabil Porsche 997 R-GT construit de Tuthill Porsche si acreditat FIA, alaturi de copilotul Sergiu Sebastian Itu, de patru ori Campion National de raliuri (2018 / 2019 / 2020 / 2021). Sergiu a fost copilotul lui Simone la inceputul carierei sale, in 2012, dupa care fiecare si-a urmat separat cariera si avansul in motorsportul romanesc, cei doi reunindu-se in 2018.

   Masina de raliu Porsche 997 R-GT dezvoltata de Tuthill Porsche a fost primul 911 care a concurat in FIA World Rally Championship in aproape 30 de ani si a castigat FIA R-GT Cup in 2015 cu Francois Delecour.

Partenerii lui Simone Tempestini in 2022 in CNRB sunt  Banca Transilvania, OMV, Betano, Rombat, NRF, Porche Romania, DeLonghi, Castrol Service, Westaco, Grup Rul, Leasplan,  Primaria Cluj-Napoca, Visit Cluj.

Credite foto Attila Szabo , Flavius Croitoriu

Recomandari pentru tine!